Pointdeling i Vejle

Kaptajnen måtte gå fra borde inden afgang
Ståle Solbakken måtte i sidste øjeblik ændre på den planlagte startopstilling, da Ulrik Laursen pådrog sig en lyskeskade under opvarmningen. Mikael Antonsson overtog hans plads og fik dermed sin første SAS Liga-optræden her i efteråret, hvor han senest var i aktion i torsdagens pokalsejr i Næstved. Anton løste sine defensive pligter fint, og det var i det hele taget ikke i den ende af banen, at københavnerne fik problemer i aftenens opgør. Det var skarpheden i angrebet, der i sidste ende kostede en sejr, der kunne have sendt løverne op på 1. pladsen i tabellen.

I begyndelsen tegnede det ellers en gentagelse af det seneste opgør i Vejle for en måneds tid siden, hvor et knusende overlegent FCK-mandskab vandt 3-0. Allerede i det fjerde minut fandt Oscar Wendt Libor Sionko ved fjerneste stolpe, men Jimmy Nielsen stod godt placeret og afværgede tjekkens drøn af en afslutning. Returen gik ud til Hutchinson, der sendte bolden lige over mål, og således endte kampens første bombardement uden resultat.

Men to minutter senere blev der skudt med skarpt igen – Pospech fik god plads til et indlæg og fandt Hutch på kanten af feltet, og han skruede bolden uden for Jimmy Nielsens rækkevidde, men desværre også på trekantsammenføjningen! Bolden dumpede dog lige ned til en helt fri Nordstrand, der fra nært hold desværre ikke fik ordentligt træf.

Pletskud efter tredje store kanonade
Bortset fra et par sporadiske Vejle-angreb skete der ikke meget i den anden ende af banen, og efter 25 minutter sendte gæsterne en ny byge af afslutninger af sted mod Vejle-målet, og denne gang gav det bonus. Optakten var et frispark til Santin ude ved sidelinien, hvor Allan Olesen nedlagde ham og indkasserede en advarsel. Thomas Kristensen sparkede dødbolden ind i feltet, hvor Santin fyrede af, men Jimmy Nielsen reddede flot – Zanka samlede returen op og fik afsluttet, og Nielsen reddede igen, men måtte til sidst overgive sig, da Nordstrand med hovedet dirigerede endnu en returbold ind over målstregen via den ene stolpe.

Der gik dog kun to minutter før Vejle-holdet fik bragt balance i regnskabet, og ikke nok med, at det ikke var fortjent, det var også efter et forkert dømt hjørne. Brian Nielsen havde sendt et (korrekt) hjørne mod forreste stolpe, hvor Pospech headede den ind i nakken på en Vejle-spiller, hvorfra den gik over baglinien. Men det udløste endnu et hjørne, som Delani sendte videre ind for mål, og her kunne Steffen Kielstrup med brystkassen sende bolden i nettet fra en halv meters afstand.

Jesper Christiansen, der havde overtaget Laursens anførerbind, protesterede heftigt, men opnåede kun et gult kort fra Michael Svendsen.

Udligningen ændrede forløbet
Den hurtige udligning syntes at have hver sin effekt på de to hold – københavnerne mistede lidt af initiativet, mens Vejle fik ny gejst og kom bedre ind i kampen. Chancemæssigt skulle man hen til slutningen af halvlegen, før der igen var bud efter netmaskerne, men først afsluttede Nordstrand lige forbi fjerneste stolpe efter en hurtig kontra, og lidt efter sparkede Vejles Pinones-Arce i sidenettet fra spids vinkel.

Kort efter pausen fik Santin vristet sig fra af Zivkovic og fik fyret af, men Jimmy Nielsen var godt ude i skuddet med en fodparade. Siden var det i en periode Vejle, der var mest aggressive, og efter en halv snes minutter fik Brian Nielsen et stort tilbud, da Delani kom til baglinien og fikst lagde bolden tilbage til ham, men Jesper Christiansen klarede med en lige så stor redning.

Kampen var nu helt jævnbyrdig og præget af, at københavnerne ikke rigtigt kunne finde modtræk mod Vejles tætte og fysiske markeringer. Der blev forsøgt for lidt over kanterne, og frontløberne fik ikke ret meget at arbejde med. Derfor skulle der dødbolde til, før det blev rigtigt farligt, og på en sådan headede Nordstrand centimeter forbi efter en times spil.

1-1 holdt kampen ud
Ailton og Kvist afløste Nordstrand og Hjalte med 20 minutter igen, og Ailton var kort efter på pletten med et godt hovedstød, som Jimmy Nielsen dog fik slået til hjørne. Og med et lille kvarter igen var det Zankas tur til fuldstændig at snyde Vejle-forsvaret på en dødbold, hvor han løb helt fri foran mål, men igen strøg hovedstødet lige forbi Jimmy Nielsens mål.

Men trods overvægt i spil og chancer – især før pausen – kan man egentlig ikke indvende så meget mod, at hjemmeholdet i sidste ende fik kæmpet det ene point hjem og dermed fik revanche for 0-3-nederlaget for en måned siden.