FCK-fans i Manchester

Man. City-FCK: Dagen derpå

Tre teenagere fra start
For første gang siden Ajax i 1996, så startede et Champions League-hold med tre teenagere i en knockout-runde. Det skrev UEFA efter kampen med henvisning til Victor Froholdt (18), William Clem (19) og Orri Óskarsson (19).

Ingen af dem var før startet inde i gruppespillet i denne sæson, og Froholdt fik endda europæisk debut efter 3 Superliga- og 2 pokalkampe.

Victor Froholdt
Victor Froholdt fik europæisk debut på den store scene. Foto: Shaun Botterill, Getty Images


Alder indgik dog ikke i Neestrups overvejelser fortalte han på pressemødet efter kampen.

”Vi havde jo nogen afbud, og så får andre muligheden, men ung eller gammel har jeg slet ikke haft fokus på. Vi stillede med det hold, der kunne give den løbskraft, som det kræver at spille mod dem og samtidig have lidt tilbage, når vi selv havde kuglen. Det lykkedes fint med dem der startede, og de der kom ind havde fornuftige indhop.

>> Læs kampreferatet her

Grabara anfører for første gang
I fraværet af skadede Claesson og Falk bar Kamil Grabara anførerbindet for første gang, men det blev ikke en mindeværdig kamp for den stærke polak, da han kostede Citys andet mål efter ni minutter. Det var han også den første til at indrømme, da Viaplay talte med ham efter kampen.

”Man skal være blind for ikke at se, at jeg kostede et mål, og jeg kunne ikke have valgt en dårligere kamp at gøre det i. Men vi kan være meget stole af holdindsatsen, for drengene foran mig gjorde det meget bedre, end da vi mødte dem i Parken.”

”Hvis vi havde givet op der, kunne vi sikkert have tabt 0-8. Men reaktionen fra  drengene, reduceringen til 1-2, lidt uheldigt med deres tredje mål, men at spille næsten lige op med dem i 2. halvleg, det kan vi… det kan de være stolte af. Jeg er også stolt af dem.”

Kamil Grabara
Kamil Grabara - første FCK-keeper med anførerbindet siden 2012. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Senest en FCK-keeper bar anførerbindet var Kim Christensen den 25. november 2012 i en udekamp mod SønderjyskE, som vi vandt 2-1 på to mål af Andreas Cornelius foran 1.903 tilskuere.

Før ham var Johan Wiland anfører en del gange i 2011/12-sæsonen, hvor han var viceanfører for Zanka, som var ude det meste af sæsonen med en korsbåndsskade.

>> Se anfører-historikken her


City-statistikker
City har nu ikke tabt i 22 europæiske kampe, og hjemme i Manchester var det kamp nr. 30 i træk uden nederlag siden siden september 2018.

Det var deres tiende Champions League-sejr i træk, hvilket er rekord for en engelsk klub. Og det er europæisk rekord, at de nu er blandt de sidste otte hold i turneringen for syvende sæson i træk.

Ubehageligt syn
Mens vores spillere slap fra kampen uden skrammer, var det værre for Matheus Nunes, som i 2. halvleg faldt uheldigt ned efter en duel med Mattsson ude ved sidelinjen, så hans ene finger knækkede helt bagover.

Elias Jelert gik hen til ham, da spillet blev stoppet:

”Han råbte, ”Min finger, min finger!” og da jeg så, hvordan den sad, så sagde jeg, at han skulle lade være med at se på den…,” fortalte Elias bagefter.

Vi skal skåne jer for det ubehagelige syn, for det var ikke rart at se på, men Nunes fik heldigvis hurtigt sat fingeren på plads, og vi ønsker den uheldige portugiser god bedring.

Matheus Nunes
Matheus Nunes fik hurtigt sat fingeren på plads. Foto: Alex Livesey, Danehouse via Getty Images


Kvartfinalerne
Manchester City er nu blandt de sidste otte sammen med Bayern, PSG og Real Madrid, og i næste uge findes de sidste fire hold mellem Arsenal-Porto, Barcelona-Napoli, Atletico Madrid-Inter og Dortmund-PSV.

F.C. København kan dog stadig nå en europæisk kvartfinale, når U19 på tirsdag møder Nantes i én afgørende 1/8-finale i Youth League.

Kampstatistikker

Kampstatistik, Man. City-FCK


(Kilder: uefa.com, viaplay.dk, mancity.com)