Rasmus Falk

Fokus på Viborg FF

Mandag kl. 16.00 i Viborg gælder det næstsidste runde i den nervepirrende sæsonafslutning i 3F Superliga, og tidligere på ugen meldte viborgenserne alt udsolgt på stadion.

Et par runder inden Grundspillet sluttede lå Viborg nr. 2 efter Nordsjælland, men efter vi kom op og blandede os i den absolutte topstrid, har viborgenserne måtte nøjes med 3. pladsen - med en enkelte rundes afstikker som nr. 4, da de var á point med AGF, som havde to måls bedre målforskel.

Viborg kan stadig nå at blive mestre, og det kræver
1) at de på mandag slår os, og at FC Nordsjælland taber i Brøndby
2) at de på sidste spilledag vinder i Farum, og at vi ikke slår Randers i Parken

Kigger de “ned” i tabellen, skal de holde AGF bag sig for at holde tredjepladsen og dermed være sikre på Conference League-kvalifikation - eftersom nr. 4 skal spille playoff om en plads mod (sandsynligvis) FC Midtjylland.

Superliga tabel efter 30 runder

Indbyrdes statistik
Før denne sæson havde vi ikke tabt til Viborg i 19 år, men den stime satte de en solid stopper for, da vi besøgte dem i juli sidste år og tabte 2-4.

Ét nederlag i 19 år er stadig ikke meget, men man kan også læse vores udebane-statistik sådan, at vi kun har vundet ét af de fire sidste besøg (V1, U2, T1) - de to uafgjorte var dog tilbage i 2016.

Superliga-sæsonstatistik

  • Fuld spilletid i alle 30 kampe: Lucas Lund
  • På banen i alle 30 kampe:  Ibrahim Said og Clint Leemans
  • Flest gange udskiftet: Ibrahim Said 27 og Clint Leemans 24
  • Flest gange indskiftet: Mads Søndergard 19
  • Flest mål: Jay-Rot Grot 9
  • Flest assists: Anton Gaaei og Elias Achouri 5

Senest startede Viborg med disse 11, da de spillede 1-1 hjemme mod Brøndby:

Lucas Lund - Anton Gaaei, Nicolas Bürgy, Daniel Anyembe, Oliver Bundgaard - Jakob Bonde, Jeppe Grønning, Clint Leemans - Ibrahim Said, Alassana Jatta, Elias Achouri


(Kilder: fck.dk, vff.dk, nipserstat.dk, superliga.dk, OPTA/Statsperform)