Elias Achouri

Kampreferat: Dårlig 1. halvleg og manglende skarphed kostede dyrt

11.836 tilskuere satte stadionrekord på et udvidet MCH Arena, og det store fremmøde betød, at kickoff måtte udsættes i ti minutter.

Ugens triste nyhed om, at FCM’s anfører Kristoffer Olsson ligger i koma med en alvorlig hjernesygdom kastede naturligvis mørke skygger over opgøret og mindede alle om, at der er andet i livet end fodbold.

Svenskeren fik da også en velfortjent hyldest med stående klapsalver fra tribunerne i det 8. minut, og det burde være overflødigt at nævne, at vores udsolgt udebaneafsnit også deltog – selvfølgelig gjorde de det.

Hyldest til FC Midtjyllands sygdomsramte Kristoffer Olsson
Kristoffer Olsson fik stående applaus på MCH Arena. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


De to hold
Neestrup havde samme 20 mand i truppen som i mandagens 2-0-sejr over FC Nordsjælland, og Meling og Højlund startede i stedet for Diks og Diogo: Grabara – Jelert, Vavro, McKenna, Meling – Højlund, Falk, Mattsson – Elyounoussi, Claesson, Achouri

FC Midtjylland startede med: Lössl – Gabriel, Bech, Juninho, Bak – Sørensen, Rømer, Gigovic, Simsir – Brynhildsen, Cho

Holdet samles inden kickoff
Spillerne samles før kickoff. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Der var ikke spillet mange før minutter, før man fornemmede, at vi ikke kom ind i kampen på den måde, vi gerne ville, og som 1. halvleg skred frem, blev den desværre bekræftet minut for minut.

Allerede efter fire minutter tilspillede FCM sig alt for let en stor chance, som Aral Simsir dog sparkede over mål, og tre minutter senere fik han chancen på en dødbold 7-8 meter uden for feltet, som han dog sparkede i muren.

Hjemmeholdet sad fuldstændig på spillet og havde vel en possession på ca. 75-25 i det første kvarters tid, hvor vi stort set smed bolden væk, hver gang vi endelig fik fat i den.

Chancemæssigt kom de dog ikke til alverden, men efter 20 minutter skruede Simsir dog et forsøg over Grabaras mål efter et af mange dårlige opspil fra vores bagkæde. Dommer Sandi Putros så dog et frispark i situationen, men også det sendte Simsir over mål.

Skadet Claesson udgik
Efter 26 minutter fik Viktor Claesson tilsyneladende en forstærkning i læggen under en kontra og måtte i hvert fald udgå og blev erstattet af Jordan Larsson.

Viktor Claesson
Viktor Claesson udgik med en skade efter en halv time. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Kaptajnens skade gjorde ikke humøret højere i FCK-lejren, og da vi rundede den halve time, var det eneste lyspunkt efterhånden, at det stadig stod 0-0 på lystavlen, for vi var ganske enkelt helt væk.

FCM foran efter 34 minutter
Men også det lyspunkt blev slukket. Efter 33 minutter spillede Simsir smart 1-2 med Cho og fyrede fladt af i feltet, men McKenna blokerede til hjørne.

Her fik de tid og plads til en kort variant, inden Oliver Sørensen slog et indlæg i feltet, hvor vi slet ikke fulgte med Mads Bech Sørensen, som relativt uhindret pandede bolden ind ved den ene stolpe.

Mads Bech Sørensen scorer til 1-0
Mads Bech Sørensen scorer til 1-0. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Selv de mest inkarnerede FCK-fans kunne ikke indvende noget mod, at hjemmeholdet kom foran, og dem var der heldigvis mange af i vores fanafsnit, som tålmodigt og energisk støttede drengene så godt som muligt.

Vi blev da også marginalt bedre frem mod pausen og kom pludselig til en chance i 40. minut, da Jonas Lössl kun halvklarede et hårdt Elyounoussi-langskud, men Jordan Larsson fik ikke fat i returbolden, før en forsvarer lossede bolden væk.

I et par sekvenser kom vi nu op og spillede lidt rundt på deres banehalvdel, og i tillægstiden var det også lige ved, at Larsson løb fri på en Meling-stikning i dybden, men 0-1 ved pausen var nok nådigt sluppet i forhold til det hidtidige kampforløb.

