En fornøjelse at se på

F.C. København leverede søndag aften en præstation mod OB der specielt i første halvleg kan betegnes som international klasse.

Danmarks to p.t. bedste hold mødtes i PARKEN. Her viste F.C. København sig overlegne for OB, der mere eller mindre ikke fik et ben til jorden i samtlige 90 minutter. OB var tæt på at udligne i de 25.minut, men Tomas Antonelius får reddet Dennis Siims skud på målstregen. Herefter var der ikke flere OB-chancer og derfor må det være på sin plads, at fortælle og F.C. Københavns champagnebold.

Thomas Røll var i dagens anledning blevet flyttet over på højrekanten på grund af Morten Bisgaards influenza. På hans plads kom Carsten Fredgaard til at spille. Todi Jónsson var tilbage i startopstillingen, og Peter Møller sad derfor på bænken.

F.C. Københavns startopstilling:

Magnus Kilhstedt

Tomas Antonelius
Bo Svensson
Martin Albrechtsen
Peter Christiansen

Thomas Røll
Christian Poulsen
Erik Mykland
Carsten Fredgaard

Todi Jónsson
Sibusiso Zuma


Der var ingen FCK-udskiftninger i kampen.

Første halvleg mindes jeg ikke er set bedre. Et FCK-hold der var aggressivt og var OB overlegne fysisk, teknisk, tempomæssigt og kreativt set, drev gæk med OBs ellers formstærke hold. Samtlige 11 hvidklædte københavnere spillet sig igennem på kryds og tværs i et tempo så man sad og blev helt forpustet ude på lægterne. Meget symptomatisk for kampens underholdningsniveau havde FCK allerede efter 40 sekunder kampens første afslutning som Karim Zaza i OB-målet fik reddet.

I det 12.minut kom der så en stor chance til en storspillende Sibusiso Zuma, der slap alene igennem med Karim Zaza. Sydafrikaneren overplacerede sit skud. Det gjorde han til gengæld ikke tre minutter senere, da kampens første mål kamp. En næsten klassisk situation, hvor Todi Jónsson fik afsluttet hårdt - et skud som Zaza ikke kunne holde. Lynhurtigt var Zuma over bolden og kunne sikkert sparke bolden i mål til en fortjent FCK-føring.

2-0-målet faldt kort efter OB havde haft chancen for at udligne. En helt fri Dennis Siim fik afsluttet, men svenske Tomas Antonelius reddet F.C. København fra at få indkasseret sit første mål på hjemmebane ved at sparke bolden væk på målstregen. Et minuts tid efter kommer Zuma fri i venstre side. Zuma afleverede på tværs til Thomas Røll der var fulgt med på kontraangrebet, Røll satte indersiden på og bolden susede ind bag Karim Zaza.

Det var virkeligt flot det man så i den første halve time, og det fortsatte halvlegen ud. Det tredje mål var et mønstereksempel på et veludført kontraangreb. Todi Jónsson blev til sidst spillet helt blank uden nogen målmand foran sig. Færingen ville dog gerne tæmme bolden inden han kunne trille den ind i det tomme mål. Det ville OBs Torben Sangild dog ikke have. OBeren gled ind i bolden og trillede den ind i mål.

Det var kampens afgørelse. Spørgsmålet var bare hvor stor sejren skulle være. F.C. København gik i hvert fald til pause med en fortjent 3-0-føring.

Anden halvleg blev anderledes end den første. F.C. København spillede ikke så aggressivt som i første halvleg. OB var dog stadig hensat til at spille meget febrilsk på grund af F.C. Københavns fantastiske organisation på banen.

I det 72.minut fik de 15.000 virkelig noget at lune sig på. Erik Mykland, der endnu engang havde leveret en pragtpræstation , sendte et missil af sted fra 30 meters afstand. Via overliggeren gjorde den norske myg det til 4-0 - et mål der må kandidere til årets mål i SAS Ligaen.

De resterende 20 minutter var taktfast hyldest fra publikum ned mod spillerne og trænerteamet. F.C. København spiller i øjeblikket noget fodbold der er tæt på optimalt og som sjældent er set i dansk fodbold. Et tempo og en aggressivitet der ikke er set før. Det er en fryd for øjet, og man glæder sig allerede til næste kamp.