Jubel efter scoring

FCK-Vejle: Dagen derpå

Mindede om OB-kampen
Med den hårdt tilkæmpede 2-1-sejr over Vejle Boldklub overtog de forsvarende mestre førstepladsen fra Silkeborg, men Brøndby kan overtage den igen med en sejr i Randers i aften.

Vejle-kampen mindede på nogle måder om vores OB-kamp den 11. august - og ikke kun, fordi tilskuertallene stort set var identiske. 25.288 i går og 25.215 mod OB.

Mere fordi målene faldt i nogenlunde samme perioder, for OB kom foran 1-0 i 57. minut, og Vejle i 65. minut.

”Vi holder hovedet koldt og stresser ikke, men bliver ved med at skabe mange angrebsåbninger mod et hold, som står ekstremt lavt mod slutningen. Det er jeg meget tilfreds med at se, hvordan vi åbner op for, og derfor var jeg egentlig heller ikke nervøs, da den stadig stod 1-1, men troede på til det sidste, at vi kunne vinde.”

Sådan sagde Neestrup efter OB-kampen, som vi vendte til sejr på mål af Lukas Lerager i 77. minut og Elias Achouri i 90. minut. I går faldt vores mål lidt tidligere - Achouri i 70. og Elyounoussi i 82. - men ellers sagde Neestrup næsten det samme efter kampen i går.

Elias Achouri
Elias Achouri havde afgørende scoringer både mod OB og Vejle. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Set med Vejle-briller
Vejle-træner Ivan Prelec ærgrede sig især over to situationer, som kunne have givet kampen et andet udfald. Dels en stor kontrachance til Onugkha lige efter hans 1-0-mål, hvor Ezatolahi sendte ham i frit løb fra midterlinjen, men Grabara reddede afslutningen.

”Scorer Onugkha på sin store chance der, siger jeg ikke, vi havde dræbt kampen, men vi havde gjort det virkeligt svært for dem. Men Parken er et vanvittigt svært sted at spille. Det er utroligt svært at holde fokus hele tiden på alt det, de er i stand til at komme med. De kommer med alle deres gode spillere fra truppen, og til sidst får de så lavet to mål,” sagde Prelec til klubbens hjemmeside.

Kamil Grabara
Kamil Grabara redder fra German Onugkha, som uden for billedet afslutter en stor kontrachance. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Den anden situation var lige inden Achouris udligning, hvor Vejle gerne ville have frispark til Onugkha lige uden for vores felt.

”Mod Hvidovre havde vi den samme situation, hvor vi kiggede ind i et rødt kort til Hvidovre, men der fandt VAR et frispark begået tidligere af Kirkegaard. Men i dag var der altså ingen hjælp fra VAR – jeg så i alt fald et klart frispark for benspænd mod Onugkha,” sagde Ivan Prelec.

Første melding om Meling
Krykker og et brud i foden forhindrede ikke William Clem i at tage i Parken og støtte holdet, og den uheldige midtbanemand ser ud til at få selskab på sidelinjen af Birger Meling i et stykke tid.

Vores norske back udgik efter 35 minutter med en skade, og bagefter var Neestrups umiddelbare vurdering, at han er ude indtil næste landskamppause, hvilket vil sige en måneds tid.