1-1 og det tredje gruppespil på tre år ...

1-1 og det tredje gruppespil på tre år ...


På en aften hvor det tydeligt kunne fornemmes, at sommeren er noget vi har lagt bag os, gav F.C. København de 18.338 tilskuere noget at varme fingrene på fra stort set første fløjt. Men på trods af flere store chancer, bare i de første 4 minutter, så var det alligevel ikke Byens Hold der scorede kampens første mål. 

Af Jan Eliassen

Hvis der er en europæisk floskel der kan knyttes til aftenens kamp, så er det nok at ”i international fodbold gælder det om at score på de chancer man får”. F.C. København spillede flot fodbold de første 30 minutter, men målet kom ikke – det gjorde det til gengæld i den anden ende. På FC Moskvas første rigtige chance bragte argentinske Hector Andres Bracamonte udeholdet foran med 1-0. 

Den manglende målscoring fik heldigvis ingen konsekvenser for den videre færd i årets europæiske turneringer. Dels var Byens Hold gået videre selv med et 1-0 nederlag, men da FC Moskvas Aleksandr Sheshukov med et ”følt skinneben” loppede den over Yuri Zhevnov i det russiske mål - og dermed udlignede til 1-1, så begyndte det at lugte af endnu et europæisk gruppespil. 

I optakten til kampen var det blevet talt om at FC Moskva var bedre ude end hjemme, og det var ikke helt forkert. På pressemødet efter kampen sagde F.C. Københavns træner Ståle Solbakken: 

- Vi mødte et rigtig godt hold fra den russiske liga i dag, og vi skal være yderst tilfredse med resultatet. Vi spiller godt de første 30 minutter, men desværre så får vi ikke lukket kampen. Men alt i alt, så er det en godkendt præstation, og set over de 180 minutter vi har spillet mod dem, så synes jeg vi var det bedste hold i de 120 minutter af dem. 

At det endnu engang bliver til et europæisk gruppespil, var også noget der gav glæde hos både spillere og træner Solbakken: 

- Vi er nu videre – og det betyder meget at få international erfaring. Det bliver også godt at prøve at spille nogle kampe, hvor vi ikke er storfavoritter, for det er en anden type kampe end vi er vant til. Vi har nu kvalificeret os til et gruppespil for 3. år i træk, og det er spillerne rigtig stolte af. 

En af de spillere der med rette kunne være stolt i dag, var Jesper Christiansen i det københavnske mål – specielt fordi han i kampens overtid med en fremragende redning forhindrede forlænget spilletid. Efter kampen var det da også en tilfreds målmand der havde denne kommentar: 

- Vi havde regnet med en tæt kamp, men jeg tror, at vi alle havde håbet vi ville score mindst en pind mere. At det så ender med at blive spændende er klart i sådan en kamp, og derfor var det også rart, at mærke en god opbakning fra tribunerne både i 1. og 2. halvleg. Nu håber jeg så på en god pulje, så vi i modsætning til sidste år får de ”store” hold ude og de ”små” hold hjemme, og så skal vi komme videre fra puljen i år. 

Med aftenens uafgjorte resultat er F.C. København som sagt med i et europæisk gruppespil for tredje år i træk. Det betyder, at vi er med i bowlen, når der på tirsdag klokken 12, trækkes lod til UEFA Cuppens gruppespil i Schweiziske Nyon.