F.C. Copenhagen sign Michael Lüftner

F.C. København henter Michael Lüftner

23-årige Michael Lüftner er central forsvarsspiller og fast mand for det øjeblikkelige tophold i den tjekkiske liga, Slavia Prag, ligesom han er fast U21-landsholdsspiller for Tjekkiet og til sommer skal repræsentere sit land ved U21-EM i Polen.

- Vi arbejder som altid fokuseret på at være så velforberedte som muligt på de opgaver, der venter os. Vi forventer, at Zanka bliver solgt i løbet af sommerens transfervindue, og derfor er det vigtigt for os, at den sportslige ledelse allerede nu har fundet en erstatning på højt niveau parat. Vi glæder os samtidig over, at vi igen har kunne tiltrække en spiller fra en stærk klub og liga til FCK, siger direktør, Anders Hørsholt.

Manager Ståle Solbakken ser også frem til at få Lüftner til København:

- Michael Lüftner er en hurtig, fysisk stærk og placeringsstærk forsvarsspiller, som vi har fulgt gennem længere tid. Han har gjort det rigtigt stærkt for Slavia Prag i denne sæson, hvor de ligger til at kunne vinde mesterskabet. Han har international erfaring fra U21-landsholdet i Tjekkiet, og han har fortsat et stort udviklingspotentiale, som vi sammen kan forløse. Han har ikke været ret længe i Slavia Prag, men han har vist, at han kan spille for et tophold og præstere under pres i sin tid der. Han bliver et stærkt supplement til vores trup, siger manager Ståle Solbakken.

Michael Lüftner spiller nu sæsonen færdig for Slavia Prag, der mangler to kampe i den tjekkiske liga, hvor de ligger til at vinde mesterskabet. Herefter spiller han efter planen U21-EM i Polen for Tjekkiet, og tiltræder i FCK, når Tjekkiet har udspillet sin rolle i turneringen:

- Jeg er meget glad for udsigten til at spille for F.C. København, som er den største klub i Danmark med en flot international historie. Så det er en drøm, der går i opfyldelse for mig. Men lige nu er alt mit fokus på Slavia Prag og de vigtige kampe, der venter os resten af sæsonen. Her vil jeg gøre alt for at hjælpe klubben og holdet til at vinde titlen, og først efter det vil jeg se frem mod opgaverne for F.C. København, siger Michael Lüftner.

Lüftner kommer til at spille med nummer 27 på ryggen for F.C. København.

Fakta:
Navn: Michael Lüftner
Nationalitet: Tjekkiet
Født: 21.3. 1994
Position: Centralt forsvar
Tidligere klubber: FK Teplice og SK Slavia Prag.
 

Ståle byder Michael Lüftner velkommen

Foto: FCK.DK