Telia Parken, luftfoto

FCK glæder sig over, at vi får tilskuere på stadion – men ønsker mange flere

Der har i dag været historier i medierne om, at den danske regering ønsker at give mulighed for, at der igen kan komme tilskuere på de danske Superligastadioner. I første omgang er udgangspunktet at give adgang til 500 personer på stadion. En udvikling direktør Lars Bo Jeppesen samlet set hilser velkommen:
 
”For det første skylder vi en stor anerkendelse til de danske politikere og ikke mindst Statsminister Mette Frederiksen, der har stået med en af de vanskeligste opgaver i nyere dansk historie. Vi er fulde af beundring over, hvordan det er lykkedes at navigere os alle til et sted, hvor vi nu kan diskutere tilskuere til fodbold igen. Det er vi imponerede over,” siger Lars Bo Jeppesen og fortsætter:
 
”I dansk fodbold sætter vi stor pris på, at vi har fået muligheden for at genoptage kampene, og vi er meget glade for, at vi er kommet så langt, takket være danskernes store disciplin, at vi nu igen ser frem mod at genåbne vores stadioner.”
 
”Når alt det er sagt, så mener vi dog også, at 500 tilskuere på et stadion som eksempelvis Telia Parken er et meget lavt tal. Vi har et stadion med 38.065 siddepladser, syv opdelte tribuner med mulighed for yderligere sektionering og mere end 30 indgange. Med 500 gæster har vi mere end 75 sæder per gæst, mens man i en biograf har krav om et enkelt sæde mellem hver gæst indendørs. Derfor er det klart for os, at antallet kan og bør hæves hurtigt. Det mener vi er både sundhedsmæssigt sikkert og ganske et logisk næste skridt,” siger Lars Bo Jeppesen.

Denne tegning viser (med et eksempel fra Nedre C), hvor meget plads der vil være omkring hver tilskuer (som er markeret med blåt), hvis vi fordeler de 500 personer jævnt ud over alle Telia Parkens tribuneafsnit.

Seating plan