Jesse Joronen

F.C. København henter Jesse Joronen fra sommeren 2018

Den finske målmand, Jesse Joronen, bliver FCK-spiller fra sommeren 2018 på en aftale, der gælder frem til sommeren 2023. Joronen spiller lige nu for AC Horsens, som han fortsætter hos i den kommende halvsæson frem til sit skifte.

24-årige Jesse Joronen kom til dansk fodbold i sommeren 2017 fra engelske Fulham F.C., hvor han har været på kontrakt siden 2009. Han har i den periode været udlejet til en række klubber, inden han skiftede til AC Horsens.

”Det er ingen hemmelighed, at vi har en klar forventning om, at Robin Olsen skal videre til sommer, og vi har derfor været på udkig efter en egnet afløser, der kan træde ind i vores stærke keeper-team. Jesse har imponeret alt og alle i dansk fodbold i denne sæson med sine indsatser for AC Horsens. Han har en rigtig god fysik og teknik, og han kommer trods sin unge alder med en god og bred erfaring fra engelsk fodbold. Han har lige fået sin debut på det finske landshold, og vi ser et stort potentiale i ham - så vi glæder os meget over, at han har valgt FCK blandt de muligheder, han har haft på baggrund af sine flotte præstationer,” siger manager Ståle Solbakken.

Selv ser 197 centimeter høje Joronen meget frem til at tage skridtet til FCK:

”Det vigtigste for mig er nu at give alt, hvad jeg har for AC Horsens resten af sæsonen. Jeg skylder alle der en stor tak for den udvikling, jeg har været igennem - og det er helt afgørende for mig, at jeg giver dem noget tilbage, indtil jeg skal videre. Jeg ser frem til at komme til FCK, som er Skandinaviens største klub, og en klub, der ligesom jeg selv altid har store ambitioner. Jeg ved, at det er en stor opgave, men jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at blive en stærk målmand for FCK,” siger Jesse Joronen.

Fakta:
Navn: Jesse Pekka Joronen
Nationalitet: Finland
Født: 21. marts 1993
Position: Målmand
Tidligere klubber: Fulham F.C., Maidenhead United, Cambridge United, FC Lahti, Accrington Stanley, Stevenage, AC Horsens.

Se det første FCK TV-interview med Jesse Joronen lige her.