Kampreferat: Parken leverede igen - ubesejret i tre svære CL-kampe

Khocholava havde karantæne, og Cornelius blev sparet, og Jacob Neestrup blandede kortene således, at Diks og Christian Sørensen startede på backerne, mens William Clem igen fik chancen fra start som 6’er. Desuden startede Roony Bardghji inde for første gang i Champions League-gruppespillet.

Dortmund er p.t. mere skadeplaget og måtte bl.a. undvære Marco Reus samt de to normale backer, men vi fik snart at se, at back-up’en ikke fejlede noget…

Holdfoto

31.900 i imponerende kulisse
Ingen af holdene kunne nå mere i tabellen. Dortmund var videre fra andenpladsen, og vi lå sidst efter det ærgerlige nederlag i Sevilla.

Både Jacob Neestrup og Edin Terzic havde dog forsikret, at de ville gå efter sejren – og de holdt ord, så vi fik en underholdende og chancerig affære.

Tilskuertallet på 31.900 var flot, og kulissen var som sædvanlig helt i top med en gigantisk blå og hvid tifo ud over alle vores tre tribuner. Og heldigvis slap vi for balladescener som i Dortmund, både i og omkring Parken, på en aften, hvor både klubben og myndighederne med god grund havde forberedt sig på det, der var værre.

Tifo i Parken

Stor Roony-chance på hovedstød
Dortmund var lidt mere på bolden end vi i de første ti minutter, men de spillede også mere henholdende, mens vi var meget direkte i vores angreb, når vi fik bolden.

Vi søgte især at sætte Daramy i scene ude på venstrekanten, hvor hans direkte modstander, Felix Passlack, fin sin sag for i hans første kamp fra start i sæsonen.

Daramy stod også for oplægget til kampens første chance efter ti minutter, efter Haraldsson elegant havde sendt ham til baglinjen med en hælaflevering. På Daramys indlæg, var Roony meget tæt på at heade bolden ind i det lange hjørne, men Gregor Kobel afværgede med en vanvittig refleksredning.

Hvis den unge svensker havde headet den ind, havde han måske været færdig med 40 og fået nummer 9!

Roony Bardghji

Tyskerne tog teten, da back-up'erne slog til
Mere forventeligt kom Vavro kort efter højest på et hjørne, men headede lige på Kobel, og kort efter satte vi et nyt, hurtigt og flot angreb op med direkte spil op ad banen. Claesson spillede Haraldsson i feltet og han trak sig fri og afsluttede, men igen for tæt på keeperen.

Dortmund havde også et par småfarlige angreb, hvor vi ikke fik tacklet ordentligt igennem, men de manglede lidt skarphed til sidst, så Grabara ikke for alvor blev udfordret før midt i halvlegen.

Efter 22 minutter gik Passlack med frem og snød Valdemar Lund ude i siden, og et højt indlæg endte hos hans umarkerede backkollega, Thorgan Hazard. Han havde tid til at tæmme bolden og afslutte, og lidt heldigt fik han den forbi både Grabara og Vavro inde på stregen.

Det var det første mål, vi lukkede ind i en Champions League-gruppekamp i Parken, siden Ronaldo scorede til 2-0 for Real Madrid kort efter pausen i december 2013…

Thorgan Hazard scorer for Dortmund

God FCK-reaktion efter målet
Efter Hazard-målet fulgte fem minutter, hvor Dortmund kørte bolden rundt i rækkerne, men snart var vi tilbage på sporet igen og kom frem over stepperne igen og satte dem over pres. Daramy og Sørensen leverede forarbejdet, og tæt under mål fik Claesson fat i bolden og fyrede af i god position, men lige på Kobel, der stod hvor han skulle.

Igen fulgte en god FCK-periode med et blokeret skudforsøg fra Sørensen, en Clem-afslutning uden for feltet og et Claesson-hovedstød lige på keeperen.

William Clem

Hákon hakkede den ind til 1-1
Da vi to hul på halvlegens sidste fem minutter, stod det 5-1 til os i afslutninger på mål, men 0-1 på måltavlen – men langt om længe fik vi hul på bylden og scoret vores første mål i gruppespillet.

Det begyndte med, at Claesson erobrede bolden lidt inde på vores halvdel, hvor han var trukket ned som venstre back, mens Sørensen pressede op på kanten. Han spillede Daramy, som ikke kunne komme fri af Reyna, men i stedet spillede amerikaneren en upræcis bold tilbage i banen, som Claesson med glæde opsnappede.

