Mohamed Elyounoussi

Kampreferat: Utroligt at stå uden point efter den kamp

Med Elias Jelert i karantæne kunne Neestrup ikke stille samme hold tre gange i træk, og i stedet startede Birger Meling i samme 3-4-3-formation som mod Silkeborg og Brøndby: Grabara – Vavro, Diks, McKenna – Ankersen, Clem, Mattsson, Meling – Elyounoussi, Óskarsson, Achouri

FCM startede med Martin Fraisl på mål i stedet for Jonas Lössl, der døjede med en skade i ugens løb, og ellers uændret fra seneste kamp: Fraisl – Dalsgaard, Ingason, Bech, Paulinho – Osorio, Martinez, Sørensen, Charles – Dju, Cho.

Indmarch før kickoff
Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


Første minut: første store chance
34.917 tilskuere leverede en vanvittig flot kulisse om kampen og var tæt på at se et mål allerede i første minut. Orri Óskarsson fik en god dybdebold fra Birger Meling, brugte kroppen til at komme forbi sin landsmand, Sverrir Ingi Ingason, og ind i feltet, men Fraisl reddede den store chance til hjørne.

Snart satte vi os solidt på spillet og blev siddende det meste af kampen, og efter et kvarter var vi tæt på igen, da Mattsson spillede Elyounoussi fri på kanten af feltet, men han skød over mål.

I 22. minut var vi for tredje gang lige ved, da Elyounoussi spillede Ankersen fri til skud, men Mads Bech rettede skuddet, og i stedet fulgte Mattsson op med et hovedstød, som Fraisl slog til hjørne.

Magnus Mattsson
Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


23. minut: 0-1
Det førte ikke til noget, og i stedet kørte midtjyderne en kontra, som Dario Osorio afsluttede med et ufarligt indlæg lige i favnen på Grabara. Men bolden smuttede fra ham og lige ud til Franculino, der sparkede den i det tomme mål, og et VAR-tjek viste, at målscoreren lige nøjagtig ikke var offside, da indlægget faldt.

En nærmest grotesk udvikling i en kamp, vi fuldstændig havde domineret og burde have ført med et par mål, for det var første gang, de var bare i nærheden af noget i vores felt.

Kamil Grabara
Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


Vi svarede dog hurtigt igen, da et fladt Meling indlæg hvislede tæt forbi Fraisls fjerneste stolpe, og vi fortsatte også vores dominans, mens gæsterne intet skabte.

Ti minutter før pausen brød jublen løs, da alle troede, at vi havde udlignet. FCM clearede et hjørne ud af feltet, hvorfra Clem flugtede bolden en blød bue over alle og på overliggeren, og via Fraisls ryg ramte bolden stolpen og gik på tværs af mål! Orri var først på den og prikkede den ind, men stod offside, da Clem skød på mål, så det blev annulleret efter et VAR-tjek.

Orri Óskarsson
Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


37. minut: 0-2
Endnu en kold dukkert, for der var marginalerne virkelig med midtjyderne, og cirka 20 sekunder efter, at spillet blev sat i gang, så scorede de til 2-0. Igen kom det ud af ingenting, da Vavro slog en fejlaflevering til Osorio, og via Franculino blev Charles spillet helt fri i feltet og udplacerede Grabara.

Man troede ikke sine egne øjne, men den var god nok, der stod 0-2 på måltavlen efter 35 minutter med flot FCK-spil, massiv dominans og flere store chancer.

Træner Thomasberg mente bagefter, at kortene sad lidt løst i lommen, og at det bidrog til, at han udskiftede tre af synderne, Martinez, Charles og Dalsgaard, i pausen, og vi satte Falk ind for Vavro og gik over til at spille 4-3-3.

Jacob Neestrup
Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


Presset fortsatte efter pausen
Efter lige at have sundet os, pressede vi på igen frem mod pausen, men uden at komme til de store chancer, mens midtjyderne fik yderligere to advarsler ud over dem, de allerede havde fået.

Efter to minutter skød en af deres nye, Ola Brynhildsen, tæt forbi på en stor kontrachance, men straks svarede vi igen med en stor chance til Meling, som helt fri midt for mål ramte et Ankersen-indlæg skævt med højre.

I 56. minut brændte det på igen foran Fraisl, efter at Achouri satte et angreb op, og først var Elyounoussi ved at overliste Fraisl med et hovedstød, hvorefter Orri headede over mål på returbolden.

Lidt efter var gæsterne igen farlige på en kontra, men vi slap med skrækken og skabte i stedet to store chancer på to minutter. Først headede Orri tæt forbi på et Achouri-indlæg til fjerneste stolpe, og kort efter skød Clem lige over mål fra kanten af feltet.

Orri Óskarsson
Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


Masser af chancer
I 68. minut havde Orri endnu et nærgående hovedstød, denne gang på indlæg fra Christian Sørensen, som havde afløst Meling, og lidt efter kom Diogo også ind for Clem.

Efter få minutter på banen fik Diogo en god chance, men skød tæt forbi fra udkanten af feltet. Det begyndte nu at ligne en af de dage, hvor det bare ikke ville lykkes, men hverken spillerne eller fansene gav op, og tribunerne lagde et enormt tryk for at bære holdet frem.

De prøvede også alt hvad de kunne. I 77. minut var Diks lige ved at få hovedet på en Sørensen-dødbold midt for mål, men vi vidste også, at den offensive satsning kunne give blottelser bagude, og ti minutter før tid kunne de have lukket kampen. Først afsluttede Cho lige på Grabara, og kort efter skød Osorio lige forbi mål på endnu en stor kontrachance.

87. minut: 1-2 på Diogo-straffe
Men vi levede stadig, og Lerager og Claesson kom ind for Ankersen og Orri, og vi fortsatte jagten på en reducering. Og i 87. minut lykkedes det! Efter et længere VAR-tjek fik vi straffe, da indskiftede Victor Bak havde arm på bolden under et indlæg, og Diogo eksekverede med vanlig sikkerhed.

Diogo Goncalves
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Med mindst syv minutters tillægstid var der stadig tid til endnu et mål, og lige da uret passerede 90 minutter fik Mattsson en skudchance, men skød lige på Fraisl.

Kort efter fik Cho direkte rødt for at sparke ud efter Diks efter et sammenstød ude ved sidelinjen, men det blev ændret til gult kort efter VAR-tjek.

Det gav endnu mere tillægstid, hvor vi fuldstændig belejrede deres felt. I 98. minut fik Diogo en skudchance uden for feltet, men blev blokeret, og de næste minutter var Grabara permanent oppe i deres felt, mens vi haglede dødbolde og indlæg ind over, men lige lidt hjalp det.

Scott McKenna
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Midtjyderne red stormen af og satte sig med sejren på førstepladsen, mens vi nu er nummer tre med to point op til Brøndby og tre til Midtjylland – og med Nordsjælland to point efter os.

Vi kan ikke længere genvinde mesterskabet ved bare at vinde de to sidste kampe ude mod AGF og hjemme mod Nordsjælland, men der er i høj grad mere at spille om – en andenplads med europæisk fodbold, en tredjeplads med playoff mod nummer syv om en europæisk plads, og en fjerdeplads, der skal undgås for ikke at ende helt ude af europæisk fodbold.