Fortjent 3-1-sejr rakte ikke til sølv

Sæsonens sidste opgør mod allerede nedrykkede Lyngby blev indledt med samme 11 som i søndags mod Brøndby IF – heriblandt Marcus Allbäck og Michael Silberbauer, der før kampen blev fortjent hyldet af såvel klubben som fansene for de mange oplevelser, de har været med til at give og de resultater, de har været med til at skabe i de seneste sæsoner, hvor de har været nogle af de absolut største profiler på holdet.

Knap havde jubelen lagt sig i PARKEN efter hyldesten af ”Mackan” og ”Sølv”, før den brød løs igen – denne gang fordi bolden lå i Lyngby-netmaskerne efter mindre end to minutters spil, banket derind af Atiba Hutchinson! Som så mange gange før i foråret var det efter fint forarbejde af Oscar Wendt i venstresiden, og canadieren tog lige et træk ind i feltet, inden han huggede til og sendte kuglen over i det lange hjørne.

Det lignede optakten til en større afklapsning, og rent offensivt førte hjemmeholdet sig også godt frem den næste halve snes minutter, hvor især Sionko havde en rigtig god mulighed, men til gengæld tog bagkæden alt for løst på tingene i det 11. minut, og det udnyttede Lyngby til at udligne til 1-1. Holst fik tid og plads til at lægge en bold tilbage til Jesper Håkansson uden for feltet, og fra små 25 meter sparkede han den fladt i kassen til højre for Jesper Christiansen.

Det medførte dog straks en ny angrebsbølge ned mod Rune Pedersen, og efter et par resultatløse hjørnespark fik svenskerne rettet op på tingenes tilstand. Igen strøg Oscar Wendt fint til baglinien og slog et fremragende indlæg, og hans landsmand med nr. 11 steg elegant til vejrs og pandede stensikkert bolden ind i det lange hjørne til 2-1.

Efter denne underholdende og målrige start på kampen faldt tempoet og kvalitet lidt, efterhånden som Lyngby fandt sine defensive positioner og tvang hjemmeholdet til at køre bolden en del rundt mellem forsvar og midtbane uden at komme ud over de berømte stepper, som altid forventes at føre direkte til modstandernes netmasker.

Lidt efter den halve time fik Sionko dog en god skudmulighed, men skød lige forbi efter et fint oplæg fra Nordstrand, der energisk havde stjålet bolden fra Marvits nede i det ene hjørne. Kort efter sagde tjekken tak for sidst ved at servere et præcist oplæg til Nordstrand, som han ikke kunne undgå at sende i nettet, men desværre blev han prompte mødt af liniedommerens ternede flag.

Ind i mellem havde Lyngby haft en lidt tilfældig chance til Holst, som Jesper Christiansen dog nåede godt ud og afværge, men ellers var der langt mellem gæsternes besøg i FCK-feltet. Uden at overanstrenge kunne hjemmeholdet køre føringen hjem til pausen, hvor de kunne høre at FCM havde bragt sig foran i Farum og dermed stadig sad på sølvtøjet.

2. halvleg blev indledt med solid FCK-dominans, og Nordstrand havde en flugter lige forbi mål på et Pospech-indlæg, og også Hucth var tæt på, da Mackan fikst spillede ham fri med hælen i feltet. Mackan var også selv ved at komme på tavlen igen, men efter de første 5-6 minutters pres gik hjemmeholdet lidt ned i omdrejninger. Lyngby vovede sig samtidig længere frem på banen og spillede i en halv snes minutter nogenlunde lige op med løverne, der måske godt vidste at FCM havde bragt sig på 2-0 i Farum.

Men i det 62. minut lynede hjemmeholdet igen, da Kvist fra baglinien slog et indlæg tæt under mål, og Hutch hoppede højere end forsvaret og headede bolden ned i modsatte hjørne, mens Nordstrand klogt screenede en forsvarer væk.

Herefter var det celebration time, da først Silberbauer og siden Allbäck blev skiftet ud og fik en varm og fortjent hyldest fra fansene, inden de overlod pladserne til Hjalte Nørregaard og Junior. Kort efter blev der også spilletid til Zanka, der afløste en skadet Ulrik Laursen.

Det sidste kvarters tid bød dog ikke på større begivenheder, som er værd at skrive hjem om, bortset fra et snedigt Junior-lob kort før tid, som Rune Pedersen lige akkurat nåede at plukke. Men solen skinnede, humøret var højt på lægterne og en lang og til tider turbulent sæson endte med den forventede hjemmesejr. Til gengæld må Byens Hold nøjes med bronzemedaljerne i år efter at de seneste syv sæsoner har budt på fem guld- og 2 sølvmedaljer.