Ærgerligt pointtab i overtiden

Samme hold som sidst
De danske mestre valgte for en gangs skyld at stille med samme hold to gange i træk, hvilket betød at TK – Man Of The Match mod Brøndby – igen startede på den centrale midtbane, mens Claudemir trak ud på højrekanten, og Bolaños indledte på bænken. Med til historien hører også, at costaricaneren har været en tur over Atlanten for at spille et par landskampe, mens TK og Claudemir hyggede sig hjemme i København med en reserveholdskamp mod OB.

Københavnerne indledte kampen bedst og diskede op med et flere minutter langt angreb, der rummede både bevægelse, fysik og kreativitet, men manglede det afgørende, nemlig en afslutning. Dem var der i det hele taget ikke ret mange af i de første 45 minutter, og der var også langt mellem de gennemspillede angreb fra de to mandskaber.

Man skulle 17 minutter hen i opgøret før det trak op til farligheder, og da var det hjemmeholdets Jesper Lange, der jagtede én blandt mange lange bolde nede fra midtbanen, men Wiland stod koldt og roligt og ventede på ham på kanten af feltet og forhindrede ham i at smutte forbi med bolden.

Lidt efter var Zanka lige ved at få fat i en tilfældig nedfaldsbold midt i Esbjerg-feltet, men forsvaret fik med lidt besvær afværget situationen. Lidt besvær havde Lars Winde også, da et Grønkjær-indlæg fra venstre var ved at snyde ham og så ud som om, det tog træværket, før keeperen fik slået den væk.

Claudemir fik fornøjelsen af gæsterne første skud inden for rammen, da han efter en halv times tid trykkede af fra spids vinkel i højre side af feltet, men Lars Winde var godt nede og holde bolden ved forreste stolpe. Lidt efter måtte Esbjerg udskifte en skadet Fredrik Risp og sætte Peter Nymann ind, og det så også ubehageligt ud for Kevin Conboy, da Claudemir kom forkert med en tackling og ramte ham på skinnebenet. Heldigvis kunne han rejse sig og spille videre efter at have protesteret heftigt til Claus Bo Larsen, der dog beholdt kortene i lommen.

Conboy fik dog et frispark i situationen, og det førte til Esbjergs farligste aktion før pausen. Pospech sov nemlig i timen, da Arnáson slog dødbolden ind i feltet, og da Wiland samtidig kom på mellemhånd, kunne Lange temmelig uforstyrret heade mod tomt mål. Bolden strøg dog forbi på den forkerte side – eller den rigtige, afhængig af hvordan man nu ser på det…

Santin bragte mestrene i front
Indtil da havde de medrejsende FCK-fans ikke haft meget at juble over, men det fik de 7 minutter før pausen. TK slog en fornem pasning i det frie rum bag Esbjerg-firekæden, og Santin timede sit løb perfekt og sprintede forbi Kian Hansen, afdriblede køligt den fremstormende Lars Winde og sendte stille og roligt bolden i tom kasse til københavnsk 1-0-føring.

Efter en jævn og relativt kedelig affære kunne man diskutere om det var fortjent, men direkte ufortjent kunne man vel ikke kalde det. Men spillemæssigt var københavnerne ikke rigtig oppe i det gear, hvor man gerne vil se dem.

Det blev ikke specielt bedre efter pausen, men nu profiterede man i det mindste af halvlegsføringen, hvilket altid giver lidt mere ro på tingene. Men Esbjerg havde absolut ikke opgivet håbet om at få point til deres desperate kamp mod nedrykning.

Zanka indkassere gult i begyndelsen af 2. halvleg, da han helt bevidst bremsede Jesper Lange i et gennembrud ude i den ene side, men chancemæssigt bød det første kvarters tid kun på en enkelt god chance, og den tilfaldt Esbjerg, da Søren Rieks vendte rundt i feltet og afsluttede, men slet ikke godt nok til at overliste Wiland.

Jævn 2. halvleg
Bolaños afløste Grønkjær, og lidt efter kom Zohore også ind i stedet for Santin, men som halvlegen skred frem stod der mere og mere Esbjerg på spillet, mens gæsterne kun sporadisk var fremme i den anden ende og slet ikke formåede at lægge pres på hjemmeholdets forsvar.

Tyve minutter før tid havde Smaráson et giftigt hug lige over overliggeren, men så vendte kampen, og løverne fik bedre fat i spillet og lagt pres på oppe på Esbjergs halvdel. Og pludselig kom man på kort tid frem til flere afslutninger end hidtil i halvlegen – Claudemir fik prikket en bold over den fremstormende Winde i feltet, men nåede ikke frem til den, inden en forsvarer clearede. N’Doye chippede fikst en bold frem i feltet til en helt fri Bolaños, men den var lige akkurat for lang til at han kunne nå den og få afsluttet. Pospech viste også tænder med et godt hug, der strøg lige over mål, og tjekken var også involveret i en flot kontra, hvor han spillede N’Doye i højre side, og senegaleseren fandt Zohore med en god pasning inde på midten, men han fik desværre ikke bolden med sig.

Ærgerlig Esbjerg-udligning i overtiden
Hjemmeholdet så ikke så meget til bolden i de sidste 10-15 minutter, som de kunne have ønsket sig. Hooiveld kom også ind i slutminutterne for at styrke defensiven, men bedst som man troede, at vestjyderne måtte sejle hjem uden fangst, fik de alligevel noget i nettet. De fandt nye kræfter i de fire minutters overtid, som Claus Bo Larsen havde lagt til, og minsandten om det ikke lykkedes at ”stjæle” et point, tilmed efter stadionuret havde rundet de 94 minutter… Thomas Gaardsøe headede et hjørnespark mod mål, men den ville være gået forbi, hvis ikke en helt umarkeret Tim Janssen kunne dirigere den over målstregen tæt under mål til en udligning, der ikke nødvendigvis piv-ufortjent, når man lige var kommet sig over den første skuffelse over måden det skete på.