De 9 minutter i Esbjerg

Christian Olsen. Charles Akonnor. Jesper Bech. Steffen Højer. Hördur Sveinsson. Hvad har de 5 herrer tilfælles?

Ud over at repræsentere hver sin jyske klub, er det de eneste der har formået at score på mestrene i denne sæsons 14 hidtidige udekampe! Jesper Bech skiller sig ud på flere måder. Dels ved at have scoret to gange i samme kamp, og dels ved oven i købet at have bragt sit hold foran – en føring, der holdt 9 minutter. Det er faktisk den eneste gang i SAS Liga-sæsonen, vi har været bagud på udebane! 9 minutter ud af i alt 1.260 minutter , som har budt på 11 sejre og 3 uafgjorte…

Et blik på truppen viser, at Ståle Solbakken naturligvis lever op til sit ord om fair play til Silkeborg og Vejle, idet Viborg kun har 5 point ned til vejlenserne og dermed stadig kan nå at rykke ned. Kun Lars Jacobsen, Dan Thomassen og Jesper Grønkjær er blevet hjemme, og i modsætning til Randers-kampen er unge spillere som Laudrup og Qvist ikke med.

Statistikken mod Viborg siger seks sejre i træk til Byens Hold, og vi skal tilbage til august 2004 for at finde den seneste Viborg-sejr.

Viborg FF

Sidste års nummer fire har denne sæson måttet friste en trist tilværelse i den nederste del af tabellen, men længe tegnede det dog til en rolig sæsonafslutning uden for nedrykkernes rækkevidde. De seneste uger vendte dog op og ned på den forestilling, da Vejle rykkede tættere og tættere på, mens Viborg bare tabte og tabte.

Men efter seks nederlag i træk fik de grønblusede fra domkirkebyen omsider point på kontoen igen i søndags, da de hentede et enkelt point med hjem fra Esbjerg efter at have været bagud 0-2. Da Vejle samtidig tabte i Farum udbyggede Viborg sit forspring fra 4 til 5 point inden de sidste 3 runder. Søndag tager Vejle imod Midtjylland kl. 15, så når Viborg-spillerne løber på banen kl. 18 ved de, om de kan redde sig definitivt fri med en sejr. Det kræver, at Vejle ikke har vinder – ellers holder spændingen til på torsdag.

I forhold til Esbjerg-kampen må Viborg undvære halvdelen af deres Thomas-spillere, idet Poulsen er knæskadet, og Andie, der stod for udligningen i Esbjerg, har karantæne. Tengstedt og Frandsen er dog stadig med.

Træner Anders Linderoth udtaler til Viborgs hjemmeside, at det ikke er en umulig mission at besejre FCK: - Vores chance er, at vi skal lave et tæt og aggressivt forsvarsspil. Vi må frem for alt ikke lade dem få gang i deres positionsspil.

Anders Linderoth får atter muligheden for at ”spille” mod sin søn, ligesom i Royal League-kvartfinalen mellem hans tidligere klub Hammarby og FCK for to år siden. Da de to klubber mødtes igen i indeværende Royal League-sæson, havde han forladt klubben til fordel for Viborg, som han altså nu kæmper for at bevare i SAS Ligaen, mens sønnike kan løfte mesterskabstrofæet i Vejle på søndag.