Fortjent sejr til pokalvinderne

Der var nok at fejre inden den betydningsløse kamp! Løverne sikrede sig definitivt guldet i søndags, og vestjyderne snuppede pokalen i torsdags, og derudover var der blomster til César Santin for at have rundet kamp nr. 200 for løverne siden debuten i Randers den 27. juli 2008.

Esbjergenserne var ikke mere mærkede af torsdagens strabadser end at de gav genvalg til 10 mand, og kun pokalfighteren Magnus Eikvem var ude af truppen. Og som kampen forløb gjorde den kommende U21-landstræner Jess Thorup ret i ikke at ”change a winning team”, for det var gæsterne, der havde bolden mest – og brugte den bedst – mod et uinspireret FCK-mandskab.

Esbjerg kom dog heller ikke frem til alverden, før der var spillet knap 20 minutter, hvor den angrebsivrige højre back Peter Ankersen trak ind fra højre og sparkede bolden ind i det fjerne målhjørne. Ud over at det var en særdeles flot scoring, var det også ganske fortjent som kampen havde udviklet sig, men fra omkring den halve time kom hjemmeholdet lidt i gang og fik periodevis lagt tryk på vestjyderne.

De største chancer tegnede pokalvinderne sig dog for, og begge gange involverede det brormand Jakob Ankersen. Først spillede han Martin Braithwaite fri til skud i højre side af feltet, men Ragnar Sigurdsson nåede godt ned og blokere – men lidt senere mistede islændingen en nem bold til samme Ankersen, der fik frit løb ned mod Kim Christensen, men helkiksede sin afslutning, der var tættere på hjørneflaget end målrammen.

Ind imellem disse muligheder havde Kris Stadsgaard haft løvernes farligste forsøg før pausen, da et langt Claudemir-indkast fra venstre endte for hans fødder, men han sparkede bolden ned i græsset, hvorfra den studsede over Lukas Hradecky i Esbjerg-målet.

I pausen kom Nicolai Jørgensen på banen i stedet for Vingaard, men jagten på udligning blev aldrig rigtig til noget, før bolden igen lå i nettet bag Kim Christensen. Efter 57 minutter slog Smárason en hård, flad bold på tværs i feltet til den helt udækkede Braithwaite, der enkelt kunne sparke den fladt i kassen.

Kort efter fik Nicolai chancen på et direkte frispark nogle meter uden for Esbjerg-feltet, men han sparkede den et par meter over, og et par minutter efter begik han et frustrationfrispark, der kostede ham et gult kort og karantæne mod Randers FC på torsdag.

Danny Amankwaa og Daniel Jensen afløste brasilianerne Santin og Claudemir, men lige lidt hjalp det – der var metaltræthed over hele linjen hos de nybagte mestre, der efterhånden måtte se i øjnene, at det første hjemmebanenederlag siden efteråret 2011 begyndte at tage form.

Man fik dog spillet sig frem til afslutninger, der med lidt held kunne have bragt spændingen tilbage i kampen, men det var aldrig noget, der for alvor truede den stærke Lukas Hradecky i Esbjerg-målet. I den modsatte ende var Steffen Ernemann derimod tæt på, da et giftigt langskud tog overkanten af overliggeren, og Braithwaite misbrugte også en pænt stor hovedstødschance.

De sidste 10-12 minutter måtte løverne spille ti mod elleve, da TK måtte trække sig ud med noget, der lignede en forstrækning i det ene baglår, og det øgede i sagens natur ikke chancerne for et sent comeback.

Daniel Jensen nåede også at rage et gult kort til sig, der sender ham i karantæne på torsdag, hvor turen går til de tabende pokalfinalister i Randers. Da Peter Rasmussen fløjtede af efter tre minutters tillægstid måtte man nøjes med at glæde sig over, at mesterskabet ER sikret, når nu spillet ikke ligefrem var mesterligt…