Kevin Diks

AGF-FCK: Dagen derpå

Guldchancen glippede
Med 3-2-nederlaget i Aarhus mistede F.C. København definitivt muligheden for at genvinde det danske mesterskab.

Med blot uafgjort havde håbet levet til på søndag, og nu venter der en stor og vigtig opgave med at rejse os til FC Nordsjælland-kampen, som stadig har enorm betydning for næste sæson, såvel sportsligt som økonomisk.

Dels gælder det principielt altid om at slutte så højt som muligt i tabellen, og dels giver tredjepladsen en playoffkamp i Parken fredag den 31. maj mod nummer syv om en plads i Conference League-kvalifikationen.

Der er ikke så meget hvis-og-hvis - vi skal have mindst uafgjort for at fastholde tredjepladsen:

240522_superligatabel

 

Rasmus Falk
Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


Foreløbig evaluering
Medierne stod i kø efter kampen for at få udtalelser om, hvorfor guldet er glippet, og det er jo fuldt forståeligt, når klubbens ambition er at vinde mesterskabet hvert år.

En større evaluering må dog afvente, at sæsonen er slut, men både Jacob Neestrup og Peter Christiansen stillede op og gav nogle umiddelbare bud.

"Det er grotesk, du kan have en dårlig sæson nationalt, når vi kan levere på så højt niveau europæisk med den samme gruppe, inklusive mig," sagde Jacob Neestrup til Viaplay. "Vi er faldet igennem ud fra vores potentiale og forudsætninger i for mange kampe i forhold til det niveau, vi skal have i Superligaen."

"Det er svært at blive dansk mester, når man har tabt ni kampe, uagtet hvor mange penge, man bruger, eller hvilken trup man har," sagde Peter Christiansen til Viaplay. "Vi bygger holdet til, at vi kan være med i Europa og vinde Superligaen hvert år, og eftersom det ikke sker, så er det ikke godkendt."

Jacob Neestrup
Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


Højeste tilskuer-gennemsnit til udekampe
Vi kan nu gøre status på fremmødet til sæsonens Superliga-udekampe, der tilsammen er set af 189.165 tilskuere - et gennemsnit på 11.823, som er vores højeste nogensinde.

Det hidtil højeste var 11.749 i sidste sæson, og eller skal vi tilbage til sæsonen 03/04, hvor vi i gennemsnit trak 11.390

FCK-fans i Aarhus
Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSportKampstatistik

Kampstatistik

 

Kampstatistik