Fremragende præstation i PARKEN

Inden dagens opgør var der blomster til Zanka, fordi han mod Randers FC rundede sin kamp nr. 100, og dermed er han altså lige i hælene på forsvarsmakker Antonsson, der også rundede det skarpe hjørne for nylig.

Efter den første tredjedel af turneringen havde Byens Hold sikret sig et forspring på hele 10 point til de nærmeste forfølgere, og efter 12. runde blev det ikke nemmere at forklare omverdenen, at mesterskabet ikke blot bliver en formssag. De seneste sæsoners sølvvindere blev regulært udspillet og sendt hjem med et sviende nederlag på 0-5 efter periodevis opvisningsspil af F.C. København.

Allerede efter to minutter var Santin tæt på at slippe helt fri på en superb Bolaños-stikning i dybden, men bolden sprang desværre fra ham.Men få minutter senere var brasilianeren på pletten og gav hjemmeholdet en drømmestart. Antonsson headede et Oscar Wendt-hjørne fra højre på overliggeren, Bolaños samlede op i venstre side og sendte bolden fladt ind foran mål, hvorSantin omgivet af 4-5 fynboer fik indersiden på og dirigeret bolden ind via denene stolpe rod.

Efter 7 minutter var det N’Doyes tur til at slå en stjerne-pasning, men Pospech blev tacklet i skudøjeblikket, og da Vingaard få øjeblikke senere piskede et indlæg tæt ind under mål fra venstre side, og Bolaños efterfølgende snoede sig fri i højre side og også slog et farligt indlæg,så var det efterhånden tydeligt for enhver, at OB-defensiven slet ikke lignede sig selv.

Et kikset udspark af Wiland gav dog Utaka mulighed for at spille Absalonsen fri i feltet, men den svenske keeper var hurtigt ude og rage kastanierne ud af ilden, inden OB’eren fik afsluttet. Det gav fynboerne en kort opblomstring, men efter små 20 minutter blev de sat på plads af Vingaard, der fik bolden af Santin og strøg gennem forsvaret som en varm kniv i blødt smør og udplacerede Carroll til 2-0.

Så kørte FCK-maskinen igen for fulde omdrejninger, og så kan ingen hold herhjemme følge med… Efter 22 minutter fandt Pospech N’Doye i feltet, og han lagde bolden smart til rette for Santin, der resolut fyrede af og tvang Carroll ud i en god redning. Minutter efter flød kombinationerne atter fra fod til fod i et hæsblæsende tempo, der endte med at Claudemir spillede N’Doye helt fri, men Carroll tacklede ham på kanten af feltet, hvorefter Bolaños lidt upræcist sendte returbolden over mål.

Efter at have ømmet sig nogle minutter var N’Doye heldigvis klar igen, hvorimod Carroll måtte lægge ører til en større pibekoncert for sin lidt aggressive aktion. Efter 34 minutter fik Santin en lidt tilfældig, men stor skudchance i feltet efter i første omgang at have mistet bolden, men den blev rettet af til hjørne, så endnu engang slap OB med skrækken.

Men de var langt nede i sækken, og otte minutter før pausens nørede Santin den til med sit andet mål efter et smukt, smukt opspil. Vingaard trak ind fra venstre side og fandt Pospech i højre side med en præcis pasning,og tjekken så op og spillede ind i feltet, hvor Bolaños fikst lod pasningen passere til den helt fri Santin, og mens forsvaret nok engang var total tudspillet, kunne han let sende bolden i netmaskerne til 3-0.

”Det her, det er en træningskamp,” lød det frejdigt fra NedreC, og man troede da næsten heller ikke sine egne øjne, for der var virkelig tale om markant klasseforskel. Fem minutter før pausen var N’Doye lige ved at heade et giftigt Vingaard-hjørne ind tæt under mål, men det stod stadig ”kun”3-0, da løverne blev fulgt til pause med stående ovationer fra det oven udtilfredse hjemmepublikum.

Pospech blev sparet efter pausen, da Hjalte Nørregaard kom ind på den centrale midtbane, og Kvist gik ned på back-pladsen, og selv om tempoet ikke stod mål med de første 45 minutter, beholdt københavnerne initiativet i kampen, og da uret nærmede sig en times spil slog Santin til for tredje gang. Kvist lavede et ”Pospech-raid” op langs højrekanten og fik en god bold fra Claudemir, hvorefter anføreren slog et hårdt, fladt indlæg, som Santin kurede frem og dirigerede i nettet bag en chance- og efterhånden også modløs Roy Carroll.

Kort efter kom Grønkjær og Thomas Kristensen på banen i stedet for målscorerne Santin og Vingaard, der blev behørigt hyldet af fansene.Det blev dommertrioen dog ikke, da den lidt efter dømte offside på Hjalte, selvom han var på egen banehalvdel, da TK slog en lang stikning i dybden – men held i uheld, for den var måske også lidt for dyb til at han kunne have løbet den op.

Med 20 minutter igen måtte Carroll forlade banen med en skade og blev erstattet af Alexander Lund-Hansen, og fem minutter senere var en anden indskifter, Andreas Johansson, tæt på at overliste Wiland med et godt hovedstød, da der for en sjælden gangs skyld var lidt plads mellem Zanka og Antonsson.

Da der manglede små 5 minutter fik Claudemir en god skudchance efter hjørne, men bedst som man havde indstillet sig på de overbevisende 4-0-cifre, så blev det til fem i de sidste sekunder af de fire minutters tillægstid. N’Doye vendte rundt på kanten af feltet og sparkede bolden på overliggeren, og han var lynhurtigt over returbolden og dundrede den ind til 5-0.

Dermed fik han også lige udlignet den føring, Santin havde taget på topscorerlisten, og de to angribere er nu begge noteret for 9 scoringer – og føringen i tabellen er p.t. oppe på hele 13 point, men FC Midtjylland mangler dog at spille mandag aften. Under alle omstændigheder er førstepladsen en matematisk realitet langt ind i november, og fortsætter løverne med det her spil, er det svært at se, hvordan det skal undgå at ende med endnu en guldmedalje. Men lad os nu tage én kamp ad gangen – på onsdag venter den ultimative udfordring i form af Barcelona på Camp Nou. Og mon ikke Guardiola trods alt sover nogenlunde roligt i nat…