2-1-sejr efter forlængning

Løverne kom godt fra land i aften, mens hjemmeholdet som forventet holdt sig lidt tilbage. Bashkim stod for kampens første afslutning efter et par minutter, men skød lige forbi, og det var ikke fordi vi kom til de helt åbne chancer, selv om vi ofte sværmede oppe omkring Fredericia-feltet i kampens indledning.

Første gang Fredericia for alvor var oppe og true var det til gengæld rimeligt tæt på, da Brent McGrath efter et kvarter sendte bolden tæt forbi den fjerneste stolpe. Herefter kom hjemmeholdet bedre med i kampen, og McGrath havde et godt hug mere, som dog sad lige på Kaminski. En opspilsfejl af Antonsson gav dem også en kontra, som var lige ved at blive rigtig farlig, men bedst som de lokale fik blod på tanden, slog vi til i den anden ende.

Danny Amankwaa, der flere gange var rykket ind fra venstre og havde kaldt på bolden, fik den denne gang serveret en perfekt bold af den opmærksomme Kusk, og hans afslutning lidt uden for feltet snittede lige en forsvarer på vejen ind i netmaskerne.

Det slog dog ikke jyderne ud, som fortsatte hvor de slap før scoringen, mens vi stod svagt i kæderne og ofte gav alt for meget plads. McGrath kom igen på ubehageligt godt skudhold, men skød igen tæt forbi. Catovic havde et langskud på overkanten af overliggeren, men trak lidt efter også halvlegens eneste gule kort, da han hægtede Danny bagfra.

Tre minutter før pausen måtte Danny ud og behandles for et skriv, og mens var vi undertal så Nikolas Hagelskjær sit snit til at opsnappe en løs bold uden for vores felt og sparke den fladt ind ved den ene stolpe. Ærgerligt (for os), men nøgternt set ikke ufortjent efter en halvleg, hvor vi nok havde bolden meget, men hvor det blev lidt for meget på kryds og tværs, og vi savnede den sidste gennembrudskraft, der bl.a. kunne sætte Corner og Bashkim i scene.

Ståle sendte Nicolai og Toutouh på banen fra anden halvlegs start i stedet for Bashkim og Danny, og allerede efter få minutter profiterede Ludwig af en fin pasning fra Nicolai, men knaldede bolden tæt forbi den nærmeste trekant.

Fredericia levede mest på kontra med kun McGrath helt fremme, når vi havde bolden. Og det havde vi meget, men vi kunne ikke holde tempoet oppe og fik ikke udnyttet vores spildominans til afslutninger. Sagt med andre ord blev det en temmelig dårlig 2. halvleg at se på...

Kusk havde efter en god time et fladt forsøg mod mål, som Jeppe Højbjerg holdt i to omgange, og Remmer et venstrehug lige over mål, men ellers var det småt med chancer. Da Fredericia heller ikke tog vare på deres få (et direkte frispark og en kontra til Catovic) trak det længe før det 90. minut op til to gange 15 minutters forlængning. Kusk fik dog en enkelt god mulighed i overtiden, men fik ikke ordentligt fart på en tilfældig chance i feltet, og Højbjerg afværgede med en fodparade.

Til gengæld var Kusk skarp  to minutter inde i forlængningen, da endnu en tilfældig bold blev tacklet ud til ham på kanten af feltet, hvorfra han præcist satte den fladt ved den ene stolpe. Det tvang Fredericia længere frem på banen, men vi slap dem ikke frem til noget. I stedet var det centimeter fra 3-1, da Zanka fandt Corner med en fornem bold i dybden, og han prikkede den forbi Højbjerg, men en forsvarer lossede væk på stregen.

Til “4. halvleg” kom Delaney ind på midtbanen, mens Amartey rykkede ned i forsvaret og Antonsson gik ud. Kræfterne var tydeligvis sluppet op hos mange af jyderne, og selv om de prøvede ihærdigt, kom de kun til én god afslutning. McGrath trykkede hårdt af lige uden for feltet, men Kaminski reddede godt - og siden kørte vi sejren sikkert hjem og indløste billetten til kvartfinalen.