En klassiker i støbeskeen

Europæisk aften

Endnu en europæisk aften venter i PARKEN. Disse fantastiske stjernestunder, hvor løverne får testet niveauet mod noget af det bedste europæisk fodbold kan byde på. Med al respekt for den hjemlige liga, der i de senere år er blevet stadig bedre, så er der noget helt specielt over de internationale udfordringer.

Opgaven for Ståle Solbakkens udvalgte kan aflæses direkte i gruppens stilling. Vi kan således med en sejr over CFR 1907 Cluj sikre os, at den afsluttende kamp i Prag mod Sparta den 16. december bliver en finale med kvalifikation til 1/16-delsfinalerne på spil. Et udfald, der i særlig grad vil glæde de mange hundrede FCK-fans, som har planlagt en tur til Tjekkiets hovedstad senere på måneden. 

En sejr over Cluj vil betyde, at vi ikke engang behøver at hænge vores hat på, at PSV Eindhoven tager alle tre point i aftenens anden kamp i gruppen mod Sparta Prag. Reglerne siger nemlig, at hvis to hold ender á point, så er det målscoren i de to hold indbyrdes kampe, der vil være afgørende for avancement. Og da vi som bekendt vandt vores første match mod Sparta Prag i PARKEN med 1-0, så kan vi altså tage til Prag og sikre os videre deltagelse, hvis vi ikke er mere end tre point efter tjekkerne, når torsdag bliver til fredag. 

Aftenens gæster fra Rumænien var et positivt bekendtskab, da vi besøgte dem i september. I hvert fald uden for banen. På banen måtte vi efter en rimelig lige kamp inkassere et 0-2-nederlag. På trods af nederlaget forlod vi dog Cluj med en oplevelse af, at vi i Fæstning PARKEN, hvor vi kun sjældent sætter point til, kan vinde over et rumænsk hold, der ganske vist går til vaflerne rent fysisk og har gode spidskompetencer, men som også har visse svagheder, der kan udnyttes af løverne. 

Som bekendt er vi den eneste fodboldklub i Norden, der fortsat spiller europæisk, og med det fjerde europæiske gruppespil i træk er vi i færd med at befæste vore position som den nordlige regions dominerende fodboldklub. Vi kan styrke den position væsentligt, hvis det for anden sæson i træk lykkes os at nå frem til Knockout-fasen i Europa League (tidligere UEFA Cup). 

Lastly, a warm welcome to players, coaches, officials and fans from CFR 1907 Cluj, the six referees and the delegates from UEFA.

Med venlig hilsen