Roony Bardghji

Sidste nyt før pokalsemifinalen

Vind eller forsvind
Hvis vi skal i vores første pokalfinale siden 2017, så kræver det en sejr i aften på mindst to mål. Eller en sejr på et mål og en vunden straffesparks-konkurrence.

Udebanemål tæller ikke længere dobbelt, så 1-0 eller 2-1 er altså ikke nok, men det giver forlæget spilletid på 2 x 15 minutter (ligesom alle andre ét-måls-sejre til løverne).

FCN lægger ikke op til stilskifte
Nordsjællænderne har også bemærket, at vi har haft problemer mod hold, der stod meget lavt, men cheftræner Johannes Hoff Thorup siger til fcn.dk, at de ikke vil ændre deres spillestil:

"Selvfølgelig har vi kigget på FCK's kampe for at analysere, hvor de kan have udfordringer og hvor vi måske kan ramme dem. Men når man træner så tydelig en stil, som vi gør, så er det svært pludselig at slå over i en helt anden stil. Og det skal vi heller ikke. Det kan måske virke for nogle hold, som oftere gør det, men for os vil det ikke være så naturligt."

"Men når det er sagt, så ligger det stadig i vores stil, at vi skal kunne forsvare og stå længere tilbage på banen, når der er behov for det. Og det kan også sagtens blive et element i Parken på et eller andet tidspunkt. Vi ved, at derinde vil der være perioder, hvor vi ikke kan dominere så meget, som vi gerne vil. Og så skal vi være dygtige i den del også."

Viktor Claesson
Foto: Getty Images


Semifinale-statistik
Som du kan se i denne optakt til den første semifinale for to uger siden, er vi aldrig gået i finalen efter at have tabt den første semifinale...

Vi har endnu ikke været i straffesparks-konkurrence i en semifinale, og kun en enkelt gang har vi spillet forlænget spilletid. I 2008 tabte vi 0-1 hjemme til Esbjerg i den første semifinale og førte 1-0 efter ordinær tid i returkampen, hvorefter det sluttede 2-2 efter forlænget spilletid, og Esbjerg gik i finalen.

Halvsent kickoff tidspunkt
Kickoff tidspunktet kl. 19.30 er sent i forhold til Superligakampe, men ikke usædvanligt i pokalkampe, hvor det er 20. gang vi spiller kl. 19.30 eller senere.

Vores seneste pokalkickoff var en 1/8-finale den 30. oktober 2013 mod OB i Parken - og sjovt nok er det også vores mest målrige pokalkamp i Parken nogensinde, da vi vandt 4-3. (Der er også scoret syv mål i to pokaludekampe mod SønderjyskE i 2012 (3-4-nederlag) og Jammerbugt i 2016 (6-1-sejr).


Dommerne
Dommer: Jakob Kehlet
Linjedommere: René Risum
Fjerdedommer: Jesper Dahl
VAR & A-VAR: Jonas Hansen og Victor Skytte

Kehlet dømte også vores seneste hjemmekamp mod FC Nordsjælland i april, og det er i aften hans FCK-kamp nr. 69 siden den første i december 2010.

Kort og karantæner
Karantæner: Ingen

Det hold, der ryger ud af turneringen, kan få overført karantæner til næste spillerunde i 3F Superliga, dvs. de to holds opgør i Farum på mandag.

Det bliver kun aktuelt, hvis en spiller (fra holdet, der ikke går i pokalfinalen) får rødt kort i aften. Denis Vavro og Hákon Arnar Haraldsson samt FCN's Rocco Ascone har som de eneste fået to "pokal-advarsler", men selv om de får en mere i aften, udløser det ikke karantæne.

TV
Du kan se kampen på TV3+ og Viaplay, der sender optakt fra kl. 19.00.

 

(Kilder: fck.dk, fcn.dk, nipserstat.dk, dbu.dk)