En tur til Vestjylland

Der er efterhånden gået to år, siden Esbjerg sidst slog os - det var den 2. november 2003 i PARKEN, hvor vestjyderne vandt 1-0. Esbjerg er i det hele taget et af de hold, der har haft det svært mod os. I 16 SAS-ligaopgør mellem de 2 klubber, har vi vundet halvdelen, mens Esbjerg har vundet 4 og 4 er endt uafgjort.

Normalt har det været forholdsvis tætte og jævnbyrdige opgør, lige indtil her i september, da vi vandt med hele 5-1. På det tidspunkt var Esbjerg var langt nede i en bølgedal og lå i bunden af tabellen. Siden er det gået fremad, og Esbjerg har kun tabt én gang siden 1-5-nederlaget og ligger nu i en midtergruppe, hvor der ganske vist er langt op til medaljepladserne, men kun 7 point op til den 4. plads, der giver Royal League-deltagelse. Men også kun 4 point til en nedrykningsplads?

De seneste to kampe er det endda lykkedes at holde målet rent - 0-0 mod Brøndby og 2-0-sejr ude over Nordsjælland - og det må give et udmærket rygstød inden lørdagens opgør. Ikke mindst fordi Esbjerg er ramt af mange skader blandt normale stamspillere fra de bageste geledder, såvel Lars Winde som Kolja Afriyie og Nicolai Høgh. I stedet vogter Jan Hoffmann må-let, og Frank Hansen og Lars Christian Nielsen er trådt ind i forsvarskæden med Anders Møller Christensen og Martin Jensen.

På den centrale midtbane er Niki Zimling (hentet i Brøndby) ved at finde sig tilrette som erstatning for Hans Henrik Andreasen ved siden af Jerry Lucena, mens Jakob Poulsen og Jan Kristiansen ligger på kanterne. I angrebet har Fredrik Berglund haft svært ved at finde netmaskerne i efteråret, og derfor var det nok vigtigt for hans selvtillid, at han fik hul på bylden i søndags, da han lavede begge målene i sejren i Farum. De sidste par kampe har han haft Lasse Kryger som angrebsmakker, og Kryger - som også har været brugt på midtbanen - har dermed skubbet såvel Michaël Murcy som Njogu Demba-Nyrén ud af startopstillingen. Men ingen af dem synes helt at have fundet ind i den vigtige targetplayer-rolle, som Jess Thorup har spillet gennem de seneste sæsoner.

Thorup har jo i efteråret været i Norge og spillet under Ståle Solbakken i Ham-Kam, og Thorup udtalte i denne i et interview til Esbjergs hjemmeside, at han "har trænet under en stor personlighed i Ståle Solbakken, som har mange spændende kvaliteter, og at det i sig selv har væ-ret en stor oplevelse".

A propos trænersituationen, så er begge lørdagens mandskaber jo i den situation, at deres trænere forlader dem, når efterårssæsonen er slut - men med den forskel, at det i skrivende stund endnu ikke er afklaret, hvem der skal efterfølge Ove Pedersen, når han rejser til AGF.

Ove Pedersens sidste opgaver som Esbjergtræner bliver opgør mod Silkeborg, Horsens og SønderjyskE, og hidtil har Esbjerg faktisk haft et udmærket tag på bundholdene. Så mon ikke, han kan aflevere et hold, der har begrundet håb om at i hvert fald at kunne nå fjerdepladsen i løbet af den korte forårssæson.