Hákon Arnar Haraldsson og Mohamed Daramy

Kampreferat: 3-0 og op på tredjepladsen

De to hold
I forhold til Dortmund-kampen startede Jelert, Khocholava og Cornelius i stedet for Diks, Vavro og Haraldsson. Victor Kristiansen afsonede en spilledags karantæne, og Kalle Johnsson var indkaldt som reservekeeper i stedet for Ryan, der havde knæproblemer.

>> Se start-11, matchfacts m.m. på kampsiden

Lyngby lagde ud med tre lange indkast og et hjørne i de første fem minutter, hvor vi ikke så meget til bolden, men første gang vi var over midten, var vi centimeter fra at score!

Stolpeskud af Jelert
Corner clearede hjørnesparket på kanten af målfeltet og fra kanten af vores straffesparksfelt overtog Daramy, mens Cornelius satte i en monsterspurt af den anden verden.

Da han passerede midterlinjen i et tempo, som havde givet Max Verstappen åndenød, spillede Daramy ham i dybden og via en Lyngby-fod endte hans indlæg hos Roony, som køligt spillede Elias Jelert helt fri i højre side, og han bankede bolden på fjerneste stolpe med et fladt spark. Og Lerager fik herefter en stod skudmulighed på kanten af feltet, men en forsvarer blokerede.

Andreas Cornelius
Foto: Gaston Szerman, FCK.DK


Så var vi ligesom i gang. Corner headede et hjørnespark tæt forbi, og i 7. minut fik Roony en god skudchance på kanten af feltet, men skød lige på keeper Kikkenborg.

Minuttet efter startede Corner en ny kontra med en hælaflevering (!) til Roony nede på egen halvdel, og det endte med en pænt god mulighed i feltet, hvor Daramy kunne have skudt selv, men prøvede at finde Claesson inde foran, hvilket de afværgede.

Lyngby fik herefter luft i nogle minutter og kom straks friskt frem over stepperne, og Corlu sendte også et udmærket skud afsted, som med lidt held/uheld havde ramt Khocholava sådan, at bolden var gået i mål i stedet for ud af feltet.

Redning tæt på stregen
Sævar Magnusson var også tæt på at nå frem til indlæg fra højre ved forreste stolpe, men i stedet fik vi en kæmpe chance i det 14. minut, da de smed bolden væk på egen halvdel.

Roony spillede Daramy i feltet, og han sparkede bolden under Kikkenborg – men Letschert reddede lige foran målstregen.

Mohamed Daramy
Foto: Jan Christensen, Getty Images


Kort efter fik Kikkenborg til gengæld fat i en tilbagelægning cirka en halv meter bag baglinjen, men det så dommerne ikke og spillet fortsatte, selv om et par tusinde frivillige VAR-dommere på Nedre C dømte den klart ude.

Herefter fulgte en periode med lidt rodet spil, fejlafleveringer og en del frispark, hvor Clem også fik en advarsel for at fælde Corlu på midten af banen, da de prøvede at køre en kontra. Jo-jo, han er hurtigt kommet efter det, unge Clem, der igen gjorde det flot som defensiv midt.

Roony åbnede scoringen
Men efter 23 minutter slog vi til. Khocholava tacklede bolden fra Westergaard lidt inde på deres halvdel, og Clem sendte Daramy afsted i venstre side – han tog et træk inden om og spillede fornemt på tværs, hvor Roony firsttimede bolden fladt i mål. Lyngby rasede forgæves over tacklingen, men et VAR-tjek ændrede ikke på vores føringsmål.

Roony Bardghji
Foto: Gaston Szerman, FCK.DK


Sævar Magnusson fik en pænt stor chance for at udligne, men lobbede fra spids vinkel på tværs af mål, og efter en halv times tid fik vi et kort spilstop, mens Corner lå på banen og kastede op. Heldigvis kunne han fortsætte, for han var virkelig stærk i aften – en god og sikker opspilstation i luften og langs jorden, gode afleveringer og så det der sindssyge løb i starten…

1-0-målet gav os dog ikke den ro på bolden, man godt kunne ønske, og spillet var stadig præget af for mange småfejl rundt omkring. Så lad os hoppe let hen over det næste kvarters tid og indtil vi fik straffe i 44. minut. Troede alle.

Straffesag, da Corner blev klippet
Nede på egen halvdel snød Daramy to mand og blev pløjet ned af en tredje midt på deres halvdel, men nåede at spille Cornelius. Han trak ind i feltet, og da Adam Sørensen tacklede bolden væk bagfra, så klippede han samtidig benene på Corner.

Putros pegede på pletten, selv om otte Lyngby-spillere prøvede at snakke ham fra det, men efter et VAR-tjek gav han dem ret og frafaldt straffesparket. Det var der ca. 25.000, der ikke forstod, men det må jo have været "clear and obvious", at der ikke var straffe...

FCK-fans i Parken
Foto: Gaston Szerman, FCK.DK


Begivenhedsløs indledning på 2. halvleg
Efter pausen indledte vi med Vavro i forsvaret i stedet for Lund. De første fem-ti minutter skete der ikke alverden, bortset fra et Daramy-indlæg til fjerneste stolpe, som Corner ikke rigtig kom op til.

Efter en lille times tid var det til gengæld tæt på, at Clem kom på tavlen efter et hjørnespark, hvor han fik en stor skudchance på kanten af feltet, men sendte bolden tæt forbi.

William Clem
Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Lidt efter gjorde Roony plads for Hákon Haraldsson, og der var nok også brug for lidt ny energi, for vi var ikke rigtig kommet i gang efter pausen.

Magnusson havde et udmærket fladt skud et par meter forbi mål, men Lyngby vadede ikke ligefrem i chancer mod vores stærke defensiv, men de spillede friskt til, og 1-0 var bestemt ikke nogen sikker føring med en halv time igen.

Vigtigt 2-0-mål af Hákon
Arbejdsindsatsen kan man ikke udsætte noget på, men det fortsatte lidt ujævnt hen mod det sidste kvarter. Men i 73. minut fik vi det vigtige 2-0-mål.

Christian Sørensen førte bolden frem i venstre side, fandt Lerager inde midt i banen, hvor han forsøgte at finde Sørensen igen i feltet, og lidt heldigt (for os) tacklede Kasper Jørgensen bolden på tværs til den helt fri Haraldsson, der enkelt udplacerede Kikkenborg.

Hákon Arnar Haraldsson
Foto: Gaston Szerman, FCK.DK


Claesson til 3-0
Bare fire minutter efter blev det 3-0. Daramy snød to-tre mand på vej ind i feltet og spillede Lerager, der fik knæet på bolden så den var ved at snyde Kikkenborg, men han reddede fornemt – for blot at se Claesson sætte returbolden i netmaskerne.

Viktor Claesson og Hákon Arnar Haraldsson
Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Nu var det naturligvis definitivt afgjort, og vi skiftede yderligere lidt ud og sendte Rasmus Falk på banen til hans kamp nr. 250 for løverne, ligesom Jóhannesson og Diks fik spilletid til sidst – så Elias Jelert fik prøvet at spille venstre kant...

Sejren var fortjent nok, synes vi selv, men langt hen i kampen ikke så overbevisende som cifrene antyder. Men – vi spillede til nul, scorede hele tre mål og ligger nu nummer tre.

Sektion 12
Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

 

Sektion 12
Foto: Gaston Szerman, FCK.DK