Jubel efter scoring

Kampreferat: Forrygende pokaldrama da vi sikrede finalepladsen

I den første semifinale vendte vi 0-1 til 2-1, hvorefter Nordsjælland scorede to gange i det sidste kvarter og vandt 3-2. En københavnsk finaleplads krævede derfor en sejr med mindst to mål, eller med et mål og en vunden straffesparks-konkurrence – i en presset periode, hvor vi kun havde vundet én af de seneste seks kampe.

Men vi fik spillede og kæmpede os til det vi kom efter i endnu en forrygende fodboldkamp med masser af chancer og mål, spænding og dramatik lige til det sidste fløjt fra den anden af kampens to dommere.

Ja, også på det område bød kampen på noget ud over det sædvanlige, for Jakob Kehlet udgik i pausen med en skade og overlod fløjten til fjerdedommer Morten Krogh.

Spillerne går på banen

Men lad os tage det fra begyndelsen. Før kampen var der blomster til Lukas Lerager for at spille kamp nr. 100 i søndags, og for en gangs skyld indledte han på bænken efter 25 kampe i træk fra start.

Det var en af fire ændringer fra søndagens Derby, hvor Diks, Sørensen, Clem og Larsson startede i stedet for Ankersen, Vavro, Lerager og Goncalves.

Nordsjælland skiftede tre fra weekendens kamp, Nuamah, Osman og Dorgeles startede for Coulibaly, Ascone og Mads Hansen.

Holdfoto med indmarchbørn fra Klub Leo

Fuld fart fra start
Man må håbe at alle 25.255 tilskuere var på plads fra start, selv om vi måske ikke selv var, for da uret rundede to minutter, havde gæsterne allerede haft to kæmpe chancer!

Først stjal Mads Bidstrup bolden fra Valdemar Lund lige uden for feltet, men da han rundede Grabara og ville lægge den i tomt mål, nåede Lund tilbage og afværgede.

15 sekunder senere havde Daramy mistet bolden ude i siden, og Villadsen fandt Nuamah i feltet, hvor han fik tid og plads til at vende rundt og sende en flad afslutning centimeter forbi den fjerneste stolpe.

Halvandet minut senere fik Falk en god skudchance i den modsatte ende, men skød også lidt forbi fjerneste stolpe – og så var tonen slået an til en ”pendulkamp”, hvor man sad eller stod og drejede hovederne fra side til side som en anden tenniskamp.

FCK-fans i Parken

1-1 efter 12 minutter
Det illustreres også ved, at det stod 1-1 efter 12 minutter!

Vi kom foran efter seks minutters spil, da Claesson spillede Haraldsson i feltet. Nagalo var først på bolden og løb væk med den, men faldt, hvorefter Daramy slog et perfekt indlæg til fjerneste stolpe, hvor Claesson klogt havde placeret sig, så han kunne heade den ind.

Der skulle dog først et VAR-tjek til at sikre, at Haraldsson ikke skubbede Nagalo, men han rørte ham så lidt, at faldet mere lignede film. Hvad det selvfølgelig ikke var, for man smider sig vel ikke i sådan en situation.

Viktor Claesson

FCN-udligning på straffe
Mindre end tre minutter efter målet, reagerede Lund et splitsekund for sent på en Bidstrup-fremlægning, så Nuamah var ved at slippe fri i hjørnet af feltet, og Lund bremsede ham ulovligt med et benspænd.

Det lignede først en almindelig skuldertackling, og spillet fortsatte et par minutter, før et VAR-tjek fik Kehlet til at pege på pletten, og under en øredøvende pibekoncert fra tribunerne sætter han den sikkert til højre helt ude ved stolpen, mens Grabara gik til venstre.

Men vi lod os ikke slå ud, og Neestrup havde forberedt spillerne på, at det kunne blive ”sådan en kamp”, hvor det bølgede frem og tilbage, og hvor vi skulle score mange mål for at vinde. Så det gjorde vi.

I det 16. minut sendte Haraldsson Daramy afsted i venstre side med en vidunderlig præcis bold nede fra eget felt. Mo trak mod baglinjen og lagde et cutback ind midt i feltet, hvor Nagalo gled, og liggende headede han bolden hen til Claesson, der satte den fladt i det lange hjørne.

Svenskerne brugte hovederne
Og sådan blev det ved. Kort efter var Larsson lige ved at nå frem til et fladt Sørensen-indlæg til forreste stolpe, og i den anden ende var Osman – mistænkeligt tæt på offside – lige ved at komme til afslutning, inden Diks prikkede bolden over baglinjen. Men mærkeligt nok ikke til hjørne, for vi fik målspark.

I stedet blev det 3-1 i 21. minut, da vores svenskere brugte hovederne efter et smukt opspil helt nede fra eget felt: indkast fra Sørensen indkast til Falk. Videre til Diks, Lund, Sørensen, Haraldsson og Daramy, som spillede Sørensen i et overlap, hvor han slog et præcist indlæg.