Haraldsson var med spøgen, og i feltet lagde Claesson præcist bolden tilbage til den energiske islænding, der firsttimede den fladt ind i det lange hjørne.

En kæmpe forløsning for Hákon, der har haft sine afbrændere i efteråret, men hver gang er kæmpet ufortrødent videre i holdets tjeneste – og her kom belønningen foran ca. 30.000 ellevilde FCK-fans.

Hákon Arnar Haraldsson

Fremragende afslutning på halvlegen
To minutter efter slog Claesson en smuk bold frem i højre side til Roony, der spillede med musklerne i deres felt og skubbede Hazard væk, så han kunne trække ind i banen og afslutte i god position, men belgieren nåede tilbage og blokere skuddet.

Alt i alt en fremragende afslutning på en generelt flot 1. halvleg, hvor vi kun lige dykkede lidt i perioden omkring deres 1-0-mål, men ikke gav andre chancer væk overhovedet.

Dortmund skiftede keeper Kobel og Mats Hummels i pausen, da de ifølge Terzic ”mærkede lidt, ikke noget alvorligt, men vi tog ingen chancer”, og ind kom Meyer, der også stod i vores første kamp i Dortmund, og Niklas Süle.

Champions League i Parken

Chancerig indledning efter pausen
Vi kom fint i gang med 2. halvleg og i 49. minut havde Roony et udmærket fladt langskud, som dog gik et par meter forbi.

Dortmund ville også lege med, og Adeyemi havde et nærgående forsøg i 51. minut, der strejfede Valdemar og strøg tæt forbi fjerneste stolpe. Minuttet efter forspildte vi en ellers god kontra, da Roony var lidt for længe om at holde tempoet oppe.

Yderligere et minut senere var det meget tæt på ny tysk føring, da Adeyemi snød Valdemar i feltet og lagde et fint cutback til Modeste. Men da han i helt fri position skulle afslutte, stjal Malen chancen for næsen af ham, hvilket vi nok skal være glade for, for han skød langt forbi mål, mens Modeste stadig kun har scoret ét mål i 15 kampe.

Kampen var meget mere åben nu end før pausen, og efter en times tid fik Lerager en god skudchance uden for deres felt, men fik ikke rent træf og skød et stykke forbi.

Lukas Lerager

Kunne være kommet bagud
Dortmund indskiftede to stamspillere, Julian Brandt og Jude Bellingham, for Reyna og Özcan, og der ikke et minut, før de to kombinerede sig igennem, og Bellingham bankede bolden på stolpen!

Fem minutter headede Adeyemi et hjørnespark meget tæt forbi fjerneste stolpe, så vi kunne meget let være kommet bagud i denne periode, og spørgsmålet er så, hvordan resten af kampen havde formet sig.

Nu sendte vi Jóhannesson og Falk ind for Roony og Claesson, og William Clem – der igen leverede fantastisk på midten i sin blot fjerde førsteholdskamp havde en god afslutning med venstre fod, der gik lige over mål.

Orri Óskarsson

Begge hold jagtede sejren til det sidste
Ti minutter før tid kom Orri og Jelert også ind for Daramy og Diks, og båret frem af tribunerne pressede vi nu ihærdigt på for at få alle tre point på kontoen – og samtidig holde Dortmund væk

Orri og Jóhannesson var i 81. minut lige ved at nå frem til et godt Jelert-indlæg, og i 88. minut forsøgte Jóhannesson sig i feltet, men måtte nøjes med hjørne. I 90. minut var det til gengæld kun centimeter fra et sejrsmål, da Falk afsluttede i feltet, men bolden gik meget tæt forbi den ene stolpe.

Rasmus Falk

Ingen af holdene fedtspillede sig gennem de fire minutters tillægstid for at sikre det ene point, og Malen nåede at sende et fladt skud tæt forbi Grabaras mål.

Og minsandten om ikke vi nåede en sidste mulighed i 94. minut, da Jóhannesson var lige ved at nå frem til et Kristiansen-indlæg til fjerneste stolpe.

Ísak Jóhannesson

Uafgjort var i orden
Men det blev ved 1-1, og det var vel alt i alt retfærdigt nok efter spil og chancer i en meget underholdende aften, der igen viste, at vi har tegningen til noget stort.

Spiller vi som i aften, ligger der mange sejre og venter forude - og den første mulighed har vi på søndag, når Lyngby kommer på besøg til årets sidste kamp i Parken.