335.000 gæster i Cirkusbygningen i 2001

335.000 gæster i Cirkusbygningen i 2001

Når Københavns Kommunes Borgerrepræsentation på torsdag skal behandle sagen om den fremtidige udlejningsaftale for Cirkusbygningen sker det i forlængelse af det mest aktive og succesrige år i bygningens nyere historie.

Cirkusbygningen, der var udlejet 226 af årets dage (inklusive prøvedage), havde således hele 335.717 gæster i 2001. I gennemsnit var der 1550 gæster per show, hvilket modsvarer en belægningsprocent på over 85 procent til 24 forskellige arrangementer.
-Da PARKEN Sport & Entertainment i 1998 ved købet af Driftsselskabet Idrætsparken overtog Cirkusbygningen var aktivitetsniveauet meget lavt. Siden har vi arbejdet hårdt på at genskabe bygningen som et omdrejningspunkt for underholdning i byen. Med over 335.000 gæster sidste år kan vi vel godt tillade os at sige, at arbejdet har båret frugt, siger administrerende direktør i PARKEN Sport & Entertainment, Flemming Østergaard.

Svensk misforståelse
Han er oprørt over, at Wallmans Salonger i sit reklamemateriale i forbindelse med udbudsrunden har talt om at "genskabe" Cirkusbygningen som underholdningstempel.
-Enten udtaler det svenske selskab sig mod bedre viden eller også er de ikke klar over, at Cirkusbygningen allerede tiltrækker gæster i hundredetusindevis. Jeg vil gerne sikre mig, at politikerne træffer deres beslutning på et objektivt grundlag, siger Flemming Østergaard.

Han mener ikke, at det er reelt, når Wallmans Salonger giver udtryk for, at de kan lancere et serveringsteater og samtidig tilbyde den store sals nuværende fordele til kunstnere og gæster.
-Selv om det måske kan lade sig gøre rent praktisk, så vil det både økonomisk og markedsføringsmæssigt være som at blæse og have mel i munden. Jeg tror ikke, at eksempelvis Linie 3 kan nøjes med en sal til 700 personer, og jeg tror ikke, at Wallmans kan få økonomi i et koncept, hvor de ikke har restauration i salen i flere måneder om året. Derfor tror jeg ikke, at dansk kulturliv skal regne med at have den store sal til rådighed som nu, hvis Wallmans tager over fra næste år, siger Flemming Østergaard.

Lige vilkår for alle ?
I PARKEN Sport & Entertainment undrer man sig generelt over Wallmans Salongers tilbud:
-Jeg må konstatere, at de ikke har overholdt udbudsmaterialets restriktive krav til kontraktperiode eller til bygningens anvendelsesbestemmelse. Endvidere har de lovet en større ombygning, hvilket både kolliderer med udbudsmaterialet og med den kendsgerning, at vi i årevis forgæves har forsøgt at få gang i en dialog med kommunen om diverse moderniseringer og ombygninger. Jeg går ud fra, at svenskerne skal overholde de samme fredningsbestemmelser, som tidligere har begrænset vore muligheder, siger Flemming Østergaard og fortsætter:
-Jeg håber, at Københavns Kommune lever op til sit ansvar og vælger en samarbejdspartner, der har afleveret et relevant og attraktivt tilbud. Det vil være forstemmende og uforsvarligt, hvis kommunen vælger den lette løsning og gennemfører en ny udbudsrunde.

I PARKEN Sport & Entertainments sidste regnskabsår (00/01) nåede omsætningen i Cirkusbygningen lidt over 11 millioner kroner, hvilket var under 7 procent af koncernens samlede omsætning. Blandt de kommende par måneders arrangementer kan nævnes Dansk Melodi Grand Prix, premiere på Sebastians musical "Klokkeren fra Notre Dame" samt koncerter med Niels Hausgaard.