Før FCK-FC Moskva

Siden den første opgør i Moskva for knapt 14 dage siden har FC Moskva været i aktion to gange i den russiske liga, og det med meget forskellige resultater.

Af Jan Eliassen

F.C. København vandt jo som bekendt med 2-1 i den første ”runde” af slaget om at komme med i UEFA Cuppens puljespil. Efter nederlaget til Byens Hold så skulle FC Moskva forsøge at rejse sig, og tre dage efter førnævnte UEFA-kamp tog FC Moskva på hjemmebane imod Spartak Nalchik – der i lighed med FC Moskva er placeret midt i rækken. Denne kamp blev ingen succes, for da der var spillet 65 minutter, da var Spartak Nalchik foran 3-0, og først i det 82. minut fik FC Moskva reduceret da Stanislav Ivanov scorede kampens sidste mål.

Men hvor hjemmekampen mod Spartak Nalchik var en skuffelse, så fik FC Moskva til gengæld en succesoplevelse da de i søndags på udebane mødte Rubin Kazan (der formodentlig er den kommende russiske mester). Spillerne fra FC Moskva fik tanket selvtilliden op takket være en scoring af Hector Andres Bracamonte, og da dette mål viste sig at være kampens eneste scoring, så kunne Byens Holds kommende modstander sætte tre point på kontoen. Med de tre point er FC Moskva nu placeret på 10. pladsen med 29 point. Der er dog stadig 11 point op til Dynamo Moskva på den 3. plads der giver adgang til europæisk fodbold i næste sæson.

Så de to liga-kampe FC Moskva har spillet siden Nordstrand og Sionko scorede i Moskva, er altså endt med en sejr og et nederlag, hvorimod F.C. København har varmet op til returkampen med 3 sejre og en målscore på 9-1.

Umiddelbart tegner disse kendsgerninger positivt for F.C. København, men man skal huske, at FC Moskva i den foregående runde faktisk formåede at besejre polske Legia Warszawa både ude og hjemme, og hvem ved – måske sov den russiske Moskva-bjørn i det første opgør … og som skrevet i optakten til den første kamp, så kan FC Moskva finde glæde i statistikken, for den siger, at det er på udebane at FC Moskva klarer sig bedst.


DOMMERNE

Når F.C. København på torsdag skal forsøge at kvalificere sig til puljespillet i årets UEFA Cup, så vil den udvalgte dommerskare være fra Belgien, og vil være anført af Serge Gumienny.

Af Jan Eliassen

Aftenens hoveddommer er født den 14. april 1972, og er dermed 36 år gammel. Serge Gumienny har blot været international dommer siden 2003, men dømmer til gengæld både i den belgiske 1. og 2. division samt i den hollandske Æresdivision.

Selv om Serge Gumienny kun har dømt internationalt i 5 år, så er han alligevel ved at være en rutineret herre der får en del af de ”større” opgaver i UEFA regi. I denne sæson har han allerede været i aktion tre gange. Den 30. juli dømte han opgøret i den 2. runde af Champions League kvalifikationen mellem Fenerbache og MTK Budapest, en kamp hjemmeholdet vandt med 2-0. Midt i august var han så dommer i kampen mellem græske AEK Athen og cypiotiske Omonia FC, en kamp sidstnævnte meget overraskende vandt 1-0, og Omonia FC fulgte endda op på succesen ved 14 dage senere at få 2-2 hjemme.

I september måned dømte han opgøret i VM kvalifikationsgrupper 9 mellem Island og Skotland, en kamp som skotterne vandt med 2-1 efter at have ført 2-0. Selvom Serge Gumienny ikke virker som en dommer der smider rundt med gule og røde kort, så skal man alligevel passe på – og også passe på sine hænder inde i feltet. Dette måtte Skotland og specielt Stephen McManus også konstatere, for med ca. 15 minutter igen, fik McManus direkte rødt for bevidst ”hands” inde i feltet. Island scorede på straffesparket, og frem for sikkert at køre 2-0 føringen hjem, så måtte skotterne slide hårdt i det de sidste 15 minutter.

Serge Gumienny har før været i Danmark. Det var i 2006 da han havde sin første danske ”Europa oplevelse”, da han dømte OB’s hjemmekamp mod italienske Parma i UEFA Cuppens puljespil.  Esben Hansen bragte OB foran, men desværre for fynboerne, så måtte dommer Gumienny godkende to italienske scoringer, og dermed endte det 2-1 til Parma. 

I lighed med VM-kampen på Island, så får Serge Gumienny hjælp på linerne af landsmændene Walter Vromans og Mark Simons. Kampens 4. dommer er Jean-Baptist Bultynck.