Forsvarsfejl afgjorde på Fionia Park

Livlig åbning på kampen
Byens Hold måtte undvære den karantæneramte Hjalte Nørregaard og indledte i stedet med William Kvist og Atiba Hutchinson på den centrale midtbane, og Sionko og Grønkjær på kanterne. Desuden fik topscorer Morten Nordstrand chancen fra start på bekostning af Santin, der for første gang i foråret startede ude.

Kampen blev indledt ganske livligt med afvekslende spil og udmærkede angreb i begge ender af banen. Demba-Nyrén havde et tørt hug lige ved siden af mål, og i den anden ende havde Ailton et godt gennembrud, hvor han dog blev tacklet lige uden for feltet. Specielt den københavnske venstreside var aktiv, og Grønkjær og Wendt kom til mange indlæg, som OB-forsvaret dog som regel var først på.

Hjemmeholdet angreb ikke med så mange folk ad gangen, men til gengæld var de hurtigere og mere direkte i opspillet, og det profiterede de af efter 18 minutter, da Peter Utaka blev spillet fri i venstre side på kanten af offside. I feltet fik Antonsson ikke tacklet ordentligt, og så kunne Utaka lægge bolden til rette for Demba-Nyrén, der scorede uden chance for Jesper Christiansen.

Herefter trak fynboerne sig ret langt tilbage på banen og lod københavnerne have bolden det meste af tiden, og der blev sådan set også lagt et udmærket pres, men uden at man kom igennem den kompakte OB-defensiv, der stod lavt og lurede på kontrachancerne.

Omkring den halve time fik Grønkjær en fin mulighed, da Onyszko tabte et indlæg fra Sionko, men han afsluttede desværre i sidenettet. Nogle minutter senere blev gæsterne regulært snydt for et straffespark, da et Sionko-indlæg fra højre side ramte Chris Sørensen på hånden lige inden for straffesparksfeltet, men Anders Hermansen mente ikke, at feltet blev kriminelt ved den lejlighed.

OB var skarpe i afslutningerne
I stedet slog OB igen til på en kontra, hvor FCK-forsvaret ikke var 100 % opmærksomme. Pospech tabte en bold til Absalonsen oppe på midten, og så gik det stærkt ned i feltet, hvor han spillede fladt tilbage til den fremstormende Henrik Hansen, der enkelt kunne fordoble den fynske føring. Resten af halvlegen tilhørte hjemmeholdet, der havde flere gode angreb, som førte til giftige afslutninger, og alt i alt er det svært at indvende noget mod pauseføringen, selvom den måske var et mål i overkanten.

Der skulle dog ikke gå mange minutter efter pausen, før føringen var reduceret – Sionko sparkede frispark fra venstre side, og inde i det tætpakkede felt kom Ailton først på bolden og dirigerede den med hovedet over i det lange hjørne til sin femte forårsscoring. Det var samtidig FCK’s første scoring på Fionia Park siden september 2005.

Dermed var der kamp igen – og chancer i begge ender. Utaka var tæt på for OB, og Ailton havde en god skudmulighed fra kanten af feltet, som Onyszko dog tog sig sikkert af. Men bedst som man sad og håbede på at løverne kunne udligne og gøre kampen helt åben, så slog OB til igen på noget, der ikke engang var en chance. Demba-Nyrén fik bolden lidt uden for feltet i venstre side, trak på tværs uden at blive tacklet og fyrede af, hvorefter bolden strøg mellem benene på en forsvarer og ind ved den ene stolpe til 3-1.

Det blev kun til reducering
Nede med to mål igen valgte Ståle Solbakken at satse offensivt ved at tage Kvist ud og sætte N’Doye ind – dog ikke i angrebet, men på en offensiv midtbaneposition. OB havde ikke i sinde bare at stille sig ned og forsvare sig, og med et rekordstort publikum på 15.486 i ryggen trykkede de godt på mod et FCK-forsvar, der i perioder var en del på hælene.

Midt i halvlegen kom Santin og Vingaard på banen i stedet for Nordstrand og Sionko, men selv om hjemmeholdet efterhånden trak sig længere og længere tilbage på banen, så kneb det for topholdet at komme frem til de helt farlige afslutninger i OB-feltet. Det blev hellere ikke lettere af, at Grønkjær ikke kunne spille for fuld damp den sidste snes minutter.

Indstillingen fejlede dig ikke noget, og man bevarede dog troen og energien, og en halv snes minutter før tid var der optræk til reducering, da Ulrik Laursen headede et hjørnespark fra Oscar Wendt lige over mål. Det gav ny tro på, at et point var inden for rækkevidde, og tre minutter senere blev det yderligere bestyrket, da Martin Vingaard friskt trykkede af fra 20 meter og sendte bolden i nettet via underkanten af overliggeren.

Ulrik Laursen var tæt på igen, da han snittede en Oscar Wendt-dødbold mod mål, men den sad lige på Onyszko – og desværre blev det ikke til flere afslutninger trods fire minutters nervøs og hektisk overtid. Til gengæld indkasserede N'Doye en advarsel, der sender ham i karantæne. Med nederlaget risikerer Byens Hold at Brøndby smutter forbi i tabellen torsdag, inden de to hold – nu med OB lige i hælene – mødes til et meget spændende og afgørende topbrag på søndag i PARKEN.