FCK forlænger med Ståle Solbakken

FCK forlænger med Ståle Solbakken

Ståle Solbakken og FCK fortsætter dermed et langt fælles forløb, der startede, da Solbakken kom til som aktiv spiller i 2000. Siden blev han første gang cheftræner i FCK i 2006, hvor han var indtil sommeren 2011. Siden fulgte to år i engelsk og tysk fodbold, inden han i 2013 vendte tilbage til København og i den forgangne sæson var med til at sikre både mesterskabet og pokaltitlen for FCK:

- Ståle har om nogen vores DNA i sit blod, og vi er glade og stolte over, at han også er FCK'er i mange år frem. Siden han kom tilbage til klubben i 2013, har han spillet en vigtig rolle i at føre os tilbage til den styrke, vi gerne vil have i dansk fodbold og igen gjort os til en væsentlig klub internationalt. Det er sket på baggrund af hans faglige styrke samt grundigt og hårdt arbejde hver eneste dag. Vi ser meget frem til at fortsætte vores stærke samarbejde i flere år frem, for vi er ikke i mål med vores ambitioner for FCK i fremtiden. Her kommer Ståle fortsat til at spille en væsentlig rolle, siger F.C. Københavns direktør, Anders Hørsholt.

Ståle Solbakken er den mest succesfulde træner i F.C. Københavns og Superligaens historie og har i sin tid som cheftræner og manager i FCK vundet seks danske mesterskaber, tre pokaltitler samt deltaget i fire gruppespil i UEFA Champions League. Nu ser han frem til at fortsætte arbejdet i F.C. København:

- Det handler for mig først og fremmest om, at vi har en god hverdag sammen, og jeg trives rigtigt godt med den øvrige stab, truppen og alle dem på kontorerne i Telia Parken. Vi har sammen fået skabt en god og stærk kultur i FCK, som jeg glæder mig til at arbejde videre med sammen med alle i klubben. Vi har et godt og stærkt fundament for fremtiden, men vi er også meget bevidste om, at der ikke er noget, der kommer af sig selv. Det kræver masser af arbejde. FCK er en del af min historie, og jeg er blevet en del af FCK's historie. Det er jeg stolt af. Jeg ser meget frem til at forsætte med at være en del af klubben, og jeg er sikker på, at der venter os store ting i fremtiden, siger Ståle Solbakken.

Der vil være mulighed for interviews med Ståle Solbakken og direktør Anders Hørsholt efter dagens FCK-træning, der finder sted på Jens Jessens Vej 10. Træningen starter kl. 13.00.

Fakta:
Navn: Ståle Solbakken
Alder: 48 år
Klubber som spiller: Grue Il, Ham-Kam, Lillestrøm, Wimbledon, AaB og F.C. København
Karriere som træner: Ham-Kam, F.C. København, FC Köln, Wolverhampton og F.C. København
Resultater som træner: Dansk mester 2006, 2007, 2009, 2010, 2011 og 2016. Dansk pokalmester 2009, 2015 og 2016. Ført F.C. København i UEFA Champions League gruppespillet i 2006, 2010, 2013 og 2016