Spillerne går på banen

FCK-Bayern: Dagen derpå

For blot anden gang nogensinde tabte F.C. København en Champions League-gruppekamp i Parken, da Bayern München vandt sin 15. sejr i træk i Champions League-gruppespil foran 35.690 tilskuere.

De er nu er oppe på 36 kampe (V33, U3) i træk uden nederlag i Champions League-gruppespil og fører gruppen med max-point, mens Galatasaray gik op på andenpladsen med en 3-2-sejr på Old Trafford. Rasmus Højlund bragte ellers United foran to gange, men tyrkerne vandt på mål af Zaha, Aktürkoglu og Icardi.

Farlige forwards
Icardi brændte i øvrigt også et straffespark på Old Trafford, men kom dog på tavlen senere. Da vi mødte Galatasaray havde han scoret i seks kampe i træk, men vi holdt ham fra at score i 2-2-kampen. I går kom Harry Kane til Parken efter seks mål i hans seneste fire kampe, men hans stime stoppede også. Men vi havde selvfølgelig gerne ladet dem score alt det de ville, hvis bare vi havde vundet de to opgør...

Nu skal vi til Manchester næste gang, hvor deres forward i skrivende stund er topscorer i Champions League-gruppespillet med tre mål. Det glæder Neestrup sig over, både på Rasmus Højlunds og familiens vegne, men han må godt lige holde en pause i de næste kampe, bemærkede cheftræneren på pressemødet efter kampen i går.

Vi har Elias Jelert tilbage fra karantæne næste gang, hvorimod Manchester United må undvære Casemiro, der blev udvist i går ved stillingen 2-2.

Mens det på forhånd nok var ventet, at kampene mod Galatasaray ville blive "nøglekampe" om tredjepladsen i gruppen, så er det p.t. tippet over til, at kampene mod United bliver meget afgørende for vores europæiske skæbne efter nytår.

Meling Man of the Match
Fansenes afstemning om Carlsberg Man of the Match udviklede sig til et sjældent tæt parløb mellem Lukas Lerager og Birger Meling, og nordmanden vandt med bare fire stemmer mere end vores målscorer.

Spørger man Neestrup var der mange kandidater, for han var meget imponeret over spillernes præstationer og ville derfor ikke fremhæve nogen frem for andre, da han blev spurgt ind til det efter kampen.

Birger Meling
Birger "Man of the Match" Meling. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Vanvittig stemning i Parken
Det blev endnu en af mange store, europæiske aftener i København med 35.690 på tribunerne, som dannede en forrygende kulisse om opgøret i "løvens hule".

Det varer lidt, før vi ses i Parken igen - søndag går turen til Aarhus, inden der er to ugers landskamppause, og så får vi besøg af Vejle Boldklub lørdag den 21. oktober - og tre dage senere, tirsdag den 24. oktober, går det løs på Old Trafford.

Tifo på Sektion 12
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Kampstatistik
"Når man står her lige bagefter, er man jo i sine følelsers vold, men jeg synes, det er tæt på at være en lige kamp," sagde Jacob Neestrup i går.

Tallene underbygger hans fornemmelse, for selv om Bayern havde bolden mest, især i 1. halvleg, så vidner antal afslutninger og afslutninger på mål om en mere lige kamp. Så kan man altid diskutere chancernes størrelse, men en xG-opgørelse viser 0,68 til FCK og 0,81 til Bayern.

FCK-Bayern kampstatistik

Youth League-triumf i skyggen af dramaet i Parken
Midt i glæden over præstationen og skuffelsen over resultatet må vi ikke glemme, at vores U19-hold tidligere på dagen mindede om, at Gary Lineker ikke altid har ret i, at "Football is a simple game - 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win."

Det lignede ellers en skuffelse af dimensioner, da Bayern gik fra 0-2 til 2-2 i slutningen af en kamp, vi for længst burde have lukket, men vi ville det anderledes. I 94. minut driblede indskiftede Queyrell Tchicamboud forbi et par tyskere og spillede Noah Sahsah, som med sin anden scoring sikrede en velfortjent 3-2-sejr!

>> Læs mere om kampen her

Også U19 skal til Manchester i næste runde, og den kamp håber vi naturligvis også at kunne streame i vores app og på tv.fck.dk, men det er ikke på plads endnu.

Queyrell Tchicamboud
Tchicamboud med køligt overblik sætter Sahsah op til sejrsmålet i tillægstiden. Foto Gaston Szerman, FCK Media