Jacob Neestrup

FCK-FCM: Dagen derpå

Trods lørdagens 0-2-nederlag til FC Midtjylland, så tilhører førstepladsen indtil videre stadig København. Den kan dog ryge til det midtjyske i eftermiddag, hvis Silkeborg slår Randers FC og dermed går forbi på bedre målscore.

Også Nordsjælland og Brøndby kan æde sig ind på toppen med sejre i henholdsvis Vejle og Hvidovre, og med gårsdagens sejr reducerede FC Midtjylland afstanden til førstepladsen fra otte til fem point.

>> Læs referat af kampen

Det tegner til endnu en tæt topkamp i ligaen, selvom vi ikke engang er halvvejs i Grundspillet, men nu gælder det i første omgang Bayern München i Champions League allerede tirsdag aften.

Alle fire hold i gruppen havde større eller mindre problemer i går, og kun Galatasaray hev en sejr hjem, mens United tabte hjemme til Crystal Palace, og Bayern var bagud 0-2 i Leipzig, før de i løbet af 2. halvleg fik 2-2.

>> Se ugens program

Spillerne går på banen
Spillerne går på banen med indmarchbørn fra Klub Leo. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Claesson om kampen
Du kan som sædvanlig se mål, highlights samt hele kampen i vores app og på tv.fck.dk, og også et kort interview med anfører Viktor Claesson om, hvorfor det gik, som det gik. Han sagde bl.a.:

”Det er mange ting. Jeg synes, vi kommer ud af deres pres, og vores opspil er gode, og, vi erobrer mange bolde på gode steder, men vi forvandler det ikke til store chancer. Der er god plads at spille på, men vi er ikke skarpe nok på den sidste tredjedel, og så vinder man ikke, når man samtidig lukker to mål ind.”

”Vi rammer ikke altid niveauet offensivt, men så skal vi være mere stabile og ikke lukke to mål ind .

”Derfor er der ikke meget, vi kan tage med, men søndag må vi se på nogle billeder af kampen og så lade op til Bayern-kampen. Det er fint, der kommer en ny kamp igen så hurtigt!”

Viktor Claesson
Viktor Claesson startede inde i Superligaen for første gang siden Hvidovre-kampen. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Kort om FCM-kampen
32.032 tilskuere var sæsonrekord i alle turneringer - og vores næsthøjeste nogensinde mod FC Midtjylland, kun overgået af “Covid-genåbingskampen” den 19. september 2021, hvor 34.378 så os tabe 0-1.

Vores xG (expected goals) var 0,9 mod FCM's 1,1. Deres chancer var dog større, mens vores xG i højere grad er summen af en række mindre chancer.

Viktor Claesson og Mohamed Elyounoussi spillede 90 minutter for anden gang i sæsonen, mens Diogo Goncalves for første gang kom ind fra bænken.

Det var første gang i præcis fem måneder (og i 15 Superligakampe), at vi forlod banen uden at score – senest var 0-1 i Derbyet 30. april

Det er første gang siden februar 2021, at vi i samme sæson lukker to mål ind i tre Superligakampe i træk:

  • 15.02.21 h 3-2 SønderjyskE
  • 22.02.21 u 2-2 Lyngby
  • 28.02.21 h 3-3 AGF
A-tribunen
Rammerne var perfekte i Parken denne lørdag eftermiddag. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Kampstatistik

FCK-FCM kampstatistikFCK-FCM kampstatistik

 

(Kilder: fck.dk, superliga.dk, OPTA/StatsPerform)