Johan Lange

I maj 2014 blev Johan Lange udnævnt som teknisk direktør i F.C. København ved en reorganisering af ledelsen, hvor den hidtidige funktion som sportsdirektør blev delt mellem en teknisk direktør med ansvar for den fodboldfaglige del, og en Club Secretary til de administrative opgaver.

På det tidspunkt var Johan i forvejen et velkendt ansigt i FCK-miljøet, hvortil han kom i december 2008 som A+-træner i School of Excellence efter at have haft den tilsvarende funktion i Lyngby.

Efterhånden fik Johan flere og flere opgaver omkring Superliga-holdet og havde gennem længere tid været en del af trænerteamet, da han i sommeren 2011 blev udpeget til assistenttræner for Roland Nilsson.

I sommeren 2012 blev han løst fra sin kontrakt i F.C. København for at blive assistenttræner for Ståle, som på det tidspunkt havde overtaget managerjobbet i Wolverhampton. Da de stoppede i England, vendte Johan hjem til Danmark og blev i maj 2013 præsenteret som ny cheftræner i Lyngby. Dette job valgte han imidlertid at forlade ved slutningen af efterårssæsonen.

I januar 2014 gik turen tilbage til Byens Hold, da Johan blev ansat i en nyoprettet stilling som udviklingschef med det primære ansvar for at videreudvikle kvaliteten inden for School of Excellence, analyse af modstandere, sparring med den sportslige ledelse og udvikling af rekrutteringsprocesser. Fire måneder senere fik han den nuværende funktion som teknisk direktør.

>> Maj 2014: Interview ved ansættelsen som teknisk direktør

>> Januar 2014: Interview ved ansættelsen som udviklingschef