Emil, Rasmus og Oscar Højlund.
De tre Højlund-brødre på kontrakt i FCK - Emil, Rasmus og Oscar.

FCK forlænger med tvillingerne Emil og Oscar Højlund

De to 16-årige tvillinger Emil og Oscar Højlund har begge forlænget deres kontrakter med F.C. København med tre år frem til udgangen af 2024. 

Der har fået deres fodboldopdragelse i samarbejdsklubben Hørsholm-Usserød Idrætsklub - ligesom deres to år ældre storebror Rasmus Højlund, der for et år siden også forlængede sin kontrakt med FCK og rykkede op i førsteholdstruppen i sommer.

Vigtigt med københavnsk forankring
Udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen fortæller følgende om forlængelserne:

"Det er et stor dag for os og et utroligt vigtigt signal at sende. Emil og Oscar kommer fra en af vores dygtige samarbejdsklubber ikke langt fra København, som har banet vejen for drengene i en tidlig alder takket være deres fremragende børnemiljø, som vi ser frem til at udvikle endnu mere sammen med Hørsholm-Usserød fremover. Med forlængelserne understreger vi den københavnske forankring i vores arbejde, og det er afgørende for os, at vi lykkes med vores lovende lokale spillere, suppleret af de allerstørste udenlandske talenter - og det er Højlund-tvillingerne endnu et bevis på," siger Sune Smith-Nielsen.

Komplet angriber og dynamisk midtbanemand
De to talenter kom til KB/FCK da de lige var fyldt 13 år. Mens Emil normalt huserer som angriber, er Oscar midtbanespiller. Sune Smith-Nielsen beskriver de to talenter med følgende rosende ord:

"Emil er en tæt på komplet angriber, der kan ligge på de to forreste positioner centralt i banen. Han har både fart, teknik og fysik samt gode visioner med bolden, gode afslutningsfærdigheder og et stærkt presspil. Han har mange facetter i sit spil, som vi glæder os til at udvikle endnu mere i de kommende år."

"Oscar er en energisk og dynamisk central midtbanespiller, der virkelig kan løbe fra felt til felt. Han har en dejlig flabethed i sit spil, som vi sætter stor pris på sammen med hans gode teknik. Han har visioner rent offensivt og en hårdhed rent defensivt. Så han har en samlet pakke, der er stort potentiale i," siger Sune Smith-Nielsen.

Emil Højlund og Sune Smith-Nielsen (Foto: FCK.DK)

Stor dag med fælles forlængelse
Selv er de to talenter, der fylder 17 år i starten af det nye år, selvsagt glade for at tage hul på næste kapitel i deres FCK-karrierer:

"Det er noget, vi begge har drømt om i hele vores liv, og det betyder meget, at vi kan stå her sammen og forlænge vores aftaler. Det har krævet masser af hårdt arbejde, og det skal vi fortsætte med fremover også," siger Emil Højlund, der var i truppen i årets sidste kamp mod Slovan Bratislava uden dog at komme på banen.

"Vi har delt vores fodboldoplevelser med hinanden hele livet, så det er stort, at vi også kan dele sådan en dag som i dag. Det er fedt, at FCK er blevet en klub, der udvikler så mange talenter og også giver dem chancen, og nu håber vi selvfølgelig på, at det bliver vores tur en dag," siger Oscar Højlund.

Emil var allerede i U19-truppen, hvor Oscar gør ham selskab efter nytår.

Oscar Højlund og Sune Smith-Nielsen (Foto: FCK.DK)