Rasmus Falk

Falk: Glade for at starte hjemme

For tredje gang skal vi møde Manchester City i de europæiske turneringer.

I februar 2009 spillede vi to tætte 1/16-finaler i UEFA Cup, og efter 2-2 i Parken tabte vi 1-2 i Manchester. Dengang var City i en opbygningsfase, efter de nye ejere havde taget over i 2008, men da vi mødtes i Champions League-gruppespillet i efteråret 2022 var City måske verdens bedste klubhold. Vi led vores største nederlag nogensinde i et europæisk gruppespil, da vi tabte 0-5 i Manchester, men spillede siden 0-0 i Parken i en kamp, hvor Citys Sergio Gomez blev udvist efter en halv time.

>> Se vores City-fokusartikel fra 2022

Falk: Vi er et meget bedre sted
City gik hele vejen og vandt Champions League sidste sæson, og Jacob Neestrup kaldte det også den værst tænkelige modstander, vi kunne trække, men da Rasmus Falk fulgte lodtrækningen i Viaplay-studiet, noterede han sig alligevel, at hvor vi er et meget bedre sted i år end sidste år, så er City måske ikke helt på samme høje niveau.

"De har været et lidt bedre sted, end de er lige nu, men alt andet lige, så spiller de med stor kvalitet på alle positioner," sagde han om Guardiolas mandskab, som p.t. "kun" er nummer fire i Premier League og i lørdags smed en 2-0-føring hjemme mod Crystal Palace, så de i de seneste seks Premier League-kampe blot har én sejr.

"Vi skal jo prøve at give det en chance, men det er selvfølgelig en af de sværeste modstandere, man kan møde. Vi er glade for at starte hjemme, for vi skal prøve at lave et resultat i Parken, som vi har haft succes med tidligere, og dermed give os muligheden for at vi kan lave en sensation på udebane," siger Falk, som ikke spillede de to City-kampe i efteråret 2022, da han var skadet på det tidspunkt.

"Mavefornemmelsen siger, at det bliver rigtig rigtig svært, men når vi står i det, så er jeg aldrig gået ind til en kamp, hvor man ikke tænkte man kunne lave et eller andet. I vores gruppe i efteråret ed sindssygt gode modstandere har vi også spillet med i alle kampene, nok også en smule overraskende for mig personligt. Men vi har også fået nogle nye spillere ind, som har spillet rigtig mange kampe på det niveau, vi møder i Champions League."

Vinterpause før 1/8-finale mod engelsk hold - præcis som sidst
Én gang før har F.C. København spillet 1/8-finaler i Champions League, og dengang fik vi også engelsk modstand. Efter andenpladsen i gruppen med Barcelona, Rubin Kazan og Panathinaikos, så trak vi Chelsea - som Jesper Grønkjær i øvrigt også ønskede sig på forhånd.

Men London-klubbens efterår havde ikke været helt på toppen, så Ståle m.fl. havde hellere set, at vi havde mødt dem lige efter gruppepspillet i stedet for, at der først var en vinterpause, ligesom det er tilfældet nu, hvor der endnu er et par måneder (og et transfervindue) til City-kampene.

"Det kan godt betyde noget, at de fortsætter med at spille og er i den rytme, man også godt kan lide at være i som fodboldspillere," siger Rasmus Falk om glæder sig over, at vi har nogle stærke testmodstandere allerede i januar.

"Vores træningsmodstandere, Rangers og Sparta Prag, er hold på et rigtig godt niveau og også på et højere niveau, end vi før har spillet, og der kommer tilskuere tilkampene, så man har gjort noget ud af at optimere på den del," konstaterede Falk.

 

1/8-finalerne

Spilledatoer og kamptidspunkter følger i løbet af dagen.

FC Porto-Arsenal
SSC Napoli-Barcelona
PSG-Real Sociedad
Inter-Atlético de Madrid
PSV-Dortmund
S.S. Lazio-Bayern München
F.C. København-Manchester City
RB Leipzig-Real Madrid