Michael Johansen

25 år siden: Stærk fight sikrede 3-3 i Silkeborg trods undertal

Det var sidste sæsons guld- og sølvvindere, der tørnede sammen på Silkeborg Stadion, hvor vi sæsonen før havde tabt 1-4 og 0-5.

Den nye 94/94-sæson havde vi indledt med tre nederlag i træk, så selvtilliden var ikke i top før turen til Søhøjlandet.

Kampen var flyttet til lørdag eftermiddag, da vi tre dage senere skulle returkamp i Finland mod FC Jazz, men Silkeborg skulle til Kiev til deres første europæiske udekamp nogensinde i Kiev, og se hvad de kunne stille op efter 0-0 mod Dynamo på hjemmebane.

Ole Tobiasen afsonede den anden af to karantænedage, og Iørn Uldbjerg var fodskadet i en måneds tid og blev i stedet afløst på venstre wingback af et comeback til Carsten V. Jensen, som havde været i klubben i halvandet år, men kun fået et indhop på 14 minutter i Viborg, da vi slog dem 7-2 i efteråret 1993.

Hårdt rødt til Allan Nielsen
Det lignede begyndelsen til endnu en københavnsk nedtur, da vi fik udvist Allan Nielsen midt i 1. halvleg. Efter 22 ret begivenhedsløse minutter, slap hjemmeholdets nuværende Hobro-træner, Peter Sørensen, fri i feltet, men i første omgang afværgede Brian Flies med en benparade.

Sørensen prøvede at nå returbolden i duel med både Flies og Allan Nielsen, og det sammenstød takserede Knud Erik Fisker til straffe og rødt kort til Allan.

Allan Nielsen undrer sig over et direkte rødt kort
Fiskers røde kort var vist mere "Quickly" end "OK"


Allans rasende protester førte ikke til noget, og heller ikke den efterfølgende officielle FCK-protest. Efter kampen sagde Peter Sørensen det, som de fleste iagttagere også tænkte: ”Straffesparket er OK. Udvisningen forekom til gengæld for hård.”

Michael Hansen var iskold fra 11-meter pletten, og det blev ikke bedre otte minutter senere, da Henrik Kastbjerg kanonerede et langskud fra 25-28 meter ind via den flyvende Flies’ handskespids og indersiden af stolpen.

Brian Flies kan ikke forhindre et langskudsmål
Brian Flies har handskerne på, men kan ikke forhindre scoringen


Selv Lars Højer må have tænkt, ”Okay, ikke dårligt!”, og han tog udfordringen op seks minutter før pausen, da vi fik en dødbold et par meter uden for deres felt. Med en klassisk lige Højer, curlede han kuglen over den rød-hvide mur og i nettet uden for keeper Einar Rossbachs rækkevidde.

Lars Højer
Højer slår til igen...


Silkeborg foran med to igen
Kort efter pausen sendte Per Frandsen en afslutning på Silkeborg-overliggeren, men i stedet sørgede de rød-hvide efter en lille times tid for endnu en 2-måls-føring. Efter et par kiskede københavnske indgreb i højre side af feltet fandt Peter Sørensen en udækket Heine Fernandez med et præcist indlæg, og målslugeren flugtede nådesløst bolden ind bag en chanceløs Flies.

Nu så det sort ud igen, men vi viste høj moral og stor vilje, og midt i halvlegen tændtes håbet igen. Kim Mikkelsen spillede 1-2 med Per Frandsen og i fuld fart, en meters penge inde i feltet, sendte Mikkelsen med et pragtfuldt dybt stød bolden over i det fjerneste målhjørne, uden Rossbach nåede at røre en finger.

Michael Johansen på hovedstød!!
Syv minutter før tid kom belønningen for en energisk københavnsk slutspurt mod et overraskende løst Silkeborg-forsvar. Per Frandsen sled sig fri på baglinjen og smed bolden indover, men hans angrebsmakker Kim Mikkelsen var ikke i nærheden.

Det var Michael Johansen til gengæld, og som en anden Michael Manniche dirigerede rødtoppen mesterligt et hovedstød ind ved den ene stolperod.

”Jeg har ikke scoret med hovedet siden min juniortid,” grinede Michael efter kampen, og spørgsmålet er, om det blev til flere i karrieren?

Vi får se, når denne serie fortsætter næste uge med returkampen ude mod Jazz og en hjemmekamp mod Næstved.


Lørdag den 20. august 1994, kl. 15.00 på Silkeborg Stadion. Superligaen, 3. runde
SILKEBORG-F.C. KØBENHAVN 3-3 (2-1)
23.: 1-0 Michael Hansen (straffe)
29.: 2-0 Henrik Kastbjerg
39.: 2-1 Lars Højer
59.: 3-1 Heine Fernandez
66.: 3-2 Kim Mikkelsen
83.: 3-3 Michael Johansen
4.523 tilskuere. Dommer: Knud Erik Fisker
Advarsler: Peter Sørensen, Silkeborg, samt Christian Lønstrup og Lars Højer, F.C. København.
Udvisning: 22.: Allan Nielsen, F.C. København

Silkeborg: Einar Rossbach - Henrik Kastbjerg, Michael Larsen (70.: Peder Knudsen), Jacob Laursen, Slobodan Marovic - Morten Bruun, Peter Sørensen, Michael Hansen (63.: Allan Reese), Keld Bordinggaard - Heine Fernandez, Søren Frederiksen. (Ikke benyttet: Jens Krogh)

F.C. København: 1 Brian Flies - 3 Diego Tur, 6 Christian Lønstrup, 17 Michael Mio Nielsen - 5 Lars Højer, 12 Michael Giolbas, 7 Allan Nielsen, 11 Michael Johansen, 16 Carsten V. Jensen - 19 Kim Mikkelsen (87.: 10 Michael Johansen), 15 Per Frandsen (85.: 4 Morten Falch). (Ikke benyttet: 18 Per Poulsen)