Morten Bisgaard

Todi Jónsson
Sibusiso Zuma

Der var ingen udskiftninger i løbet af kampen.

Begge hold startede forsigtigt. Esbjerg havde dog chancen for at bringe sig foran efter kun et par minutter, men forsøget fra nært hold røg lige over Magnus Kihlstedts mål. Herefter tog F.C. København stille og roligt kontrol over kampen. Man kom dog ikke frem til målchancerne men havde et par udmærkede angreb inden for den første halve time.

Herefter tog anføreren, Christian Poulsen, sagen i egen hånd. Poulsen spiller sig selv hvilket snyder Esbjergs forsvar, og fra en spids vinkel hamrer han bolden ind bag Martin Jensen i Esbjerg-målet. Kort efter burde Morten Bisgaard have øget føringen, men foran et tomt mål skød fynboen desværre i sidenettet.

De første 45 minutter kan primært beskrives som forsigtige med enkelte rigtig gode momenter i københavnernes spil. Specielt Erik Mykland skabte meget på den centrale midtbane.

Anden halvleg blev som bekendt en ren festforestilling. Todi Jónsson kunne øge til 2-0 på Bo Svensson flotte oplæg, og kort efter var det Todi der serverede bolden til Zuma der koldt kunne udplacere stakkels Martin Jensen. Herefter var det bare et spørgsmål om sejrens størrelse. F.C. København var utrolig effektive foran mål, og da Esbjerg blev holdt helt væk fra fadet blev det til opvisning foran 13.000 tilskuere der nu havde det rigtig godt.

4-0-målet var endnu en perle men samtidig var det et meget tamt Esbjerg-forsvar der bare så til mens Morten Bisgaard med en simpel bane på Todi Jónsson splittede de fire-mand store forsvar og scorede sikkert i PARKENs nye blå-hvide målnet, der havde fået den helt rigtige indvielse.

5-0-målet skal tilskrives Thomas Røll. Røll kan afdrible fire-fem mand og sparker så bolden på stolpen. Endnu engang er det dog Zuma der lynhurtigt følger op og bringer F.C. København op nær tenniscifrene.

Det blev også til tenniscifre. 6-0 ved Morten Bisgaard der fra nært hold kan banke bolden i mål et minut før tid.

Det var altså flot - rigtig flot i anden halvleg. Esbjerg var samtidig utrolig passive og til tider lod F.C. København bolden køre i egne rækker i flere minutter uden en EfB-fod kom i vejen. Jyderne kunne dog have scoret i slutminutterne da et hovedstød rammer stolpen men tættere kom de heller ikke på noget der kunne ligne en chance.

Ingen skader, ingen advarsler, ingen udskiftninger. På søndag er Tomas Antonelius klar igen. Hans Backe står med et luksusproblem, og kan holdet fortsætte den optur som der køres på nu bliver det et herligt forår for Byens Hold. Var du ikke i PARKEN søndag, så burde du ikke være i tvivl næste søndag. F.C. København tager i mod AB - kom ind og tag del i festen!