Ståle: - Jeg kan ikke rose spillerne nok

Ståle: - Jeg kan ikke rose spillerne nok

Foto: Lars Rønbøg, Sportsagency.dk

af Torkil Fosdal 

- Det er noget af det flotteste, jeg nogensinde har set fra et dansk superligahold, konstaterede Ståle Solbakken efter aftenens forrygende fodboldopvisning mod de fynske forfølgere. 

- Vi møder nr. 3 herhjemme og udspiller dem fuldstændig med et tempo, der i perioder af 1. halvleg ligger langt over, hvad man normalt ser i skandinavisk fodbold. Jeg kan ikke rose spillerne nok for den her indsats, men samtidig har jeg også lige gjort dem opmærksom på, at på onsdag kan det være os, der sidder i omklædningsrummet og slikker sårene...

 

César Santin var med tre scoringer en af de mest iøjnefaldende på et FCK-mandskab uden svage punkter, og Ståle glædede sig også over brasilianerens skarphed:

- Vi har set før, at det er vigtigt for César at få en god start med en tidlig scoring, og det får han i dag, og så er det som om, det bliver nemmere for ham at komme på tavlen igen, kommenterede Ståle. 

Ståle ville dog ikke afsløre, om Santin også er med fra start på onsdag, når løverne skal i aktion på Camp Nou i Barcelona. Til gengæld slog han fast, at Jesper Grønkjær med 100 % sikkerhed skal spille fra start på onsdag: 

- Det bliver svært at sætte nogen af efter den her indsats, men vi har haft holdet til på onsdag klar allerede inden dagens kamp. Det ligger helt fast, at Grønkjær skal spille fra start til en sådan kamp, men ellers må man gætte på resten, indtil en time før kampen. 

Én blandt mange, der meget gerne vil i kamp på onsdag, er Sölvi Ottesen, der nu er klar til at træne med iført en special-skinne til at beskytte hans arm, men det er ikke aktuelt ifølge cheftræneren: 

- Sölvi træner først fuldt med fra i morgen, og det er for lidt i forhold til en udekamp mod Barcelona, så nu må vi se, om han overhovedet skal med i truppen. Jeg er dog ikke bange for hans arm, jeg er mere bange for medspillerne, for Sölvi er sulten efter at komme i gang, bemærkede Ståle med en smilende hentydning til den islandske klippe, der naturligvis gerne vil i gang igen så hurtigt som mulig.

Mathias Zanka Jørgensen: Ikke mange der kan følge med i det tempo

- Der er ikke mange klubber herhjemme, der kan følge med når vi spiller i det tempo, og det viser vi igen i dag, hvor vi kommer godt fra start og kontrollerer kampen fra start til slut

César Santin: Ingen garanti for startplads

- Jeg er selvfølgelig meget tilfreds med 3 scoringer, men jeg ved også godt, at det ikke er nogen garanti for en startplads næste gang. Vi har et meget stærkt hold, og alle vil selvfølgelig gerne spille hver gang.

Christian Bolaños: Alle spiller en stor kamp

- Alle spiller en stor kamp i dag, og det er dejligt, vi også får lavet så mange mål. Det er en perfekt optakt til Barcelona-kampen på onsdag, som bliver en helt anden kamp.

Zdenek Pospech: Trængte bare til lidt hvile

- Jeg var ikke skadet, jeg kommer bare lige fra 2 landskampe for Tjekkiet, så det var fint, at jeg kunne nøjes med 45 minutter og få en lille pause.

Thomas Kristensen: Kun os selv der kan ødelægge det

- Hvis vi kan fortsætte sådan her, så er det kun os selv, der kan ødelægge det. Vi har en god, bred trup, som er gearet til at være med i tre turneringer på én gang.

Oscar Wendt: I perioder næsten drømmefodbold

- Vi spiller fantastisk i dag, og i perioder er det næsten drømmefodbold, så stor ros til hele holdet. Det er sådan her, man gerne vil spille hver eneste dag.

William Kvist: En af vores bedste kampe

- Vi er rigtig godt kørende i øjeblikket og spiller en af vores bedste kampe i dag.

Martin Vingaard: Der var klasseforskel i dag

- Vi bevæger os rigtig godt for hinanden i dag og finder hinanden godt, og på den måde får vi meget plads at spille på. Vi spiller en fremragende kamp, og der var klasseforskel i dag.