William Bøving

F.C. København forlænger med William Bøving

F.C. København har forlænget aftalen med William Bøving frem til sommeren 2025 og han bliver fra den kommende sæson rykket fra talentafdelingen op i Superliga-truppen.

Debut mod AaB og indhop mod United
18-årige Bøving dækker flere offensive positioner og er aktuelt topscorer i U19-ligaen. Han fik sin seniordebut mod AaB i Sydbank Pokalen i marts 2020 og var også på banen i Europa League-kvartfinalen mod Manchester United i august. I alt er det foreløbigt blevet til tre førsteholdskampe for F.C. København:

"Det betyder rigtigt meget for mig. Det er noget, jeg har kæmpet for i mange år nu, og jeg er super stolt - det er en stor dag for mig. Det er rart, at jeg har fremtiden på plads nu, og jeg er spændt på de næste fire år, som vi nu har lagt en plan for. Det er fuld fokus på fodbolden og jeg glæder mig til at blive en fast del af førsteholdstruppen nu, efter jeg har trænet med en del de senere år. Nu skal jeg godt ind på holdet og så skal jeg bide mig fast omkring holdet. Og jeg har fået en god start med den her aftale," siger William Bøving.

Store forventninger på førsteholdet
Sportsdirektør, Peter Christiansen, glæder sig over, at et af klubbens egne talenter tager skridtet op til førsteholdet:

"William har en stor værktøjskasse med sine driblinger og offensive aktioner. Vi forventer meget af ham og vi ser ham som et toptalent, ellers kommer man ikke op i FCKs førsteholdstrup. Der er stadig et godt stykke vej for ham, men det rigtige fodboldliv, det starter nu - og han har fået et godt afsæt i vores talentafdeling. Det er strategien, der bliver foldet ud og det er et svendestykke for talentafdelingen også, at de udvikler så dygtige talenter, at vi mener, at de kan klare sig på vores førstehold,” siger Peter Christiansen.

William Bøving har spillet 25 U-landskampe er og lige nu U19-landsholdsspiller, og har været en del af FCKs talentafdeling gennem en årrække:

Stolthed i talentafdelingen
"Det er en stor cadeau til alle de trænere og eksperter, der har arbejdet med William gennem årene. Det er det første af de store skridt for ham, og vi ved alle sammen, at der venter ham flere store skridt, inden han er i mål. Men lige nu er vi alle bare stolte over, at vi kan aflevere en dygtig ung spiller til førsteholdet. William har en bred kompetence af tekniske og taktiske færdigheder sammen med sin fart på de offensive pladser. Det ser man også på det antal mål, han laver. I talentafdelingen handler det om, at vi skal kunne levere de her spillere til PC og førsteholdet, så det er vi glade for, at vi gør her,” siger Sune Smith-Nielsen, der er udviklingsdirektør med ansvaret for FCKs talentafdeling.

William Bøving spiller nu sæsonen færdig med U19-holdet, og tiltræder så på førsteholdet efter sommerpausen.
 
Fakta:
Navn: William Bøving Wick
Født: 1. marts 2003
Landskampe: 10 U16-, 12 U17-, 2 U18- og 1 U19-landskamp.
3 førsteholdskampe for F.C. København.