Telia Parken, luftfoto

FCK anbefaler at Derby udsættes

Regeringen og sundhedsmyndighederne meddelte tidligere i dag, at der ikke må være mere end 500 personer på stadion til Superligakampe i Hovedstadsområdet i de kommende uger.

Det betyder, at søndagens planlagte Derby mellem FCK og Brøndby ikke vil kunne blive afviklet med tilskuere. Som en konsekvens af det, har FCK anbefalet, at kampen udsættes.
 
”Vi har foreslået Divisionsforeningen, at kampen bliver udskudt," siger direktør Lars Bo Jeppesen og uddyber:

"Vi står nu med 12.000 tilskuere, der ikke kan komme ind og se kampen under ordnede forhold, men i stedet vil finde alternativer, hvor vi ikke har indflydelse på, om det afvikles korrekt med afstand, hygiejne og smittesporing."

"En afvikling med kun 500 personer på stadion har ligeledes store økonomiske og sportslige konsekvenser. Vi mener bestemt, at det er muligt at finde en alternativ dato til kampen på den anden side af det midlertidige stop for tilskuere, og vi har anvist forskellige løsningsmodeller til Divisionsforeningen.”

”Vi har stor respekt for, at vi skal passe godt på hinanden, og vi synes også, at vi og ikke mindst vores fans har vist, at vi kan håndtere kampe med tilskuere på forsvarlig vis. Vi har haft gennemført en lang række tiltag og udviklet detaljerede protokoller, der har gjort det muligt at gå sikkert til fodbold, og vi har en model, der sikrer en effektiv smittesporing, hvis der skulle opstå et smittetilfælde."

"Der har i øvrigt os bekendt ikke været et eneste tilfælde af smitte, der har kunne spores tilbage til et fodboldstadion, og derfor kan det også være svært at forstå beslutningen om ikke at afvikle kampe med tilskuere. Vi håber selvfølgelig ikke, at det er signalpolitik, og at der er gode faglige argumenter bag så væsentlig en beslutning,” slutter Lars Bo Jeppesen.