Lukas Lerager

Kampreferat: Sikker sejr smidt væk i 2. halvleg

De to hold
Neestrup ændrede fire pladser fra Derbyet for knap to uger siden: Ankersen, Boilesen, Óskarsson og Elyounoussi startede for Sørensen, Vavro, Diogo og Roony, så holdet lød: Grabara – Ankersen, Diks, Boilesen, Jelert – Lerager, Falk, Claesson – Elyounoussi, Óskarsson, Achouri.

Viborg havde Anosike Ementa tilbage i stedet for karantæneramte Renato Junior, og i forhold til deres seneste kamp ude mod AGF, startede Mads Søndergaard også i stedet for Ibrahim Said.

I en temperatur omkring frysepunktet satte mestrene sig solidt på kampen lige fra Jakob Kehlets første fløjt, og allerede i de første 10-12 minutter havde vi flere gode muligheder, der med lidt større skarphed havde givet en tidlig føring.

Blandt andet løb Óskarsson fra Zalatel i fjerde minut på en lang bold fra Ankersen, men trækket i feltet blev for langt. Achouri havde minuttet efter et fint langskud lige over mål. Lerager havde to afslutninger i 7. og 12. minut, hvor især det sidste var tæt på at overliste Lucas Lund, men Viborg-keeperen reddede fornemt.

Orri Óskarsson
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Total københavnsk dominans
Viborg havde sporadiske angreb, men intet der truede vores bageste rækker, og vi blev ved med at presse dem højt og aggressivt og i perioder nærmest belejre deres felt.

Lerager fik endnu en stor chance i 23. minut, men var dog offside, da han headede et Falk-indlæg tæt forbi.

Lukas Lerager
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Kort før den halve time var der lidt dramatik, da Kamil Grabara havde fat i nakken på Anosike Ementa, som havde generet polakken i feltet, og efter lidt skænderier løste Kehlet det med to gule kort.

Vi fortsatte med at presse dem langt tilbage, men havde bare stadig svært ved at komme til de helt åbne chancer. Der manglede lige den der skarphed og kynisme til enten at spille chancerne større eller udnytte dem, vi trods alt fik.

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Elyounoussi til 1-0
Efter et længerevarende pres kom målet alligevel i 39. minut, da den veloplagte Elias Achouri snød et par mand på fløjen og fandt Elyounoussi med et præcist indspil i feltet, og nordmanden styrede bolden over i det lange hjørne til 1-0.

I 44. minut var det centimeter fra 2-0 efter endnu et Achouri-ryk og indspil fra venstre, som Óskarsson var ved at styre ind, men Zan Zaletel reddede på selve målstregen.

Viborg sluttede af med et par hjørnespark i tillægstiden, men dem fik de heller intet ud af, så man gik til pause med ro i sindet efter en nærmest perfekt gennemført halvleg.

Mohamed Elyounoussi
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Friløber 15 sekunder efter pausen
Det mål nummer to, som vi kunne og burde have lavet før pausen, det kunne og burde Achouri til gengæld have lavet 15 sekunder inde i 2. halvleg, da han fik en friløber på en skæv tilbagelægning fra Zalatel, men tuneseren skød forbi mål.

Efter 50 minutter fik Falk også en udmærket skudchance lige uden for feltet, men fik ikke rent træf og sendte bolden lige ind til Lucas Lund.

FCK-fans i Viborg
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Viborg-udlignede ændrede kampen
Hvis og hvis og hvis… det kan vi ikke bruge til noget, men i 52. minut ændrede kampen sig, da Viborg udlignede på deres første afslutning i hele kampen.

Serginho førte bolden op i deres højre side og slog et indlæg, som Diks ikke clearede ordentligt, så bolden gik lige ud til Isak Jensen, der med en præcis inderside skruede den op i krogen. Flot, men unødvendigt set med københavnske briller.

Den næste periode på 15-20 minutter blev en mere lige og låst affære, hvor Viborg fik ny gejst og tro på, at de alligevel kunne få point ud af en kamp, hvor de havde været helt væk i 52 minutter.

Diogo afløste Claesson og gav efter 67 minutter en farlig dødbold uden for vores felt, hvilket også kostede portugiseren en advarsel og karantæne mod AGF, men Isak Jensen sparkede frisparket i muren.

Nyt københavns overtag mod slutningen
Efterhånden fik vi godt fat i spillet igen og lagde et mere og mere tungt pres på viborgenserne. Med tyve minutter igen kom Cornelius, Vavro og Sørensen ind for Óskarsson, Boilesen og Ankersen, og lidt senere også Roony for Achouri.

Andreas Cornelius og Denis Vavro kommer på banen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Viborg havde en enkelt dobbeltchance, hvor Isak Jensen og Srdjan Kuzmic forsøgte sig uden held, men ellers var det os, der pressede på i det sidste kvarter.

Lerager blev nedlagt lige uden for feltet, men Roony sparkede den gode dødboldmulighed i muren. Cornelius havde et godt skud fra højre side i feltet, som strøg tæt forbi den fjerneste stolpe, og tættest kom Falk i 85. minut, da Roony spillede ham godt til baglinjen, men vinklen blev spids, og bolden tog stolpen, hvorefter Elyounoussi ikke fik rent træf på returbolden.

Andreas Cornelius
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Viborg-kontramål i tillægstiden
Det lignede en kamp som så mange andre, hvor vi til sidst skulle lykkes med at hive alle tre point hjem, men i stedet gik det grueligt galt. Et point havde trods alt været til at leve med, men i 92. minut løb indskiftede Alassana Jatta fra Kevin Diks helt oppe fra midten og sparkede bolden forbi Grabara til 2-1.

Både Neestrup og Diks sagde bagefter, at han skulle have trukket et rødt kort, så vi ikke var rejst tomhændede hjem, men sket er sket, selv om det ikke måtte ske.

Sæsonens tredje Superliga-nederlag – det første på udebane - var en bitter kendsgerning.

Christian Sørensen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images