Michael Schäfer

Michael Schäfer

Periode Kampe V U T Mål Point pr. kamp
01.07.95 - 31.05.96 37 14 10 13 52-59 1,41

Ligesom forud for valget af Keld Kristensen i 1994, svirrede det i foråret 1995 med rygter om store og prominente navne til cheftrænerposten, da det stod klart, at Benny Johansen ikke fortsatte.

Hans Backe var inde i billedet, men takkede nej af personlige årsager, og engelske Mike Walker - med en fortid i Norwich og Everton - var tilsyneladende var for dyr.

Michael Schäfer havde høstet stor anerkendelse for sit arbejde i Lyngby som først assistent og siden cheftræner, men havde egentlig sit på det tørre, da han havde skrevet kontrakt med AB fra 1. januar 1996. Så da FCK viste interesse, talte man i første omgang kun om en kontrakt for efterårssæsonen.

I juni 1995 blev Schäfer derfor præsenteret som løvernes nye cheftræner på en halvårskontrakt, som Harald Nielsen i Politiken kaldte  "en slags prøvetid, hvor vi kan finde ud af, om vi passer til hinanden." Og tilføjede: "Det tror jeg, vi gør, og senere på året er vi så klar til at lave en forlængelse med Michael Schäfer."

Med det udgangspunkt - og kun tre uger til sæsonstarten - valgte Schäfer ikke at ændre ret meget, men fortsatte stilen fra forgængerne ved at spille 3-5-2 med en sweeper i bagkæden.

Efter der igen havde været rygter om at hente Hans Backe fra 1. januar 1996, kunne Politiken den 4. september meddele, at FCK og AB havde aftalt, at akademikerne slap Schäfer fri af hans kontrakt mod en kompensation på 250.000 kr.

Schäfers FCK-kontrakt løb nu til udgangen af 1997, men han havde stadig job som skolelærer ved siden af trænerjobbet. Selv om man udadtil talte om fuldtidsprofessionalisme, trænede spillerne reelt først fra kl. 14, og flere lavede stadig noget ved siden af.

Planen var dog, at Schäfer skulle være fuldtidstræner fra sommeren 1996, men da Karsten Aabrink i efteråret kom til som direktør i F.C. København, fornemmede Schäfer, at det nok kun var et spørgsmål om tid, før han røg ud:

"Karsten kontaktede jo Kim Brink allerede 14 dage efter, han kom til. Egentlig syntes jeg, at det var fair nok. Når der kommer ny træner til en klub, kommer der også nye spillere, og når der kommer ny direktør, som oven i købet lægger nogle penge, som Aabrink gjorde, vil han også gerne bestemme. Jeg har det i hvert fald fint med, at han meldte så klart ud," udtalte Schäfer til "FC Krøniken" (s.115)

I forårssæsonen valgte Schäfer med relativt kort varsel at gå væk fra den hidtidige 3-5-2-formation og spille 4-4-2, bl.a. fordi man lejede den franske jernmand William Prunier, der var vant til denne formation. I første omgang blev det afprøvet i Spar Cup-finalen, og da det gik fint, overførte han det på kampene i Superligaen.

Et par dage efter sæsonafslutningen i Odense gik det som de fleste - inklusive Schäfer - havde forventet, og han blev afskediget, mens klubben i stedet præsenterede Kim Brink som ny cheftræner.

"Jeg føler, at klubben hele vejen igennem har givet mig en fair behandling og forlader ikke jobbet som en knækket eller skuffet mand," sagde Schäfer til BT den 31 maj 1996, og en måned senere skrev han i stedet kontrakt med Ølstykke.

 

Født 25. januar 1959

Civilt erhverv: skolelærer

1977-90 473 kampe for Lyngby Boldklub (dansk mester 1983 og pokalvinder 1984, 1985 og 1990)

1991-92 Assistenttræner for Kent Karlsson i Lyngby Boldklub (dansk mester 1991/92)

1992-95 Cheftræner i Lyngby Boldklub