25 år siden: 2-0 over AGF i Superliga-premieren

I vores serie "FCK for 25 år siden" skal vi lige samle op fra sidste uge, som vi sprang over. For to uger siden fortalte vi om den specielle TOTO Cup-kamp mod Lausanne med et "lånehold", mens førsteholdet var i USA, og nogle dage efter hjemkomsten fra staterne tabte vi 0-3 i Norrköping i den sidste gruppekamp i TOTO Cup'en. Det var en god og tempofyldt affære, hvor vores nye angriber Peter Møller bl.a. havde et skud på overliggeren - men vi tabte altså alle fire kampe i turneringen.

En lille uge senere indledte vi - den 1. august 1993 - den nye Superliga-sæson som forsvarende mestre, og vi fik en fin start med en 2-0-sejr over AGF i PARKEN på mål af Peter Møller og Lars Højer på straffe.


Men, som du kan se af dette fyldige sammendrag, var det måske ikke den mest overbevisende præstation, og vi blev bl.a. hjulpet i gang efter en halv times spil af en uheldig AGF-aktion, da Møller udnyttede en gratis chance.

2-0-målet faldt otte minutter efter pausen og tog lidt af modet fra et ellers velspillende AGF-hold mod "Palle alene i Parken", som B.T. spidsvinklede mestrenes indsats denne søndag aften. Palle havde da også flere storartede redninger, men andre medier hæftede sig fx også ved, at Christian Lønstrup trådte godt i karakter efter han var rykket frem fra libero til central midt i stedet for Pierre Larsen, der havde stoppet karrieren.

I stedet spillede Wegner libero med Diego Tur og nyindkøbte Henrik Lykke som forsvarsmakkere. På midten lå Højer og Uldbjerg (ny anfører efter Pierre) stadig som wingbacks, og inde omkring Lønstrup støttede Morten Falch og Jørgen Juul Jensen op bag de to forwards, Møller og Manniche. Tvillingerne? Tja, Martin havde to karantænedage for et rødt kort i sæsonafslutningen mod AaB, og Michael startede på bænken, men blev dog fast mand det meste af efteråret, mens Martin var mere ind og ud af holdet.

Ud over Lykke og Møller var Michael Mio også begyndt at træne med, men var endnu uden kontrakt. Han spillede nogle dage senere med i en træningskamp mod Helsingborg, hvor vi stillede et blandet hold af førsteholds- og reserve/ungdomsspillere, og så drog Mio til nogle udenlandske klubber (Lugano og Birmingham blev nævnt i pressen) for at se, om han kunne få kontrakt. Men bare vent - inden august var omme, havde han fået den første af mange officielle kampe i den hvide trøje med løven på brystet!

August var også måneden, hvor vi håbede at spille opvisningskamp mod Barcelona med bl.a. Michael Laudrup på holdet. Forhandlingerne var i gang, men det viste sig senere, at det ikke kunne nå at blive inden den spanske sæsonstart i starten af september, men de spanske stjerner kom i stedet senere på efteråret.

Men altså - 2-0 over AGF i Superliga-premieren, og næste uge ventede en vanskelig udekamp mod Brøndby. Den muntrer vi os med om en uge som led i opvarmningen til derbyet i "real time" den 12. august.