Kamil Grabara

FCK-Silkeborg: Dagen derpå

Døren var længe lukket til omklædningsrummet efter onsdagens skuffende indsats mod Silkeborg, der endte med et 0-2-nederlag. Og at det ikke blev større var næsten også det eneste positive, Jacob Neestrup kunne sige bagefter, for bortset fra de første ca. 20 minutter af kampen, så leverede vi langt, langt under niveau.

Der var ingen undskyldninger eller bortforklaringer, men det var også svært for både Neestrup og spillerne at pege konkret på, hvad der gik galt. I omklædningsrummet blev de to Silkeborg-mål gennemgået på video, som vi ifølge Neestrup ikke gjorde nok for at forhindre, men det handlede om meget andet end blot de to mål.

”Vi har før reageret godt i kampe, hvor vi har haft modgang og er kommet bagud, men i dag var vi ikke nærheden af at finde en vej tilbage efter deres mål,” sagde han.

”Jeg ved ikke, hvorfor det her sker i dag,” sagde Rasmus Falk. ”Alle forstod vigtigheden før kampen, men det så ikke sådan ud under kampen, så vi har fået meget at tænke på.”

Vi er nu uden sejre i fem kampe i træk i alle turneringer, hvilket vi ikke har prøvet siden sommeren 2020, hvor vi var uden sejre i seks Superligakamp i træk.

Elias Achouri
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Kent Nielsen: "Glade for sejren, men vi har et opgør mere"
Cheftræner Kent Nielsen var naturligvis glad for, at Silkeborg for anden gang i træk kunne vinde i Parken.

”At vinde i Parken er ikke noget, jeg har været forvænt med som træner," sagde han til Silkeborgs hjemmeside.

”Vi har haft nogle udfordringer med at skabe nok chancer mod hold, som har meget fokus på deres forsvarsspil og organisation, men det passer os bedre, at modstanderne ligesom kommer på os og der er lidt mere plads."

”Vi var virkelig gode og arbejdede hårdt på det defensive plan, og selv om vi er fysisk underlegne, så kommer vi i vejen for meget, får læst situationer og får en tå ind hist og her, når det var ved at blive farligt.”

”Så det var en rigtig, rigtig fin præstation, som vi er glade for, men vi ved også at vi har et opgør mere. Og er der nogen, der kan vende sådan et 0-2, så er det jo FCK. De har så mange kvalitetsspillere, men vi er glade, og så håber vi selvfølgelig på en fyldt JYSK Park, så vi i fællesskab kan komme videre til semifinalen,” sagde Kent Nielsen.

Det er dog kun et år siden, at SønderjyskE viste vejen – eller i hvert fald noget af den – for efter at Silkeborg vandt 2-0 i Haderslev i den første kvartfinale i 22/23-sæsonen, så førte SønderjyskE 2-0 på JYSK Park efter 35 minutter, blandt andet på et mål af udlejede Orri Óskarsson. Men i 2. halvleg scorede Silkeborg tre gange og vandt 3-2.

Orri Óskarsson
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Blomster til Andreas Cornelius
For anden hjemmekamp i træk fejrede vi en kampjubilar i går, for i søndags spillede Andreas Cornelius sin FCK-kamp nr. 200. Før kickoff i går fik han derfor overrakt blomster af sportsdirektør Peter Christiansen og Player Care Manager Karina Danielsson.

For nylig rundede Kamil Grabara og Kevin Diks 100 kampe, men nu varer det lidt, før der igen er jubilarer. Boile mangler 15 kampe i at nå 200, Claesson og Jelert mangler 20 i at nå 100.

Andreas Cornelius får blomster af Peter Christiansen og Karina Danielsson
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Tilskuertallet
Med 14.290 på tribunerne havde vi det laveste tilskuertal i Parken i tre år siden hjemmekampen mod Slovan Bratislava den 9. december 2021, hvor der kom 13.021.

Siden har der kun to gange været under 20.000, og det var også pokal-hjemmekampe. Den 1. marts 2023 var der 17.433 mod Vejle, og den 31. oktober 17.895 mod FC Midtjylland.

Fansenes hyldest til Dame N'Doye, som officielt har stoppet karrieren
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


B1903-trøjen
Præstationen og resultatet blev ikke mindeværdig, men spilledragten går alligevel over i FCK-historien, for som tidligere fortalt var den sort-og-hvid stribede trøje - samt de sorte shorts og de røde strømper - en hyldest til B1903's 120-års fødselsdag i år.

Den røde farve i spilledragten indgår også i B1903's logo og stammer tilbage fra starten af det 20. århundrede, hvor B1903 efter slog sig sammen med Nørrebroklubben Dana, som spillede i rødt. Det gjorde B1903 derfor også nogle år, inden de i 1910 gik over til den sort- og hvidstribede trøje og sorte shorts.

De specielle B1903-hyldesttrøjer hænger klar i omklædingsrummet
Foto: Gaston Szerman, FCK Media

 

B1903-jubilæumstrøjen
Foto: Gaston Szerman, FCK Media

 

B1903-jubilæumstrøjen
Foto: Gaston Szerman, FCK Media