BK Stefans formand Vagn Egede Olsen underskriver samarbejdsaftalen med FCK

Flere nye samarbejdsklubber: Raklev GI og BK Stefan

Raklev GI og BK Stefan er nye deltagere i F.C. Københavns klubsamarbejde.

Raklev IG
Raklev Gymnastik- & Idrætsforening blev stiftet helt tilbage i 1863 og er en af landets ældste idrætsforeninger med en række andre idrætsgrene på programmet.

Mads Thaysen, som er Pigeansvarlig i Raklev IG's fodboldafdeling, fortæller om aftalen med F.C. København:

"Vi blev introduceret til FCK samarbejdet via nogle forældre, som havde oplevet FCK træninger for deres børn i en anden klub."

"Vi fik etableret en kontakt og et møde, og derigennem kunne vi se, at en del af de komponenter, som vi gik og arbejdede med, allerede var sat i system og rammer i FCK-samarbejdet. Via samarbejdet kunne vi i klubben fokusere på at skabe momentum blandt trænere og spillere, mens FCK kunne bidrage med det faglige og strukturen."
 
"Vi ser frem til at høste godt af erfaringer, strukturer og systemer, som vi nok ikke selv kunne mønstre energi til at få ordentligt på plads. Vi har kunnet mærke, at det er de samme ting vi gerne vil i forhold til udvikling af spillere, trænere og klub, så det er kun dejligt at kunne læne sig ind i det, som er afprøvet og på plads."

"Vi vil meget gerne udvikle vores ungdom ift træner- og dommergerning, og det kan vi se kan komme på plads via samarbejdet. De digitale hjælpeværktøjer til trænerne (hjemmeside, app, videoer) ser vi også som en stor fordel for både træningsudvikling, men også sparring mellem trænere," fortæller Mads Thaysen.

Raklev IG
Mads Thaysen, Raklev IG, i Parken ved indgåelsen af samarbejdsaftalen. Foto: fck.dk


 BK Stefan
Boldklubban Stefan blev stiftet i oktober 1945, og klubbens næstformand, Peter Blenster, håber, at samarbejdet blandt andet kan kan tiltrække endnu flere børn og unge.
 
"BK Stefan har valgt at samarbejde med FCK, fordi vi tror på, at det vil kunne være med til at styrke såvel den sociale som den fodboldmæssige udvikling i klubben."

"Vi ser frem til at samarbejdet vil kunne give et input til vore frivillige trænere i form af nye ideer og træningsformer tilpasset de forskellige årgange, ligesom de vil få mulighed for at indgå i netværk med ligesindede trænere i andre samarbejdsklubber."

"Det er selvfølgelig svært her ved samarbejdets start at sige noget om, hvad det vil betyde for BK Stefan, men vi håber som sagt, at det kan bidrage til, at klubben kan udvikle sig og tiltrække endnu flere børn og unge til at spille fodbold via et større og bredere tilbud både socialt og fodboldfagligt."

F.C. København
F.C. København har i de seneste måneder også indgået samarbejdsaftaler med Albertslund IF og B.36 Tórshavn, og leder af klubsamarbejdet, Anders Hall Toft, er glad for at kunne byde endnu to klubber velkommen.

"Offentliggørelsen af vores samarbejde med BK Stefan og Raklev IG markerer en spændende tid for begge klubber og deres medlemmer."

"Vi glæder os til at give noget tilbage til de mange frivillige kræfter, som dagligt gør deres ypperste for at skabe de bedste rammer for børnene, og vi ser frem til at dele ud af vores ressourcer, passion og ekspertise for fodbolden og sammen skabe et langvarigt samarbejde med fokus på børns udvikling," siger Anders Hall Toft.

>> Læs mere om FCK's Klubsamarbejde her