Niels Damgaard, SMIL fonden

Flere SMIL i Parken: 7-årige Niels er i truppen mod Silkeborg IF

Lørdag eftermiddag var der et nyt navn på truplisten over spillere til søndagens Superliga-kamp i Parken, nemlig 7-årige Niels Damgaard Skrumsager.

Niels er en del af SMILfonden, og er blevet født med Adams-Oliver syndromet, der betyder, at han har mindre fingre på begge hænder og mangler forfoden af sin ene fod.

Til daglig går Niels i 1.klasse i Lyngby, og bruger det meste af tiden på at spille fodbold med vennerne. Og netop det med fodbold er nogle af de ting som Niels drømmer om i fremtiden.

”Det bliver en sjov weekend, som jeg glæder mig rigtig meget til. Og det bliver rigtig stort at kunne være så tæt på holdet og prøve at være med som professionel fodboldspiller,” fortæller Niels.

At samarbejdet med SMILfonden omkring de gode oplevelser forsætter glæder direktør i F.C. København Jacob Lauesen.

”Vi har et klart ønske om at gøre mere for andre, og at vi i den forbindelse skal bruge den platform vi har som fodboldklub. Det handler i den grad om hvordan man er, og ikke hvem man er. Og netop med Niels er der en dreng, som har stor gå-på-mod på trods af de udfordringer han har i hverdagen, og det har vi en kæmpe respekt for,” siger Jacob Lauesen.

En weekend som professionel fodboldspiller
Niels var lørdag en tur forbi træningsanlægget på Nummer 10 for at hilse på sine nye holdkammerater, og senere lørdag står den på overnatning på hotel for at sikre den optimale forberedelse inden søndagens kamp i Parken. Niels skal møde ind sammen med resten af truppen, og være med omkring holdet til opvarmning og under kampen.

I sportslig afdeling er der glæde over at kunne dele ud af nogle af de ting, som mange børn drømmer om.

”Vi ser rigtig meget frem til at give Niels nogle rigtig fede oplevelser og bringe ham tæt på holdet og det miljø, som vi har i vores hverdag. Vi var ikke i tvivl om at dette var en god ide, da vi fik det præsenteret. Så hvis Niels glæder sig, kan vi i den grad sige det samme,” siger sportsdirektør Peter Christiansen.

Følg med på diverse F.C. København platforme i løbet af weekenden, når vi skal give Niels en god oplevelse i og omkring Parken.