Lukas Lerager

FCK-OB: Dagen derpå

Næstbedste Superliga-sæsonstart
Det holdt hårdt, men Achouris scoring i 90. minut sikrede vores fjerde Superliga-sejr i træk – og dermed vores næstbedste sæsonstart nogensinde, kun overgået af 19/20-sæsonens syv sejre i de første syv kampe.

Leragers femte mål efter få minutter på banen
Lukas Leragers udligning til 1-1 var hans 21. mål i 121 kampe, og det var femte gang, han kom ind fra bænken og scorede inden for i gennemsnit ca. fire minutter!

Lukas Lerager målstatistik som indskifter

Det var første gang, Lukas scorede på hovedstød som indskifter, men en tredjedel af hans i alt 21 mål er scoret med hovedet. Og vi har i øvrigt kun tabt én gang, når han har scoret (1-2 i Randers i marts 21).

Lerager sikrede bl.a. sejren i Neestrups debutkamp som cheftræner mod AGF. Foto: Jan Christensen Getty Images

Achouris første hele kamp
Det var Elias Achouris første hele kamp for løverne – og hans første Superligamål (han scorede også i 6-3-sejren over Breidablik).

Den hurtige kantspiller debuterede i Vejle og startede også inde mod Randers og OB, mens han kom ind fra bænken i vores tre europæiske kampe.

FCK TV talte efter kampen med matchvinderen, som føler at han stadig kan nå et endnu højere niveau:

”Det var en svær sejr, men meget vigtig. Jeg føler mig bedre dag for dag, og det er vigtigt for mig og min spillestil at blive helt fit så hurtigt som muligt, og jeg regner snart med at være på mit bedste niveau,” sagde Elias Achouri.

Diogo Gonçalves og Elias Achouri

Start-statistik
Både Viktor Claesson og Nicolai Boilesen startede inde for første gang i sæsonen og holdt en times tid, inden de blev afløst af henholdsvis Rasmus Falk og Christian Sørensen.

Her kan du se, hvem der er startet inde flest gange i sæsonens syv kampe:

• 7 kampe: Kamil Grabara, Kevin Diks, Denis Vavro, Diogo Goncalves
  • 6 kampe: Elias Jelert, Rasmus Falk, William Clem
  • 5 kampe: Jordan Larsson, Roony Bardghji

”En dejlig fredag aften”
Boilesen skulle efter planen kun spille 1. halvleg, men han følte sig godt tilpas i pausen og tog et kvarter mere:

”Det var en dejlig aften! Knæet havde det godt, kroppen havde det godt, og 60 minutter var mere, end vi havde budgetteret med. Og en sejr som det vigtigste, selvfølgelig, så alt i alt glad og tilfreds med en dejlig fredag aften,” sagde han bagefter til FCK TV.

Nicolai Boilesen

Se mere på tv.fck.dk og i appen
Ud over de nævnte interview med Boile og Achouri kan du som sædvanlig også finde mange andre indslag i vores app og på tv.fck.dk: optakt med Neestrup før kickoff, mål-videoer (både fra vores egne kameraer og fra TV), fyldige highlights samt hver af de to halvlege i fuld udstrækning.

"FCK Profil" betyder, at du kan se indslaget gratis, hvis du er logget ind med en FCK Profil - og "FCK+" betyder, at du kan se det, hvis du er sæsonkortholder eller abonnent eller har tilkøbt et FCK+ abonnement. Og står der ikke noget, er indslaget tilgængeligt for alle.

FCK TV indslag om FCK-OB

Kommende kampe
Lige knap 100.000 tilskuere har de seneste ti dage set fire hjemmekampe i Parken (helt præcist 98.678), og nu følger tre udekampe, inden vi ses i Parken igen mod Silkeborg.

Den kamp spilles enten lørdag den 26. august, kl. 16, eller søndag den 27. august, kl. 14 - det afhænger af, om vi skal spille Champions League- eller Europa League-playoff. Det afgøres tirsdag aften i Prag, hvor der er kickoff kl. 19.00. Du kan se kampen på ekstrabladet.dk med et Ekstra Bladet+ abonnement.

Fredag kl. 19.00 spiller vi i Hvidovre, og den kamp sender 6'eren / discovery+, og herefter har vi en europæisk playoff-udekamp den følgende midtuge, uanset hvilken turnering vi spiller i.