Afgjort efter en halv times tid

Løverne satte sig hurtigt på kampen
Christian Bolaños var tilbage i startopstillingen efter at have indledt på bænken de seneste to kampe, hvor TK til gengæld har fået chancen fra start. TK trak dog det korte strå i dag og startede udenfor, men blev behørigt hyldet før kickoff for at have rundet kamp nr. 100 i FCK-trøjen ovre i Esbjerg.

Allerede i kampens første minut fik man et hint om, hvor det bar henad, da Grønkjær enkelt slap fri ude på kanten og satte kurs ned mod feltet og fandt N’Doye inde foran, men desværre fik han ikke ram på den – og protesterede i stedet heftigt for straffe for siden at blive liggende og ømme sig et par minutter, inden han var klar til at fortsætte.

Hjemmeholdet dominerede totalt i kampens indledning mod et kompakt og defensivt Randers-mandskab i en 4-5-1-formation med kun Beckmann liggende fremme og – når løverne angreb – de andre opstillet i to bolværk med 10 meters mellemrum foran eget felt.

Københavnerne kløede tålmodigt på uden at komme til de helt store muligheder, men efter 19 minutter banede en dødboldsituation vejen for det vigtige føringsmål. Et langt Claudemir-indkast endte hos Grønkjær i venstre side, og han havde tid til at se op og præcist løfte bolden over mod fjerneste stolpe, hvor N’Doye i velkendt stil pressede sig foran Traoré og pandede bolden mod mål. Ousted fik afværget, men senegaleseren var først på returbolden og prikkede den ind til sin 15. sæsonscoring.

Det punkterede reelt kampen, selv om man på det tidspunkt ikke kunne forudse, hvor let spil hjemmeholdet skulle få resten af halvlegen. Uden at intensiteten nåede svimlende højder fastholdet man grebet om kampen, og bortset fra at udmærket Lasse Rise-langskud havde gæsterne intet at byde på offensivt.

3-0 efter 33 minutter
Det havde løverne derimod, og til det veloplagte hjemmepublikums store fornøjelse øgede de til 3-0 i løbet af tre minutter. Først var det Pospech, der blev fremragende spillet fri af Santin i højre side af feltet, hvor han – som så mange gange før – hamrede den fladt ind i det lange hjørne, inden Ousted nåede ned til den. Og tre minutter senere var N’Doye på pletten igen, da han fra nært hold ekspederede en løs bold op i nettaget, efter Santin liggende havde forsøgt et saksespark.

Herefter var den sidste rest af tvivl om udfaldet fordampet i det pragtfulde forårsvejr, som tillod A-tribunen og dele af B-tribunen at sole sig i korte ærmer for første gang i meget lang tid.

Efter pausen meldte Randers sig lidt ind i kampen ved bl.a. at rykke Lasse Rise op i angrebet sammen med Beckmann, og det gav et lidt mere jævnbyrdigt første kvarter, hvor ingen af holdene skabte specielt meget foran mål. Claudemir havde en god skudmulighed fra kanten af feltet, men sendte bolden lige i næverne på Ousted, og Randers havde en giftig kontra, hvor Jonas Kamper afsluttede udmærket med et fladt skud, der hvislede lige forbi den fjerneste opstander.

To-måls-skytten N’Doye blev klappet banen og erstattet af Zohore, og lidt efter fik Hooiveld også chancen for Antonsson, mens hjemmeholdet igen tog solidt greb i spillet og tvang randrusianerne tilbage på banen. Hooiveld var i sin første boldaktion meget tæt på at få hovedet på et Bolanos-hjørne, men Randers slap med skrækken.

Det gjorde de også da Zohore elegant smuttede forbi Traore i højre side og på klassisk forward-manér valgte at afslutte selv – og i sidenettet - selv om han havde tre medspillere inde foran, der forgæves prøvede at påkalde sig opmærksomhed. Men med en 3-0-føring i ryggen tilgiver man gerne det unge stortalent.

Tæt på 4-0, men i stedet blev det 3-1
Santin var endnu tættere på at øge, da han godt et kvarter før tid blev spillet helt fri af Bolaños i en flyvende 4-mod-2-kontra, og brasilianeren fik også passeret Ousted, men Søren Pedersen dukkede i sidste øjeblik op og fik afværget lige før bolden passerede målstregen.
Men i stedet for 4-0 blev det 3-1, da Pospech pludselig solstik – eller måske bare solen i øjnene – og trillede et frispark på egen banehalvdel lige hen i fødderne på indskiftede Ousmane Sarr, der takkede for gaven og enkelt løb ned og udplacerede Wiland.

Spænding blev der dog aldrig om udfaldet, og mens københavnerne er et skridt nærmere det uundgåelige mesterskab, kan Randers se tilbage på en udmærket 2. halvleg, hvor de fik kæmpet sig udmærket tilbage og afværget det, der godt kunne have blevet en større afklapsning.