FCK-fans i Herning
FCK-fansene i Herning. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Bedre fra start i 2. halvleg
Efter pausen kom Kevin Diks ind for Meling på venstre back, og Roony afløste Oscar Højlund, så Elyounoussi gik ned på midtbanen, og Roony tog sin sædvanlige højre kant.

Vi begyndte hurtigt at vise bedre takter end før pausen, men alligevel kunne det have været forbi efter fem minutter. Diks havde lige brudt et FCM-opspil og løb med i en kontra, som løb ud i sandet, og i stedet udnyttede midtjyderne, at både Vavro og McKenna dækkede Brynhildsen, så Cho blev spillet helt fri i feltet.

Sydkoreaneren spillede Brynhildsen helt fri, og inde på stregen reddede Vavro – men Putros dømte (til manges overraskelse) straffe mod Grabara, da han gik for at blokere for en mulig Cho-afslutning.

Grabara snuppede dog Chos forsøg fra 11-meter pletten, da han dykkede ned til sin venstre side og holdt det ikke alt for hårde og velplacerede skud. Dermed levede vi stadig i kampen, som siden udviklede sig mere og mere med os i den styrende rolle.

Kamil Grabara
Kamil Grabara redder straffespark fra Cho. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Åben affære
Lidt før vi rundede en time, kom den første af flere store chancer til at udligne, da Diks slog et indlæg fra venstre, som Larsson først forsøgte at flugte på tæt under mål – hvorefter Roony samlede bolden op, tog et træk og sparkede tæt forbi fjerneste stolpe.

Det var nu en helt åben affære, men stadig meget på midtjyske præmisser med masser af fysik og duelspil, men i modsætning til 1. halvleg, så var vi nu helt med – og midt i halvlegen havde vi en possession på op mod 80-20 siden straffesparket.

Efter 72 minutter var vi igen tæt på, da Roony slog et fremragende indlæg til Mattsson, men tæt under mål kom Jonas Lössl hurtigt ud i skuddet og blokerede.

Magnus Mattsson
Magnus Mattsson afslutter mod en stærkt spillende Jonas Lössl. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Kort efter satte vi Clem og Cornelius ind for Mattsson og Larsson, og nu var det lige før chance-samlebåndet løb løbsk.

Efter et Roony-hjørne fik Diks fik en god skudchance i 76. minut, men ramte bolden lidt skævt med venstre og skød over mål. Minuttet efter lavede Achouri en tunnel og strøg til baglinjen og inde foran afsluttede Elyounoussi i to omgange, men igen forhindrede Lössl en udligning.

Yderligere et minut efter tæmmede Elyounoussi helt fantastisk et Roony-indlæg, hvorefter Achouri fyrede af fra 6-7 meter, men igen reddede Lössl mesterligt – i stedet endte bolden hos Diks i udkanten af feltet, men han fik ikke rent træf og ramte ind i en tætbefolket felt med ti desperat kæmpende midtjyder!

De fik lige nogle minutters pusterum, men i 83. minut var vi tæt på igen, da Cornelius tog et voldsomt energiryk til baglinjen, blev væltet, men spillede Elyounoussi fri, men… Lössl parerede igen, inden de headede væk nærmest på målstregen, og Roony skød forbi på returbolden.

Andreas Cornelius
Andreas Cornelius bragte energi og fysik i slutspurten. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Skydeteltet gav ikke gevinst
Det kan godt være, at midtjyderne var klart bedst i 1. halvleg, men de var aldrig i nærheden af at åbne for det skydetelt, vi havde gang i her mod slutningen. Nu var de på hælene, forsvarede sig med næb og klør, og langt inde i de fem minutters tillægstid lagde vi et tungt pres på dem.

Men vi sluttede lige så dårligt, som vi indledte. I 94. minut kastede Jelert et indkast tilbage til Grabara, som ville spille bolden ud i feltet til McKenna, men indskiftede Dario Osorio læste det og løb imellem og sendte enkelt bolden i mål til 2-0.

Sådan sluttede en ”rutschebanekamp” i Herning, hvor vi fra at være helt væk i 1. halvleg skabte chancer nok til både et og tre point, men endte med nul.

Kamil Grabara
Dario Osorio har udnyttet en misforståelse i tillægstiden og scoret til 2-0. Foto: Gaston Szerman, FCK Media