1-1 i Haderslev efter to flotte scoringer

Løverne kan efterhånden stille nogenlunde samme hold fra kamp til kamp, og således var der igen i dag kun en enkelt ændring, idet Amartey vendte tilbage fra karantæne og skubbede Claudemir ud på bænken.

For en gangs skyld skinnede solen over Haderslev, men blæsten slipper man nok aldrig helt for på de her kanter, hvor 5.535 tilskuere var mødt op på Sydbank Park for at se det 25. Superliga-opgør mellem de to klubber. Sønderjyderne havde endnu aldrig prøvet at vinde, men det skulle heller ikke blive i dag…

Hjemmeholdet kom bedst ud på den knastørre grønsvær og havde allerede efter få minutters spil en kontra, hvor de nærmest var 3 mod 1, men Pourié valgte at forsøge selv og blev blokeret af den påpasselige Høgli. Efter 10 minutters tid begyndte gæsterne dog at æde sig ind i kampen, og snart sad man tungt på spillet og dominerede resten af halvlegen, bortset fra en kort periode efter den halve time, hvor hjemmeholdet fik spillet flyttet lidt frem på banen.

Løverne burde nok have udnyttet overtaget til at score i hvert fald en enkelt kasse, og der var da også muligheder, selv om chancerne ikke var 100 % åbne. Efter 13 minutter havde Amartey et godt langskud, som fik Marin Skender ud i fuld længde, men bolden strøg lige forbi mål. Fem minutter senere resulterede et fremragende opspil i højre side i en god hovedstøds-chance til Cornelius, der ved bageste stolpe kom perfekt op til Kacaniklic’ fine indlæg, men hovedstødet endte lige i favnen på Skender.

Der kom i det hele taget meget godt fra gæsternes højre side, hvor Amankwaa var en evig kilde til uro for det sønderjyske forsvar, og hvor Høgli flere gange strøg godt med frem og smed adskillige bolde ind i feltet med assist-potentiale.

En boldbesiddelse på 63-37 midt i halvlegen og 4-0 i hjørner vidnede om den solide københavnske dominans, men sønderjyderne forsvarede sig godt og klogt. Kort før den halve time glemte de dog helt at markere Bashkim i feltet, da Høgli fandt ham med et præcist indlæg, men desværre var der ikke kraft nok på hovedstødet til at overrumple Skender.

Herefter svingede kampen lidt til hjemmeholdets fordel, men de kunne heller ikke fremtvinge de store chancer. Pourié overså en god skudmulighed i feltet, da han i stedet prøvede at finde Absalonsen, men lidt efter tog han resolut chancen på en helflugter, som Høgli imidlertid blokerede til hjørne – tilsyneladende med en albue, som dog blev holdt tæt ind til kroppen, og Jakob Kehlet afviste appellerne for straffe.

Københavnerne sluttede halvlegen bedst, først med en tilfældig chance til Corner, da Skender var ude på lidt af en skovtur, men Bashkim tøvede med at hugge til på returbolden. I stedet fik Kacaniklic muligheden, men måtte se Skender redde til hjørne.

Mens de første 45 minutter ikke bød på scoringer og store chancer,  kom der mere gang i løjerne efter pause, og lidt ufortjent var det hjemmeholdet, der - på deres første afslutning inden for rammen - tog teten på en smuk scoring af Adama Guira. Uden for feltet, skruede han med en følt indersiden bolden over i det fjerneste målhjørne, hvor Stephan Andersen ikke kunne nå op.

Minuttet efter fik Bashkim hovedet på et fint Kacaniklic-indlæg fra venstre, men måtte igen se bolden sidde lige på Skender. Kort efter måtte Bashkim til tælling, da Guira slap ustraffet for at plante hænderne i ansigtet på ham under en duel, men det var dog ikke ham, men Amankwaa der forlod banen, da tiden var ende til at bringe Nicolai Jørgensen i spil.

Nico havde en fod med i opspillet til det mål, der bragte løverne tilbage i kampen, da han sendte Bengtsson til baglinien, og hans indlæg blev headet ud til Kacaniklic, der tæmmede bolden lige uden for feltet og resolut hamrede den op i hjørnet af Skenders mål.

Udligningen knækkede dog på ingen måde sønderjyderne, som formåede at holde sig godt inde i kampen, der i stedet bølgede  frem og tilbage. Kort efter udligningen var de endda kun centimeter fra at bringe sig på 2-1 kort efter, da Hallgrimur Jonasson tæt under mål saksesparkede bolden på overliggeren!

Nicolai svarede igen i den anden ende med en fornem dribletur forbi 2-3 mand og ind i feltet, hvor hans flade afslutning desværre strøg forbi mål. Så var det hjemmeholdets tur igen, og først var Nicolaj Madsen meget nærgående med en afslutning på et indlæg fra højre, og lidt efter opsnappede Pourié en københavnsk tilbagelægning, smuttede fra centerforsvarerne, men afsluttede i sidenettet.

Ståle sendte Gíslason ind for Bashkim, hvilket gav Nicolai mulighed for at gå helt frem sammen med Cornelius, og efterhånden begyndte københavnerne at kontrollere begivenhederne bedre, men uden at komme til de helt store chancer. Sønderjyderne var farlige på en enkelt kontra, hvor Pourié sendte Absalonsen til baglinien, men inde foran sørgede Pierre Bengtsson for at blokere, da Nicolaj Madsen sendte bolden mod mål.

Den største mulighed for at afgøre kampen kom i det 87. minut, hvor Corner var tæt på at nå frem til et Bengtsson-indlæg fra venstre, der blev snittet videre af en forsvarer, men det endte med endnu et hjørnespark.

Overtiden løb op i fem minutter, og de formede sig som et massivt pres mod SønderjyskE-målet. Nicolai var lige ved at få ram på et giftigt Gíslason-indlæg fra højre, Kacaniklic var tæt på at drible sig på skudhold, og Bengtsson skabte sig en skudmulighed, men måtte se bolden ende i Skenders handsker.

Derfor blev det ved det ene point, og inden man ærgrer sig for meget over et ”københavnsk pointtab”, skal man huske at hjemmeholdet ret beset havde de største chancer for at komme på 2-1, da kampen var allermest åben og jævnbyrdig.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Pierre Bengtsson – 17 Alexander Kacaniklic, 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.), 32 Danny Amankwaa (56.: 10 Nicolai Jørgensen) – 29 Andreas Cornelius, 9 Bashkim Kadrii (66.: 19 Rúrik Gíslason)

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 6 Claudemir, 22 Steve de Ridder, 24 Youssef Toutouh og 36 Brandur Olsen