André Bergdølmo til Strømsgodset

Den 35-årige tidligere norske landsholdsspiller, André Bergdølmo, skifter med øjeblikkelig virkning fra F.C. København til det norske Tippeliga-hold Strømsgodset.

 

- Jeg har haft en fantastisk tid i København. Både på det personlige plan og ikke mindst sportsligt har det været en spændende tid. I starten fik jeg tillid fra Hans Backe og nu med Ståle Solbakken synes jeg at klubben ser endnu stærkere ud med en del lovende unge spillere som William Kvist, Morten Bertolt og Oscar Wendt, et godt trænerteam samt et meget professionelt setup bag holdet. Jeg har fået et spændende tilbud fra Norge og jeg mener det er passende at jeg nu går videre, men jeg vil huske tilbage på min tid i København med glæde, siger André Bergdølmo.

 

Den rutinerede og sympatiske nordmand nåede 53 officielle kampe for F.C. København og scorede fem mål, heraf fire på straffespark. Han debuterede i en udekamp mod FC Nordsjælland den 31. juli 2005 og spillede sin sidste kamp for Byens Hold ude mod Celtic, i UEFA Champions League, den 26. september 2006. Inden sit engagement i F.C. København spillede André i blandt andet Rosenborg, Ajax Amsterdam og Borussia Dortmund. Derudover blev det til 63 landskampe for Norge.

 

Godt halvandet år i F.C. København resulterede i et mesterskab og en Royal League titel. Han deltog blandt andet i de store opgør i UEFA Cuppen mod HSV og i kvalifikationen til UEFA Champions League mod sin gamle klub, Ajax. I hovedturneringen nåede han at deltage i de to første kampe, inden en skade satte en stopper for resten af hans efterår.

 

- André har med sin professionelle holdning og attitude, både på og uden for banen, været et forbillede for os alle i F.C. København. Vi takker ham meget for indsatsen i København og vi kommer til at savne ham i klubben. Vi ønsker André held og lykke i fremtiden, siger sportschef Carsten V. Jensen.

 

André tiltræder i Strømsgodset den 15. marts på en 2-årig aftale. F.C. Københavns mange fans vil få mulighed for at sige farvel til André i PARKEN på søndag før kampen mod FC Nordsjælland.