Kampreferat: Samme cifre, men bedre spil end i den første kamp

Det spinkle håb om en sensation fik ikke lang levetid, men trods tidlig modgang kæmpede løverne sig godt tilbage i kampen og forlader Champions League med værdigheden i behold.

Holdene
Vi var uden fire midtbanespillere (Lerager, Claesson, Diogo og Falk), men havde nok alligevel valgt en fem-back-kæde, som også fungerede bedre i 2. halvleg af det første opgør: Grabara – Ankersen, Vavro, Diks, McKenna, Jelert – Froholdt, Elyounoussi, Clem, Achouri – Óskarsson.

Guardiola gav genvalg til fire (Ederson, Ruben Dias, Rodri og Haaland) i forhold til den første kamp i Parken: Ederson – Lewis, Akanji, Ruben Dias, Gvardiol – Rodri, Kovacic – Matheus Nunes, Alvarez, Bobb – Haaland

Holdfoto
De 11 udvalgte, der indledte kampen. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

0-2 efter 9 minutter
Det kunne ikke være begyndt meget værre, for City kom foran allerede i 5. minut, da Manuel Akanji kom først på et Julian Alvarez-hjørne og flugtede bolden op i krydset med en kontrolleret inderside.

Fire minutter senere blev det 2-0 efter et endnu et hjørne, som Rodri headede på overliggeren. Bolden endte ude i venstre side, hvor Alvarez fyrede af fra kanten af feltet, og Grabara lod bolden smutte mellem hænderne. Et sjældent drop af den stærke polak, og nu var enhver spænding om det samlede udfald naturligvis væk.

Kamil Grabara
Kamil Grabara bar anførerbindet for første gang. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Nogle sank nok en klump og frygtede det værste, for sporene skræmmer når først Citys målmaskine går i gang, men vi spillede faktisk 1-1 i de resterende 80 minutter.

City var stadig på bolden nærmest konstant (80-20 efter ca. 20 minutter), men uden at komme til flere chancer, og lidt efter lidt arbejdede vi os ind i kampen. Stod bedre imod defensivt, kom mere på bolden, holdt lidt bedre i den, men mistede den stadig også lidt for ofte, men kom da lidt op spille på deres halvdel.

Reducering efter fornem kontra
Og mens ”Vi elsker FC-sangen” gjaldede ud over de tamme tribuner, slog vi til på en kontra af høj, høj klasse. McKenna læste en fremlægning mod Haaland og spillede Elyounoussi omkring midten, hvorfra han satte fart ned mod feltet. Orri løb i position og fik bolden, som han med en suveræn hælaflevering lagde tilbage til Elyounoussi, der iskoldt sparkede den forbi Ederson.

Orri Óskarsson, Mohamed Elyounoussi og Elias Achouri
Behersket jubel efter den flotte reducering til 1-2. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Tre minutter senere var vi ikke langt fra at udligne, da Achouri tæmmede et langt skift fra Ankersen, tog et træk ind i feltet og afsluttede, men Rico Lewis fulgte med og blokerede skuddet.

Endnu en City-overtidsscoring
Men meget opløftende momenter, og det sidste kvarter af halvlegen kunne vi virkelig være tilfredse med, indtil City viste kynisk klasse og for tredje halvleg i træk scorede i tillægstiden.

Rodri slog en fornem aflevering i dybden til den evigt lurende Haaland, som tæmmede bolden, trak sig fri af Jelert og McKenna og bankede den fladt ind ved nærmeste stolpe.

Erling Haaland
Erling Haaland øger til 3-1 i 1. halvlegs tillægstid. Foto: Shaun Botterill, Getty Images

Det kunne vi godt have undværet, for præcis som i Parken blev det for meget at indhente efter pausen.

2. halvleg
Men vi forsøgte virkelig efter bedste evne, og allerede i første minut efter pausen var det lige før, vi fik en drømmestart, da Ederson sløsede med bolden i eget felt. Froholdt forsøgte at trække sig fri til skud, men Kovacic nåede tilbage og tacklede bolden tilbage til sin keeper.

City var fortsat mest på bolden, men skabte ikke noget i det første kvarter, hvor vi kæmpede det bedste vi kunne.

Efter 62 minutter stressede vi deres bagkæde med et højt, aggressivt pres, som endte med at Vavro opsnappede bolden i højre side, men han forivrede sig lidt med en fremlægning i feltet, hvor vi ellers havde 3-4 mand med i presset.

Fire minutter senere fik vi en stor mulighed, da Elyounoussi og Roony kombinerede godt og spillede Mattsson fri i feltet, men han afsluttede lige på Ederson.

Roony Bardghji
Roony Bardghji udfordrer. Foto: Ulrik Pedersen, DeFodi Images via Getty Images

Stort løbearbejde
Roony og Mattsson havde afløst Froholdt og Achouri, og Cornelius og Højlund kom også ind for Óskarsson og Clem og bragte nye og tiltrængte kræfter til det enorme løbearbejde, som vi blev tvunget til for at holde trit med hjemmeholdet.

City sendte efter pausen Sergio Gómez og John Stones, og først i det sidste kvarter kom et par af de yngre spillere på banen, Micah Hamilton og Jacob Wright, mens Foden, De Bruyne og Bernardo Silva blev på bænken.

Med en samlet føring på 5-1, så behøvede de jo heller ikke give den fuld gas, men de fik også kamp til stregen af et FCK-hold, som virkelig var opsatte på at slutte godt af.

FCK-fans i Manchester
Fantastisk opbakning fra fansene - igen. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Flere chancer til 3-2
Et kvarter før tid var vi tæt på igen, da Elyounoussi headede et hjørne på tværs, og McKenna forlængede bolden ind til Diks, som tæt under mål bare ikke kunne komme til at afslutte.

Kort efter kørte vi et godt angreb frem, hvor Mattsson spillede 1-2 med Cornelius, men en forsvarer blokerede hans afslutning.

Det blev fulgt op af en fin skudchance lige uden for feltet, som Elyounoussi sendte over mål, og endnu en god chance til Mattsson, som tøvede en anelse for meget og blev tacklet.

På det tidspunkt havde en reducering bestemt ikke været ufortjent, men de sidste ti minutter af ordinær spilletid kunne vi ikke holde presset, og meget af tiden gik med, at City kørte bolden rundt i rækkerne.

Magnus Mattsson
Magnus Mattsson havde et par muligheder for at reducere. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Tæt på 4-1 til sidst
Men måske ville de først score i tillægstiden… det var i hvert fald tæt på! Først efter en god kontrachance, hvor vi blokerede Micah Hamiltons forsøg, og siden da Rico Lewis trykkede af, og Vavro kastede sig ned og ramte bolden, så den gik i en bue over Grabara og tog overliggeren!

Endnu en overtidsscoring af City havde også været en ærgerlig måde at slutte en fantastisk europæisk kampagne af på. To gange 1-3 mod et hold af Citys kaliber må siges at være godkendt, og spillerne kunne forlade stadion med oprejst pande – og med blikket fast rettet mod det irriterende efterslæb i Superligaen, som vi nu har 12 runder til at rette op på.