Claesson headede mod mål, og fra nært hold satte Larsson hovedet på og dirigerede bolden over i den tomme ende af målet.

Jordan Larsson

Tæt på 4-1
I 25. minut var det ikke langt fra 4-1, da Daramy trak ind i banen og fandt Claesson mellem 6-7 modstandere, men fra kanten af feltet sparkede han over mål.

Fem minutter senere var svenskeren på spil igen, denne gang efter hurtige kombinationer mellem Sørensen og Haraldsson, men fra spids vinkel afsluttede han lige i fødderne på Andreas Hansen.

Som om kampen ikke var usædvanligt underholdende og målrig i forvejen, blev vi i 32. minut vidner til en nærmest bizar situation. Osman mistede bolden i en dribling på baglinjen tæt på vores ene stolpe, og alle stoppede op og forventede et målspark.

Men Kehlet fløjtede ikke, for linjedommeren signalerede ikke, at bolden var ude, så Osman vendte om og spillede bolden tilbage til Diomande, der skød på mål. Clem stod heldigvis i vejen, og på returbolden skød Diomande i sidenettet.

Så gik der faktisk over ti minutter, før der igen var fare på færde, da Andreas Hansen uden for eget felt var ved at miste bolden til Larsson, men slap med skrækken.

Halvlegen sluttede med et nærgående Haraldsson-skud fra kanten af feltet, og så fik vi endelig et pusterum efter en særdeles underholdende, men også hektisk og intens pokalfight mellem de to angrebsivrige hold.

Udskiftninger på begge hold - også dommeren
Efter pausen kom Vavro ind for Lund, der fik et gult kort ved straffesparket, og måske af samme årsag satte Nordsjælland Marxen ind for Nagalo, og desuden kom Nygren ind for Osman. Desuden trak Jakob Kehlet sig med en skade, og fjerdedommer Morten Krogh overtog ledelsen af kampen.

I de første ti minutter pressede vi godt og fik bl.a. tre hjørnespark. Det ene efter at Falk havde spillet Sørensen fri i feltet til skud, men han blev tacklet i sidste øjeblik. Falk havde også selv et langskud efter et clearet hjørne, men det blev blokeret.

Vavro til 4-1
Der var mange gode momenter i vores jagt på det fjerde mål, og det kom også, da vi rundede en time. Bidstrup stemplede Haraldsson lige uden for feltet, og Sørensen trillede dødbolden kort til Vavro, der fyrede af. FCN-muren hoppede, mens Nuamah kastede sig ned bagved og strejfede bolden en anelse, så Hansen blev snydt inde på stregen.

Denis Vavro

4-1 og en stor forløsning for Vavro efter den ærgerlige straffe-afbrænder i søndags – og også for alle os andre, der lige nåede at glæde os over, at nu skulle de ikke bare score én, men to gange, før det stod lige sammenlagt.

Så det gjorde de. Dog først efter en mirakuløs redning af Grabara, der fik foden på et Diomande-langskud, som strejfede Vavro og ændrede retning.

To FCN-mål på fire minutter
Men så scorede de to mål på fire minutter. Først et fladt skud fra Jacob Steen Christensen helt ude ved stolpen, efter Benjamin Nygren fik lidt for meget plads til at trække ind i feltet og aflevere, Og kort efter headede Walid Faghir en Jacob Steen-dødbold ind via den ene stolpe.

Christian Sørensen

4-3 og 6-6 sammenlagt kaldte på en tie-breaker, og som kampen havde udviklet, kan det ikke overraske, at der kun gik 3-4 minutter, før der igen var dramatik.

Diogo kom ind fra bænken og scorede på straffe
Bidstrup stak benet bagud og hægtede Daramy, da han driblede i udkanten af feltet, men Krogh lod spillet fortsætte, indtil han stoppede det for at tjekke VAR-skærmen, og så kunne han også se straffesparket.

Neestrup havde i forvejen forberedt en indskiftning af Diogo (og Lerager), og portugiseren gik fra bænken til pletten og ænsede ikke, at Jacob Steen havde stået og kørt knopperne rundt i græsset, men bankede kuglen i kassen til venstre for Hansen, der gik til højre.

Diogo Gonçalves

Spænding til det sidste
Der var stadig 12 minutter igen plus det løse, og gæsterne pressede naturligvis hårdt for en reducering, der kunne give forlænget spilletid.

Tættest kom de i 85. minut, da Nuamah ramte ydersiden af trekantsammenføjningen, og et minut inde i tillægstiden var Nygren også tæt på at lægge bolden over i det lange hjørne, men skød over.

I fjerde tillægsminut blev Diogo spillet helt fri i feltet af Haraldsson, men skød lige på keeperen, og FCN nåede i stedet at slutte af med et teatralsk Marcondes-fald i en duel med Vavro lige uden for vores felt. Men Kroghs fløjte var tavs, indtil han kort efter fløjtede den hæsblæsende affære af.

Dermed er vi klar til en pokalfinale mod AaB torsdag den 18. maj i Parken!