Marko Stamenic

Marko Stamenic efter debut: Taknemmelig og ydmyg


Mandagskampen mod Randers vil nok hurtigt gå i glemmebogen hos de fleste FCK-fans, men ikke hos 18-årige Marko Stamenic. Den unge newzealænder fik nemlig sin debut på førsteholdet.



”Det var fantastisk og selvfølgelig en drøm, der gik i opfyldelse. Siden jeg var lille har jeg drømt om at blive professionel, og at få debut på førsteholdet i min alder for så stor klub som FCK er utroligt,” siger Marko Stamenic dagen derpå og fortæller videre om oplevelsen:

”Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var nervøs på forhånd, men på en kampdag er man mest bare spændt og man glæder sig til at spille, selvom jeg syntes tiden i går gik alt for langsomt, fordi det jo var en aftenkamp.”

Kåret til Man of the Match
Stamenic spillede de første 71 minutter af kampen og havde selv en god fornemmelse af sin egen præstation på trods af resultatet.



”Jeg synes det gik fint for mig personligt, selvom jeg lige skulle bruge de første minutter på at blive komfortabel med bolden og vænne mig til tempoet. Men så følte jeg mig egentlig godt tilpas og fik også vundet nogle dueller og holdt spillet igang. Men det var selvfølgelig skuffende, at vi tabte, så jeg håber bare jeg kan bidrage til en sejr, hvis jeg skulle få chancen igen,” fortæller den unge midtbanespiller, der faktisk blev kåret til Carlsberg Man of the Match af de fans, der deltog i afstemningen.



”Det er en stor ære for mig, og jeg er meget taknemmelig og ydmyg over, at fansene støtter en ung spiller som mig. Det gjorde bare dagen endnu større. Og jeg har fået mange lykønskninger og tilkendegivelser hjemme fra New Zealand, hvor min familie fulgte med i kampen iført FCK-trøjer, selvom den blev spillet klokken syv om morgenen dernede på grund af tidsforskellen,” siger Stamenic med et grin.


Hårdt arbejde forude
U19-spilleren er dog helt bevidst om, at der stadig er et stykke vej til en fast plads på Byens Hold, selvom han var i startopstillingen i aftes, hvor hverken Zeca, Fischer eller Stage var aktuelle.

”Forhåbentlig er det her kun begyndelsen. Men jeg er helt bevidst om at holde fødderne på jorden og ikke lade mig rive med, for jeg er nødt til at lægge det bag mig allerede. Det handler om at gøre sig fortjent til en plads på holdet, hvilket er mit store mål. Men det kræver, at jeg fortsætter med at arbejde hårdt hver dag.”

Føler sig hjemme i hovedstaden
Stamenic kom til FCK i starten af september i år fra Western Suburbs FC i hjemlandet. Og selvom han er kommet langvejsfra og kun har været her i få måneder, er det gået over al forventning i København indtil nu.

”Jeg er faldet rigtig godt til, og det har været let at komme hertil. Der er taget rigtig godt imod mig i klubben, og jeg er flyttet ind hos en familie, der er supersøde og rigtig god for mig. Jeg føler faktisk, at det er et hjem for mig, selvom jeg er langt væk hjemmefra!
"

Næste gang Marko Stamenic har chancen for at komme i aktion i Superligaen er søndag kl. 16.00 på udebane mod SønderjyskE.